Demokrat Zafer

GELECEK BURSA; Vatandaş Sizden Ekonomik Ulaşım Bekliyor! Derhal Gereken Önlemi Alın!

Akaryakıt fiyatlarına yansıyan 6 liralık ÖTV zammının ardından şehir içi ulaşıma Ankara’da yüzde 57, Antalya’da ise yüzde 56 zam yapıldı. Toplu tasıma, kent içerisinde genel mobiliteyi sağlama, istihdam ve eğitim ile ilgili imkânlara ulaşabilmeyi kolaylaştırma, sürdürülebilir bir kent yapısını oluşturma ve otomobil kullanımı sonucu oluşan kirlilik ve tıkanıklık düzeyini azaltma açısından önemli fırsatlar doğuran bir ulaşım türü. Bursa’da oluşan zam dalgasına dayanamadı ve ulaşım ücretlerine zam yaptı. BursaRay tam bilet 8,15 TL’den 12 TL’ye, indirimli 7,50’den 10,50 liraya, uzun hat tam bilet 9,40 liradan 13,50’ye, öğrenci ise 3,75’ten 6 liraya yükseldi.

Konuyu Gelecek Parti Bursa İl Başkanlığı takibe alarak zamlardan dolayı oluşabilecek mağduriyetleri raporlaştırdı. İl Başkanı Fuat Kadıoğlu; “Metropol olan Bursamızda tek araçla okula yada insanların işyerlerine gitmelerine imkan yok. Mutlaka tek istikamete 2 yada 3 vasıta kullanılıyor. 4 kişilik çekirdek bir hanede en az 3 kişinin toplu taşıma araçlarını kullandığında ortaya çıkan rakam ev gelirinin 1/3’lük bir kısmını yakalıyorsa Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin proje üreterek aile reislerine ekonomik anlamda yardımcı olmaları gerekir.” dedi.

Ulaşım noktasında yapmış olduğu analizlerle bilinen İl Başkan Yardımcısı Şevket Bozkurt; “Fiyatlama politikası belirlenirken “Zam geldi bizde yapalım” demek teslimiyet flamasını daha maç başlamadan sallandırmak olur. Türkiye Anayasası’nda da yer aldığı üzere +65 yaş günde 6 kez, engelli ve refakatçisi günde 10 kez toplu taşıma hakkından yararlanmaktadır. Benim şahsen birkaç kez bizzat yaşadığım, gördüğüm, şahit olduğum olayda ise engelli ile onun refakatçisi aynı durakta inmemekte! Askeri sivil personel ise kimliği ile sınırsız bir yolculuğa sahip. Akaryakıt zammı tüm vatandaşları mağdur etti. En çokta Toplu Taşıma araçlarını. Belediyelerimiz ilkokula başlayan tüm öğrencilerden eğer indirimli kartı varsa tek binişe 6 lira alırken yoksa 12 lira alıyor. Yanında velisi varsa ve de kartında para yoksa o çocuğumuzun velisi eziliyor, eğiliyor, buruluyor. Bu görüntülere de şahit oluyoruz.

Gelecek Partisi Bursa olarak bizim belediye şirketine tavsiyemiz ilkokul öğrencilerine ana sınıfından ortaokul 1’ci sınıfa kadar ücret alınmaması. Bunun içinde Hükümetin toplu taşıma araçlarındaki ÖTV oranını sıfırlaması yeterli kaynağı bulmak için yeterli olacağını düşünüyorum. Hayat şartlarının katlanarak devam ettiği günümüzde hiç olmazsa minik evlatlarımıza da bu sayede de kantinden alacakları gıdalarla karınlarını kısmen doyurabileceklerdir. Hükümetin ve belediyenin bu yönde adım atmasını okulların açılmasına birkaç hafta kala bekliyoruz.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ