Demokrat Zafer

Chery Temmuz Ayını Çifte Büyümeyle Kapattı!

13 Aydır Üst Üste 100 Bin Adetlik Satışı Aşan Chery, Temmuz Ayında 150 Bin Araç Sattı!

Çin’in en büyük otomobil ihracatçısı Chery Group, 13 aydır üst üste elde ettiği 100 bin adet ve üzerinde satış hacmini, temmuz ayında da korudu. Temmuz ayında 150 bin 466 araç satışı gerçekleştiren Chery Group, 12 milyondan fazla küresel kullanıcının ulaşım ihtiyacını karşılıyor. Çin Binek Araç Federasyonu istatistiklerine göre, temmuz ayında Çin otomobil pazarının perakende satışları, yıllık bazda yüzde 5 ve aylık bazda ise yüzde 8 geriledi. Pazarda geçen yılın aynı dönemine göre “çifte düşüş” yaşanırken, Chery Group aynı döneme göre “çifte büyüme” kaydetmeyi başardı. Chery, bu yıl her ay satışlarda yeni rekorlara ulaşma eğilimini sürdürdü.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Chery, geliştirdiği yüksek teknolojili üst düzey modellerle tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery Group, şimdiye kadar 2,8 milyonu denizaşırı kullanıcı olmak üzere toplam 12 milyondan fazla küresel kullanıcıya ulaştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2023 Kantar BrandZ Çin’in İlk 50 Küresel Markası listesinde de otomotiv kategorisinin lideri Chery oldu.

14 aydır 100 bin adedi aşıyor!

Chery Group, temmuz ayında yıllık bazda yüzde 14,4 artışla 150 bin 466 araç satışı gerçekleştirdi. Böylece Chery Group, 14 ay üst üste 100 bin satış adedini aşmış oldu. Chery Group, yılın ilk 7 aylık döneminde ise yıllık bazda yüzde 47 artışla toplam 891 bin 895 araç satışına imza attı. Grup bünyesindeki Chery markası, temmuz ayında yıllık yüzde 7,7 artışla 110 bin 296 adet araç sattı. Ocak-Temmuz döneminde satış hacmi, yıllık yüzde 41,3 artışla 649 bin 723 olarak kayıtlara geçti.

Çin Binek Araç Federasyonu istatistiklerine göre, temmuz ayında Çin otomobil pazarının perakende satışları yıllık bazda yüzde 5 ve aylık bazda ise yüzde 8 geriledi. Pazarda geçen yılın aynı dönemine göre “çifte düşüş” yaşanırken, Chery Group aynı dönemde “çifte büyüme” kaydetmeyi başardı. Chery, bu yıl her ay satışlarda yeni rekorlara ulaşma eğilimini sürdürdü. Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin yılın ilk yarısında otomobil satışı yapan ilk 10 işletme grubu arasında Chery Group, büyüme oranıyla sektörde ikinci sırada yer aldı. Aslında, küresel otomobil endüstrisi elektrikliye geçiş sürecine girdiğinden bu yana sadece yeni enerji şirketleri hızla büyüyebildi. Chery Group ise, içten yanmalı motorların ağırlıklı olarak büyüme sağlayan tek otomobil şirketi oldu. Satış hacmi hızla genişlerken, Chery Group’un operasyon kalitesi de önemli oranda iyileşti. Bu yılın ilk yarısında Chery Group, yıllık bazda gelirini yüzde 49 artırarak 127,4 milyar yuan seviyesine ulaştı.

Chery inovasyon hızını artırdı!

Chery Group, son 2 yılda yeni araçlarda giderek artan yoğun rekabet karşısında yeni teknolojiler ve ürünler ile inovasyon hızını artırdı. Markanın TIGGO 8 PRO modeli, 1.6 TGDI motorun sağladığı yüksek güç seviyesiyle etkileyici performansı standart olarak sunan üst düzey, teknolojik bir D-SUV olarak öne çıkıyor. Markanın, SUV dünyasının yükselen yıldızı OMODA 5 modeli de, şık ve teknolojik tasarımı ile başta genç kullanıcılar olmak üzere dünya genelinde kullanıcıların sevgisini kazandı.

Chery hakkında

Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada 6 Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile Chery, geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda. Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80’den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,8 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 12 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.

Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ