Demokrat Zafer

YAZ BİTMEDEN ÇİZİLECEK SANAT ROTALARI MİLLİYET SANAT’IN AĞUSTOS SAYISINDA!

Sanat dolu bir tatile ne dersiniz? Gizem Çetimen Milliyet Sanat’ın Ağustos 2023 sayısı için kaleme aldığı yazıda, yaz bitmeden tatilini sanatla zenginleştirmek isteyenler için Urla’dan Bodrum’a, Milas’tan Çeşme’ye uzanan bir sergi haritası sunuyor.

Yolu İzmir’in Urla ilçesine düşen sanatseverleri, BE Contemporary Art Gallery’de Art50.net işbirliğiyle açılan “Perseid’in Büyüsü” başlıklı sergi bekliyor. Sergide aralarında Ayşegül Karakaş, Genco Gülan, Görkem Dikel, Elif Çelebi, Samet Öztürk ve İrem Yılmaz’ın da olduğu 12 sanatçının eserleri yer alıyor.

Anna Laudel Bodrum, yaz sezonuna Ayça Okay’ın küratörlüğünde gerçekleşen “KarmaComa” isimli sergiyle devam ediyor. ZAİ Yaşam’da ziyaret edilebilen sergi, 20 sanatçının eserleri üzerinden melodram kavramına odaklanarak melodram kültürünün görünmeyen yüzünü izleyicilere göstermeyi amaçlıyor.

METT Hotel & Beach Resort Bodrum, Muse Con­temporary Sanat Galerisi işbirliğiyle “Cloud Nine” sergisine ev sahipliği yapıyor. Ayşe Pınar Akalın’ın küratörlüğündeki sergi, aralarında Alea Pınar Du Pre, Artem Martis, Canan Savaş, Ebru Yılmaz, Jeff Robs ve Laurence Jenk’in de bulunduğu 16 sa­natçının farklı disiplinlerdeki 60 eserini bir araya getiriyor.

Fransa merkezli sanat galerisi Perrotin Gallery ve Bodrum Loft’un işbirliğinde gerçekleşen “French Delights” sergisinde, aralarında Takashi Murakami, Wim Delvoye, Xaiver Veilhan ve Jean-Michel Othoniel’in de bulunduğu 12 sanatçının 18 eseri yer alıyor.

Caresse Art Bodrum’un ilk sergisi “Artistic Integrity”, aralarında Server Demirtaş, Hanefi Yeter, Ayla Turan, Yasemin Öztürk, Kemal Tufan, İbrahim Örs, Cihat Aral ve Mert Ege Köse’nin de olduğu 100 sanatçının 400’den fazla eserini sezon boyunca ziyarete açıyor.

Hatay’da ArtArcYa Sanat Kuruluşu’nun kurucu ortaklarından sanatçı Ceysu Uçan’ın su altında ilk kez sergilenen heykel ve mozaik sergisi “Cocoon”, Milas’taki Six Senses Kaplankaya’da sanatseverleri bekliyor.

Açıkhava sanat etkinliği “Seeds of Art”ın ilk sergisi “Dünyaya Orman Denir” Bodrum Çamarası mev­kiinde bulunan Barbaros Farm arazisinde sanatseverlerle buluşuyor. Lale Altuner, Bağdagül Demirtaş, Tao Ulusoy ve Doğu Çankaya’nın işlerinden oluşturulan sergi, günümüzde dünyanın insan eliyle bozulmasının son derece hızlanmış olduğu gerçeğini yadsınamaz bir olgu olarak araştırmasının merkezine koyuyor.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen DYO Resim Ödülleri yarışmasında bu sene ödül alan veya işleri sergilenmeye değer bulunan 30 genç sanatçı, Altın Yunus Resim Atölyeleri kapsamında atölyelerini Çeşme’deki Altın Yunus Sanat Sokağı’na taşıyor.

Gizem Çetimen’in kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Ağustos 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ