Demokrat Zafer

Siz tam olarak neyi reddediyorsunuz anlayamadık!

İYİ isimden Osmangazi’de “Şahin” çıkış! İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Son dönemde kitap yazma modası varken; Başkanım sizlerde artık belediyeciliğin kitabını yazsanız yeridir 3.döneminiz sonuçta. Ancak böyle bir eser kaleme alacak olursanız; ‘’muhalefeti her şeye muhalif olarak görüyorduk çalışmalarımızı bildiğimiz gibi yapıyorduk’’ cümlesine yer vermeniz yerinde olur. Çünkü geçtiğimiz aylarda defaatle sorduğumuz ve takipçisi olduğumuz önergelerimizle ilgili olarak ‘’Susuyorsam reddetmişimdir.’’ demiştiniz. Aynı meclis salonunda sizler sustuğunuzda reddetmiş oluyorsunuz, bizler sustuğumuzda oy birliği ile kabul diyerek onay kabul ediyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir Başkanım. Ayrıca bizler vatandaşın istek, talep, öneri ve şikayetlerini gündeme getiriyor, Osmangazililerin faydasına projeler üretiyoruz. Bunlar adına cümleler kurup, mücadele ediyoruz. Siz tam olarak neyi reddediyorsunuz anlayamadık Başkanım.

Örneğin Ekim ayı meclis toplantısında Yunuseli- Armutköy arasındaki alternatif yol ile ilgili sunduğumuz önergemiz ne aşamada dediğimizde ‘’Ben yapmak zorunda değilim, Büyükşehir meclis üyelerinize söyleyin onlar Büyükşehirden yaptıracak. Ayrıca programımızda yoksa yapmayız siz dediniz diye yapacak da değiliz.’’ demiştiniz. Bu sözlerinizin üzerinden 15 gün geçmeden Yunuseli ve Armutköy meydanlarına ‘’Yol yapıyoruz’’ diye afiş astınız Başkanım. Demek ki neymiş muhalefet olarak bizlerde fayda odaklı çalışıyor vatandaş adına mücadele veriyormuşuz ve önergelerimiz yapıldığında da gurur verici sonuçlar elde ediliyormuş. Yine de neticeye bakarak bu çalışmadan dolayı öncelikle İYİ Parti olarak kendimizi ardından da sizleri tebrik ederiz Başkanım.

Hayat hastanesinde yapılanın ve uzun vadede yapılmak istenenin nepotizm olduğunu, eş dost akrabalarınızın faydasının Osmangazililerin faydasından büyük olamayacağını söylediğimiz günden bu yana alanla ilgili değişikliklere gidildi. Bosbek otoparkını sanıyoruz ki artık gerçekten bosbek işletiyor, otoparkta çalışanların hayat hastanesi personeli olduğunu biliyorduk artık bosbek çalışanları duruyormuş onu öğrendik. En azından şu an minare ve kılıfı uydurduğunuz söyleyebiliriz Başkanım. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz sakın akrabalarınıza ayrıcalık tanımayın Başkanım artık İYİ PARTİ var.

Akraba kayırmanın tam bir vurguna dönüştüğü DownTown inşaatları ile ilgili ne söylenmesi gerekiyorsa ilçe başkanımız Dr. Mehmet Hasanoğlu zaten dile getirdi. Sanıyoruz ki çokta doğru söylemlerde bulundu ki basın açıklamasının yapılmaması için günlerce arandı kendisi. Ancak hak yolundan ayrılmayacağımızı söylemiştik sözümüzün de arkasında durup vurgun hikayesini tüm Türkiye’ye açıkladık.

Sonuç olarak Başkanım;

Kayınpeder enişte

Çok para var bu işte

Diyerek girdiğiniz her işte

Usulsüzlük çıktı işte

Hayat hastanesine otopark tahsisi, cemaatlere bina ve para tahsili, akrabaya kat üstüne kat tahsisi derken benden olanı yaşatırım siyasetinize bir son mu verseniz Başkanım. Son döneminizdeyken Mustafa Dündar olarak iyi anılmanız için söylüyoruz bizlerde bunları.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan Sayıştay raporları ile ilgili de görüşlerimize değinmek isteriz;

Bütçe görüşmelerine katılamamıştınız başkanım orada da söyledik, geçtiğimiz senede dile getirdik şimdi Sayıştay Raporlarına istinaden yinelemek istiyoruz Başkanım Osmangazililerin bütçesini, vatandaşın kasasını yani Beytül Malı kendi işleriniz için kullanamazsınız. Reklam, tanıtım giderleriniz, tv programları, tv reklamları için başka bir gelir kaynağı bulmalısınız. Bu şekliyle hem denetimlerde sıkıntı yaşıyorsunuz, hem de vicdanlara leke düşürüyorsunuz Başkanım.

Sayıştay raporundan bizzat alıntılayarak okumak istediğim bir paragraf var; ‘’Osmangazi Belediyesi, belediye faaliyet ve hizmetleri ile ilgili her alanda çok yaygın tanıtım, haber ve reklam yapmaktır. Bu tanıtımda 4.160.000 tl tanıtım, haber ve reklam, 774.080.00 tl Belediye faaliyetlerinin tanıtımı için Belediyenin gazetesinin insert dağıtımı, 1.100.000tl civarında belediye tanıtım materyallerinin basılması olmak üzere toplamda 6.000.000 tl’nin üzerinde harcama yapılmıştır. 2020 yılında pandemi nedeni ile gelirlerde önemli azalmanın olduğu, toplumun her kesiminin ekonomik olarak olumsuz etkilendiği bir dönemde bu kadar yoğun tanıtım, haber ve reklam giderleri için kaynak kullanılması, kamu maliyesinin temel ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.’’ Diyor denetçiler.

Daha da açacak olursa, vatandaşa porsiyon küçülmeyi tavsiye eden saraylıların adeta dalga geçer gibi mango kurutması önerileri havalarda uçuşurken, ekmek kuyrukları mahalleri dolanırken, çöpten yemek toplayan yurttaş sayısı artmışken, zam yapılmayan gün kalmadığı, doların biz toplantıya başlamadan önceki değeri ile toplantıdaki değeri arasında uçurumlar varken, benzin ve mazotun altın fiyatı gibi değerlendiği, altının paha biçilmez bir değer aldığı son dönemlerde tasarruf politikalarına uymanız, ayrıca acil önlemler almanız gerektiği kanaatindeyiz.

Reklam ve tanıtımlarınız için kendi öz gelirlerinizi kullanmadığınız takdirde kul hakkı yemeye devam edeceğinizi hatırlatmak isterim ki o kullarda artık yoksul bile diyemediğimiz ücretlerle hayatlarını sürdürmeye çalışıyor Başkanım.

Bundan sonra yapılacak her harcamada ülkenin geldiği dar boğazı aklınızdan çıkarmamanızı, bittik biz diyen vatandaşı unutmamanızı hatırlatmak isterim.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ