Demokrat Zafer

Firmalar CW Enerji ile yüzünü güneşe dönüyor

  • CW Enerji, bir firmanın daha sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yenilenebilir ve temiz enerji kullanımına yönelmesine katkı sağladı. Firma, Balıkesir’de faaliyet gösteren bir fabrikanın çatısına güneş enerji santrali kurulumunu tamamladı.

  CW Enerji, Balıkesir’de faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 12.326,81kWp gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulumunu tamamladı. Güneş enerji santrali ile firma yılda yaklaşık 6.459.865 kg karbondioksit eşdeğeri kadar emisyonun önüne geçecek ve 975 ağacın kurtarılmasını sağlayacak.

Ülkemizde güneş enerji santrallerine ilginin her geçen gün arttığını belirten CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, hayata geçirdikleri her bir GES ile bu duruma katkı sağladıkları için oldukça mutlu olduklarını söyledi. Sektörlerinde en yeni teknolojileri geliştirmeye devam ettiklerini dile getiren Yılmaz, “Çevre sorunlarına neden olmayan, canlıların yaşamlarını tehdit etmeyen, temiz, güvenilir ve en önemlisi sürdürülebilir nitelikteki güneş enerjisi, insanoğlunun geleceği için büyük önem taşıyor. Bu nedenle günümüzde fosil yakıtlara karşı güneş enerjisi kullanımı her geçen gün artıyor. Artık evler, fabrikalar, iş yerleri, sanayi siteleri, hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri gibi birçok yerde güneş panelleri görüyoruz. Bu ülkemiz için çok güzel bir gelişme” dedi.

Uzun vadeli, kalıcı ve ekonomik çözüm

Güneş enerjisinin uzun vadeli, kalıcı ve ekonomik çözüm sağladığını ifade eden Yılmaz, Türkiye’de güneş enerjisinin yüksek potansiyeli, kullanım kolaylığı, yenilenebilir ve çevre dostu olması gibi özelikleri ile ön plana çıktığını kaydetti. Yılmaz, “Ülkemiz güneş enerjisi açısından şanslı bir coğrafi konumda yer alıyor. Bu konuda birçok ülkeye göre çok şanslı durumdayız. Bu nedenle daha temiz bir çevre ve yarınlar için temiz enerji kaynağı güneşten çok daha fazla yararlanabiliriz” dedi.

CW Enerji olarak, kurulumunu tamamladıkları her güneş enerji santrali ile gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmaya katkı sağladıklarına dikkat çeken Yılmaz, bu çerçevede Balıkesir’de faaliyet gösteren bir firma ile iş birliği yaptıklarını ve firmanın çatısına 12.326,81 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumunu tamamladıklarını kaydetti. Yılmaz, bu iş birliği ile firma yılda 6.459.865 kg karbondioksit eşdeğeri kadar emisyonun önüne geçeceğini ve 975 ağacın kurtarılmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ