Demokrat Zafer

Nilüfer’e yepyeni eğlence merkezi: Oyuncak müzesi kapılarını açtı

Bursa’da Nilüfer ilçesi, çocuklar için yepyeni bir müzeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yepyeni bir Oyuncak Müzesi, çocukların ve ailelerinin keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekan olarak kapılarını açtı.

Bursa'da Nilüfer'e yepyeni eğlence merkezi: Oyuncak müzesi kapılarını açtı

GÜLSÜN ARSLAN – SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN 

Derya – Yiğit Kiremitçi’nin 18 yıl boyunca biriktirdiği oyuncak koleksiyonlarını buluşturduğu müze, binlerce tarih ve kültüre sahip olan farklı türde oyuncakla dolu olup çocuklara farklı dönemlere ait oyuncakları tanıma ve keşfetme fırsatı sunacak. Unutulmaz anılar ve eğlence dolu anlar için Nilüfer Oyuncak Müzesi, aileler ve oyuncak tutkunlarını bekliyor.

Açılış programına, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak katıldı.

Bursa Oyuncak Müzesi’nin Küratörü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celil Atasever’in konuşmasından satır başı şöyle; 

Çocuğun hayal dünyasını geliştiren, onu eğlendiren, eğiten, paylaşımcı yapan oyuncaklar üretildikleri çağın tanıkları olarak tarihsel süreçte, kültürel aktarımın en önemli araçlarından biridir. Oyuncaklar çocuğa kendiliğinden deneyimler aracılığıyla oyun oynama fırsatı ve yaşadığı toplumun kültürel formlarıyla şekillenme olanağı sağlarlar. Bu açıdan bakıldığında oyun tarihi, insanlığın toplumsal tarihi, sanayi, bilim ve teknoloji tarihi, kültür ve sanat tarihi, eğitim tarihi araştırmalarına referans olduğu gibi çocuk sosyolojisinin tarihine de kaynak oluşturur. Pratikleri, yaygın alışkanlıklar ve toplumsal değer yargılarının gün geçtikçe değişmesi pek çok değer gibi kültür temsilcisi oyuncakların da unutulmasına ve değersizleşmesine yol açmaktadır. Teknolojik gelişmeler çocuklara farklı oyuncaklar kazandırırken aynı zamanda çeşitli oyuncakların yok olmasına da neden olmuştur.

Müze kurucusu Yiğit Kiremitçi’nin konuşmasından satır başı şöyle; 

Herkese çok çok teşekkür etmek istiyorum. Ben Yiğit Kiremitçi olarak bir hayal peşinde yola çıkmıştım. Ben bir Bursa sevdalısıyım. Benim çocukluğumdaki şehir artık yok. Ben oyuncak müzesine çocuklarımızı getirelim mi diye sorduklarında, ‘Çocuklarınız gelsin görsün ama öncelikle siz gelin diyorum’. Çünkü bunlar sizin oyuncaklarınız. Bursa Oyuncak Müzesi isim itibarıyla yükü çok ağır, sorumluluğu çok büyük olan bir de müze adıyla biten bir kurum. Bursa Oyuncak Müzesi, Bursa’mıza hayırlısı olsun.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in konuşmasından satır başı şöyle; 

Çok önemli bir açılıştı ki hem Derya Hanım hemde eşi benim de olmamı arzu ettikleri bir güne denk getirmeye çalıştılar bu açılışı. Benim de ne kadar önemsediğimi bildikleri için. Çünkü ilk geldiklerinde ben de çok heyecanlanmıştım. Sayın vekilimin söylediği gibi. Bursa’da bir oyuncak müzesi ismiyle  yapılacak ve bana örneklerinden de bazılarını getirip hediye de ettiler. Çok teşekkür ederim. Gerçekten eskiye döndüm. Hep o eski çocukluktaki  oyuncaklarla nasıl oynadığımızı o dönemlerde şimdiki çocuklar şanslılar. Bunları sanki saklarken bile en güzel köşemizde onlara yer vermeye çalışıyorduk. Dolayısıyla burada gençliğimizi ve çocukluğumuzu hatırlıyoruz. Derya Hanım’a ve Yiğit Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bizim için de çok önemliydi. Ufak tefek katkılarımız bizim de oldu. Emeklerine sağlık. Ben Bursa’mıza Nilüfer’de de kazandırdıkları için bu hizmetten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konuşmasından satır başı şöyle; 

Yiğit Kiremitçi kardeşimiz benim uzun süredir tanıdığım ve birlikte yol yürüdüğüm, birlikte mesai harcadığım  bir kardeşimiz. Çok emek verdi. Ben şu farkındalığı sizinle paylaşmak istiyorum. Gelmiş olduğumuz zaman diliminde menfaat demeyelim ama karşılık beklemeden, somut bir karşılığını almadan, kimsenin hiçbir konuya, insana zaman ayırmadığı bir süreçte Yiğit kardeşimi ve eşi Derya hanımı tebrik ediyorum.  Bir hizmetin belki de en anlamlı olmasının nedenlerinden birisi de ilk olması. Bursa’da böyle bir ilke imza atmak gerçekten  çok kıymetli. Ben o nedenle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın konuşmasından satır başı şöyle; 

Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Az önce Bursa’nın ilk müzesi dendi ama şöyle de bir özelliği var aslında. Türkiye’de kişisel özel ikinci müzesi. Birincisi Sunay Akın’ın kurmuş olduğu müze. Burası ikinci müze. Bu konuda, Yiğit Kiremitçi ve muhterem eşi Derya Hanımefendi büyük birikimleri, emekleri burada var.
Yani burası gerçekten Türkiye’nin en önemli müzelerinden bir tanesi. Çok büyük bir emek var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ