Demokrat Zafer

İzmirli Diş Hekimlerinden Cumhuriyet’in 100’üncü Yılına Özel Oratoryo

İzmir Diş hekimleri Odası (İZDO) Genel Sekreteri Serdar Devrim Erkmen, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününe özel bir programa imza atacaklarını söyledi.

İZDO üyesi İzmirli diş hekimleri olarak 4 aydır bu özel gün için hazırlandıklarını belirten Erkmen, bu özel ve anlamlı günde usta şair Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri olan Kuvayi Milliye Destanı oratoryosunu sahneleyeceklerini dile getirdi.

9 Eylül 2023’te Atatürk Kültür Merkezi’nde sunacakları gösteriyi İzmirliler’e armağan edeceklerini kaydeden Serdar Devrim Erkmen, “Büyük Taarruz sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir’e 9 Eylül 1922’de girmesi ve elde edilen zaferin ardından Milli Mücadele sona ermiş ve bu olay Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığını elde edişinin mihenk taşı olmuştur. Cumhuriyetin 100’üncü yılında, İzmirli diş hekimleri olarak bu anlamlı program için 4 aydır yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Oratoryonun müzik direktörlüğünü Cem İdiz, sahne uyarlamasını tiyatro oyuncusu Okan Kam ve metin çözümlemelerini ise Merve Ağar üstlendi” diye konuştu.

GÜN BOYU SÜRECEK

Gün boyu sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Serdar Devrim Erkmen, şunları söyledi: “Etkinliğimiz saat 10.00’da Prof. Dr. Hasan Mert’in ‘100. yılında İzmir’in kurtuluşu; Türkiye’nin kurtuluşu’ başlıklı sunumuyla başlayacak. Daha sonra Prof. Dr. Nazan Ersin’in oturum başkanı olduğu seminerde ise Prof. Dr. Özant Önçağ, Dr. Alp Abidin Ateşçi, Dr. Şule Özbilgin ve Anestezi Uzmanı Asım Tunç Yetginer’in katılımıyla ‘Diş hekimliğinde genel anestezi’ başlıklı sunumlar yapılacak. Kuvayi Milliye Destanı oratoryosunun ardından yine İzmirli diş hekimleri tarafından sahnelenecek ve Sertaç Karaoğlu Tosun’un yönettiği ‘Kaç Baba Kaç’ adlı tiyatro oyunuyla etkinlik sona erecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ