Demokrat Zafer

DEMOKRAT BURSA; Yerel Seçimler Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacaktır!

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı’nın ana gündem maddesi 2024 Mahalli İdareler Seçimi. Yerel Seçimlerde farka imza atacaklarını belirten İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Ülkenin geçtiği ekonomik koşullardan milletimizin silkelenerek kurtulması için ateşten gömleğimizi üstümüze giydik. 2024 Yerel Seçimlere hazırlık sürecini tamamladık. Önümüzdeki haftalarda resmi olarak da açıklamalarımızı yapacağız. Başka bir Bursa’nın kapılarını aralıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı asırlık çınarımız olan Demokrat Partimiz çatısına davet ediyoruz. 21 yıllık hükümet ilkkez memuruyla maaş noktasında mahkeme koridorlarında hesaplaştı. Demokrat Parti olarak bizler bunu doğru bulmuyoruz. EMEKLİ MAAŞLARI ve ARTIŞ ORANLARI ÇOK AZ. Artış bile değil zaten. İnsanca yaşamak için yapılan emekli maaşı artışı gerçek anlamda bir artış değildir.

Çoğu kesim SIFIR zam almış olacak. Çok az kesim %4 ile 18 oranında zam almış olacak ve çok daha az bir kesim ise %25 oranında zam alacak. Kök ücret değil, en düşük ücret 7500 TL dikkate alınarak zam yazılmalı. Seyyanen zamda çalışanlara verilen oranın olması makul olabilir. Zaten emeklilik reformları yazılmamış olsa idi, maaşlar en kötü durumda 15.000 TL olmuştu. Bu istenilen rakam gerçekleşse bile  İNSANCA YAŞAM olmasa da nispeten bu artan fiyatların altında çok ezilmeden bir nebze olsun ay sonunu getirebilir. Bu rakam ev kirası olmayan için geçerli olabilir. Artan EV KİRALARI ve EV SAHİPLERİNİN yaptığı artış oranları dikkate alındığında emeklilerin de çalışanların aldığı 22.000 Türk Lirası kadar alması biraz rahatlatır.

15 milyonu aşan emeklilerin geldiği durum hiçte iç açıcı değil. Birçok aile sorunu, kavga ve gürültü sonucu ailelerde çatlamalar ve ayrılıklar olabilecektir. Birçoğu içine atacağı için çok çeşitli ruhsal hastalıklarla karşılaşması söz konusu. Diğer kötü olacak ve olabilecek sorunları ağzıma bile almak istemiyorum. Buna örnek olacak emekli bir teyzemin, düştüğü bunalım sonucu İNTİHARIDIR. Bıraktığı 130 TL ve bırakılan VEDA MEKTUBUDUR. Birçok emeklinin de sonunun böyle olması mı hoşumuza gidiyor veya gider. Ben bu ve benzeri hiç bir kötü olayın olmaması için sizlerin yardımlarını bekliyorum. Bu ve benzeri durumu EMEKLİLERİMİZ hiç hakketmiyorlar.

İşte bu yüzden seslerinin duyulması adına yardımlarınız çok büyük fayda sağlayacaktır. Neden şimdi önemli, şimdi bu yazılanlarla emeklilerin sesi duyulmuyor. Seslerinin duyulması ve yapılan bu zamlar altında çok ezilmemeleri adına bir imza vererek destek olmanız büyük fayda sağlayacaktır. Unutmayın her çalışan potansiyel bir emeklidir. Zaten halk olarak, millet olarak biz her zaman BİR olmayı çok güzel başarmış bir milletiz. Bunu göstermek için güzel bir FIRSAT karşımızda. Hepinizi bu konuda DUYARLI OLMAYA DAVET ediyorum. Biz bu konunun HEP BİRLİKTE  gelebiliriz. İnsanca daha rahat yaşamak EMEKLİLERİMİZİN de HAKKI olsa gerek ÖYLE DEĞİL Mİ?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ