Demokrat Zafer

İstihdam Dostu Weltew Home’a Gençlerden Büyük İlgi!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde’’ temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen, Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında, bu sene Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen (GÜNKAF) Güney Kariyer Fuarı 2022’de çok sayıda firma, kurum, kuruluş ve öğrenci bir araya geldi. Isparta, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Karaman ve Konya illerinden 16 paydaş üniversiteden 40 bine yakın üniversite öğrencisi 2022 Güney Kariyer Fuarı’nı ziyaret etti.

İstihdam dostu Weltew Home’un standının da yer aldığı fuara gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görülürken, en çok ziyaretçi alan stantlardan biri de yine Weltew Home standı oldu. Weltew Home’un İnsan Kaynakları Müdürü Turgay Dede, gençlerle uzun uzun görüşmeler gerçekleştirirken, onların gelecek hedefleri ve kariyer planlamaları hakkında da tavsiyelerde bulundu. Balkanlar, Orta Asya, Güney Akdeniz, Orta Doğu, Asya, Sahra Altı Afrika ülkelerinden Süleyman Demirel Üniversitesi’ne okumaya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin hem yöresel kıyafetleri ile kendi kültürlerine ilişkin tanıtımlarda bulunduğu Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun da stant açtığı fuarda, yabancı öğrenciler de Weltew Home standına gelerek çeşitli bilgiler aldı. Bangladeşli bir öğrenci ise Weltew Home İK Müdürü Turgay Dede ile röportaj gerçekleştirerek Türkiye’de kariyer yapmak isteyen Bangladeşli öğrenciler için öneriler aldı.

Yakın zamanda İnegöl Hacı Sevim Yıldız 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Pazarlama ve Perakende alanında eğitim gören öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, bu alanda yeterli deneyime sahip olmaları ve işletmenin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün Okul-Sanayi İş Birliği Modeli ile yürütülmesi konusunda iş birliği protokolü imza atan Weltew Home, gençlerin kariyer yolculuğunu destekleyen istihdam dostu bir firma olarak dikkat çekiyor.

“Mobilya sektöründe yetişmiş personel açığı bulunuyor”

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan bölgesel kariyer fuarlarının bu seneki ayağı Isparta’da gerçekleşti. GÜNKAF’a katılım sağlayan gençler Weltew Home standında oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiler.

Bursa İnegöl’de yer alan fabrikasında 650’nin üzerinde personel istihdam edilen Weltew Home’un İK Müdürü Turgay Dede, “Mobilya sektöründe yetişmiş personel açığı bulunuyor” dedi. Turgay Dede, “Biz firma olarak mobilya alanında A’dan Z’ye her departmanda çalışmak isteyen gençleri istihdam ettiğimiz gibi öğrencilere dönemsel mesleki eğitim protokol çerçevesinde staj imkanı da sağlıyoruz” dedi. Mobilya sektöründe ara eleman sıkıntısının her zaman baş gösterdiğini ifade eden Turgay Dede, “Mobilya sektöründe çalışmak bireylere tam anlamıyla bir meslek kazandırıyoruz diyebiliriz, çünkü Türkiye’de ve dünyada sürekli gelişmekte olan mobilya sektöründe her daim çalışacak nitelikli iş gücüne ve ara elemana ihtiyaç duyuluyor. Biz de bu konuda hem gençlere hem de mobilya sanayisine katkı sağlamak üzere çalışmalara imza atıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ