Demokrat Zafer

Marin sektörü güvenli sularda yüzüyor

Endüstrilerde transformatörlerden kaynaklanan enerji kesintileri, iş ve maliyet kaybının yanı sıra ciddi güvenlik açıkları yaratabiliyor. Ağırlıklı olarak izolasyon transformatörlerinin kullanıldığı uçsuz bucaksız denizlerde faaliyet gösteren marin sektörü için bu durum çok daha kötü senaryoları beraberinde getirebiliyor. 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkedeki çok sayıda kuruma enerji kalitesi ve verimliliği konusunda çözüm ortaklığı sağlayan Elektra Elektronik, ihtiyaca yönelik geliştirdiği izolasyon transformatörleri ile marin sektörünü güvenlik ve verimlilik hedeflerine ulaştırıyor. Marin projelerinde 3 mva’ya kadar çıkabilen güç aralığına sahip, Türkiye’nin nadir şirketlerinden biri olan Elektra Elektronik DNV standardına uygun şekilde tasarladığı çözümleri dünya çapındaki yaygın satış ve referans ağı ile işletmelerle çözüm ortaklığı kuruyor.

Elektra Elektronik, izolasyon transformatörleri ile marin sektörünü verimlilik ve sürdürülebilirlikle tanıştırıyor

Endüstrilerde elektrik enerjisinin elde edildiği yerden daha uzak mesafelere sorunsuz bir şekilde aktarılması amacıyla kullanılan transformatörler, faaliyetlerin sürdürülebilirliği ve güvenliğinde katalizör görevi görüyor. Gemi üstü ve kıyı uygulamalarına yönelik geliştirilen izolasyon transformatörleri, marin sektöründe gemilerin faaliyetlerini güvenle sürdürmelerine olanak sağlıyor. Gemilerde izolasyon transformatörlerden kaynaklanan arızaların büyük güvenlik açıklarına neden olabildiğine işaret eden Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, “Açık denizde yol alan bir geminin izolasyon transformatörünün bozulması çok büyük ekonomik sorunlar yaratabiliyor. Doğru seçilmiş bir izolasyon transformatörü ile faaliyetler güvenle sürdürülürken ekonomik kazanımlar da elde etmek mümkün” dedi

Marin sektörüyle çözüm ortaklığı kuruyor

Elektra Elektronik olarak 40 yılı aşkın süredir sahip oldukları tecrübe ve kesintisiz sürdürdükleri Ar-Ge çalışmaları ile Türkiye’de ve dünyada sanayinin birçok alanında hizmet verdiklerini kaydeden Çınar, marin sektöründe kullanılan izolasyon transformatörlerinin işlevsel özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Marin sektöründe, gemi üstü ve kıyı uygulamalarına yönelik, ilgili sertifikasyon kuruluşları tarafından onaylanan farklı tipte izolasyon transformatörleri kullanılıyor. İzolasyon transformatörleri sahada genelde mevcut gerilim seviyesini ilgili elektriksel donanıma uygun hale getirmeyi sağlıyor. Özellikle inverterli sistemlerin çıkışlarındaki gerilim seviyesini ayarlamak için izolasyon transformatörüne ihtiyaç duyuluyor. İzolasyon transformatörlerinin gemilerin limandan enerji aktarımları sırasında büyük bir işlevi bulunuyor. Özellikle uluslararası gemilerin limanlara yanaşmasında, gemi tesisatı ile limandan temin edilen elektrik enerjisinin geriliminin birbirini tutması gerekiyor. Gemiler üzerindeki motor sürücülerinin çıkışları bazı yüklenme durumlarında istenilen çıkış gerilimi seviyesine çıkamıyor. Bu gibi durumlarda sürücüyü komple yenilemek gibi son derece külfetli ve ekonomik olarak zorlayıcı bir çözüm yerine izolasyon transformatörleri ile gerilim seviyesi istenilen noktaya getirilebiliyor”

Gemilerin yerleşim alanına göre izolasyon transformatörü tasarımı

Gemilerdeki sınırlı yerleşim alanının da izolasyon transformatörü seçimini kritik hale getirdiğini belirten Çınar, “Elektriksel cihazların gemilerde yerleşebilecekleri yerler kısıtlı olduğundan, transformatörlerin genellikle gemideki alana göre tasarlanması gerekiyor. Bu da üretici firmanın, standart dışı geometrilerde çalışabilme yeteneğine sahip olmasını gerektiriyor. Elektra Elektronik olarak köklü tecrübemiz, güçlü ve yetkin teknik kadromuz sayesinde en dar yerleşim alanlarında bile uygun transformatör tasarımı ve üretimi gerçekleştirebilecek üstün bir teknoloji ve deneyime sahibiz” dedi.

Her türlü güç değeri ihtiyacına uygun üretim

Marin sektörüne yönelik işletmelerin ihtiyaçlarına ve yerleşim alanının boyutlarına göre özel tasarım izolasyon transformatörleri geliştirdiklerini ifade eden Çınar, “İzolasyon transformatörlerimizi uluslararası standart olan IEC 60076-11’in yanı sıra DNV, Türk Loydu, ABS, RINA, LR gibi ilgili sertifikasyon kuruluşlarının onayını alarak geliştiriyoruz. Güçlü ve yetkin tasarım ekibimizle gemiler için uygun transformatör seçiminden üretimine ve kurulumuna kadarki tüm aşamayı köklü tecrübemiz ışığında yönetiyoruz. Geliştirdiğimiz izolasyon transformatörleri ile gemilerde enerji aktarımından kaynaklanan sorunların önüne geçiyoruz. Ürünlerimizi laboratuvarlarımızda kapsamlı testlerden geçirerek kullanıma hazır hale getiriyoruz. Gerilim seviyesi olarak 1000V’a kadar hem 50Hz’de hem de 60Hz’de 3MVA gücüne kadar transformatör imalatı gerçekleştirebiliyoruz. Böylece her türlü güç değeri ihtiyacına uygun üretimle marin sektörüne katma değer sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yüksek verimlilik ve uzun ömürlü kullanım avantajı

Elektra Elektronik olarak geliştirdikleri izolasyon transformatörleri ile yüksek verimlilik ve uzun ömürlü kullanım avantajı sağladıklarının altını çizen Çınar, “Ürün kalitemiz, ihtiyaca yönelik çözümlerimiz, dünyada yaygın satış ve referans ağımızla sektörde öncü konumda yer alıyoruz. Marin projelerinde 3 mva’ya kadar çıkabilen güç aralığımız ile ülkemizde bunu yapabilen nadir şirketlerden biriyiz. Uluslararası standartlarda üretimimiz bize Avrupa pazarında büyük üstünlük getiriyor. Yurtdışından marin tipi izolasyon transformatörlerine yönelik büyük bir talep alıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Hollanda, Norveç, İtalya ve Almanya ilk sıralarda yer alıyor. Katıldığımız yurtdışı marin fuarlarında kurduğumuz verimli iş birlikleri ile hedef pazarlarımızı giderek genişletiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ