Demokrat Zafer

Gümüşlük Festival Akademisi piyano öğrencileri konser verdi

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) piyano masterclass öğrencilerinin konseriyle devam etti. GFA, Sistem A.Ş.’nin eğitime katkılarıyla düzenleniyor…

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesindeki, Gümüşlük Festival Akademisi programında bu yıl iki piyano sınıfı bulunuyor. Bunların ilki Fransız piyanist Olivier Gardon, Macar piyanist Gábor Farkas ve devlet sanatçımız Gülsin Onay’ın önderliğinde 28 Temmuz tarihinde başlamıştı. Piyano masterclassına katılan 12 genç piyanistimiz, bu süreç içersinde usta eğitmenlerinden aldıkları derslerle bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Toprak Ev’de izleyici karşısına çıktılar
Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de bir konser veren genç piyanistlerimiz, izleyiciden büyük alkış aldı.  Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Rachmaninov, Liszt, Glinka ve Schubert gibi bestecilerin eserlerine yer veren piyanistler, konserin sonunda düzenlenen törende bir araya gelerek, sertifikalarını eğitmenlerinin elinden aldı. Kurulduğu yıldan bu yana 1900’ün üzerinde yerli ve yabancı genç müzisyene, piyano, keman, viyolonsel, kontrbas, flüt, gitar, arp, şeflik ve şan disiplinlerinde ustalık sınıfı açan GFA’ya dünyaca ünlü müzisyenler konuk oldu ve dersler verdi.

Genç piyanistler göz doldurdu

Sistem A.Ş.’nin eğitim sponsorluğunu üstlendiği GFA 1. piyano masterclassına bu yıl yine farklı okul ve eğitim seviyelerinden 12 ila 17 yaş aralığında, 12 genç piyanist katıldı. Piyanistler, verdikleri konserle göz doldurdu. Genç yetenekler, ‘Kumda’ konserler serisinde Toprak Ev’de sahneye sırayla gelerek hünerlerini sergiledi. İlk olarak izleyici karşısına çıkan 15 yaşındaki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 11. sınıf öğrencisi Cem Aker, F. Chopin’den, “Polonaise Op.26 No.1” başlıklı eseri seslendirdi. Daha sonra English School of Kyrenia’da eğitim gören 11. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Desen Hürdeniz, C. Debussy’nin, “Bergamasque Suiti”nde yer alan “Clair de lune” adlı yapıtla izleyici karşısında idi. Konserde sırayla sahneye çıkan genç sanatçılar, şu eserlere yer verdi; St. Petersburg Rimsky Korsakov Müzik Okulu 5. sınıf öğrencisi, 12 yaşındaki Demir Keskinoğlu, M. Glinka’dan, ‘Variations on the Russian Folk Song, “Amids the Plain Valley”; Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 16 yaşındaki Aleksandra Zeynep Çakmak, S. Rachmaninov’dan, “Prelude in G-Sharp Minor, Op. 32, No.12” ve F. Liszt’ten, “Transcendental Etude No.7 “Eroica”; Samsun Atakum Mimar Sinan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Yiğit Yüksel, J.S. Bach’tan, “Prelude and Fugue in D Major (WTC I)”; Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi 10. sınıf öğrencisi, 15 yaşındaki Beril Ece Güney, L.v. Beethoven’dan, “Piano Sonata No.9 in E Major, Op.14, No.1 III. Rondo (Allegro comodo)” ve F. Liszt’tan, “Concert Etude No.2 “Gnomenreigen”; Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Umut Epözdemir, L.v. Beethoven’dan, “Piano Sonata Op.57 No.23 “Appassionata”dan III. Bölüm: “Allegro ma non troppo”; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı 8. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Derin Çopur, F. Mendelssohn’dan, “Rondo Capriccioso, Op.14”; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 10. sınıf öğrencisi, 15 yaşındaki Demir Yalçın, F. Chopin’den, “Op.10 No.5 Black Keys” ve F. Schubert’den, “Impromptu Op.90 No.2 E-Flat Major”; İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Özgür Taner, F. Chopin’den, “Scherzo No.1 in B Minor, Op.20”; Karlsruhe University of Music ve Helmholtz-Musikgymnasium 8. sınıf öğrencisi, 12 yaşındaki Eren Parmakerli, F. Chopin’den, “Fantaisie Impromptu Op.66” ve Balçika Musica Mundi School 10. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Carmen Dilara Bağış, M. Ravel’den, “Sonatine” adlı eserde yer alan I. Modéré, II. Mouvement de menuet, III. Animé başlıklı üç bölüm…

Konserin sonunda zileyici Piyanist Gülsin Onay’ı da sahneye davet ederek bis istedi. Onay, öğrencisi Eren Parmakerli ile beraber sahneye gelerek Schuman’ın ‘4 el’ bir eserini seslendirdiler. Gece, sertifika töreni ile sonlandı.

Konserin geliri öğrenci burs fonuna aktarıldı

Konserin geliri önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarıldı. GFA, bugüne kadar gelir durumuna göre birçok öğrenciye burs verdi ya da burs veren hayırsever şahıs ya da kurumlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturdu. Şu an halen 10 genç yetenek, GFA’nın destek ve girişimleriyle yurtdışında okunaya devam etmekte.

GFA 2. piyano maserclass programı, 9 – 16 Ağustos tarihleri arasında, piyanistler Eliane Reyes ve Gülsin Onay’ın önderliğinde gerçekleşecek. Masterclassın son gününde öğrenciler bir de konser verecek.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Basın sponsoru: sanatokur.com

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
    21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfe

Rachmaninov 150 yaşında… Rus besteci Gümüşlük’te anılacak

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek… 

  1. yy’ın en önemli Rus besteci, orkestra şefi ve piyanistlerinden Sergey Rachmaninov’un, 150. doğum yıldönümüne ithafen gerçekleşecek konserle, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde anılacak. 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Aktur A.Ş’nin etkinlik sponsorluğu ile gerçekleşecek konserde Soprano Dilruba Bilgi ve Bariton Caner Akgün’e piyanoyla Gökhan Aybulus eşlik edecek.

Müzik tarihinin en önemli bestecilerden biri olarak anılan, Rus romantizminin son büyük bestecisi S. Rachmaninov’un eserlerinden derlenen konser, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde klasik müzikseverlerle buluşacak. Konser, 10 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.30’da başlayacak.

Rachmaninov ülkemizde ve tüm dünyada anılacak

Sergey Rachmaninov, ülkemizde ve dünyada çeşitli konserlerle anılıyor. Soprano Dilruba Bilgi, Bariton Caner Akgün ve Piyanist Gökhan Aybulus’u bir araya getircek konserde Rachmaninov’un, “Vsyo otnyal u menya op.26 no.2”, “A Dream op.8 no.5”, “V molchani nochi taynoy op.4 no.3”, “Etude-Tableau Op.39 No.2”, “Ne poy krasavitsa op.4 no.4”, “Zdes horosho op.21 no.7”, “O, net, molyu, ne uhodi op.4 no.1”, “Vchera my vstretilis op.26 no.13”, “Etude-Tableau Op.33 No.3”, “Vokaliz op.34 no.14”, “Prelude in C-sharp minor, Op.3 No.2”, “O ne rydai, mai Paolo from Francesca da Rimini Opera, Francesca’s Aria” ve “Ves’ tabar spit from Aleko Opera, Aleko’s Cavatina” başlıklı eserleri seslendirilecek.

Dilruba Bilgi

Dilruba Bilgi, 2011 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl, Siemens Opera yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. 2009 yılında Süreyya Operası’nda G.Puccini’nin “Gianni Schicchi” operasında “Lauretta” rolünü seslendirdi. Avusturya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen W.A.Mozart’ın “Bastien und Bastienne” operasında “Bastienne” rolünü; 2012 yılında Fazıl Say’ın “Ses” (op. 40) adlı eserinin dünya prömiyerinde Soprano Solo partisini seslendirdi. 2013 yılında İstanbul Barok Orkestrası ile G.F.Handel’in “Apollo e Daphne” adlı Sahne Kantatının Türkiye prömiyerini Daphne rolüyle gerçekleştirdi. Aynı yıl, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne kabul edildi ve çeşitli operalarda görev aldı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Orchestra Sion, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne aldı. Kültür Bakanlığı’nın görevlendirmeleriyle Güney Kore ve KKTC’de ülkemizi temsil etti. Roma Sinfonietta eşliğinde Yeni Yıl Konseri verdi ve Opera Laboratorio çalışmalarına katıldı. Halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Caner Akgün

Caner Akgün, Müzik kariyerine Kültür Bakanlığı Çoksesli Gençlik Korosu ve Alegria Oda Korosu’nda başladı. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı’na kabul edildi ve şan eğitimini Eralp Kıyıcı ve Prof. Mustafa Yurdakul ile tamamladı. Akgün, 2006 yılında Profesyonel Ses Derneği’nin düzenlediği Genç Ses Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı. Ayrıca 2007 yılında Sedat Güzin Gürel Eğitim ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği Lied yarışmasında Mansiyon ödülü aldı ve aynı yıl düzenlenen 9. Siemens Opera Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazandı. Arnavutluk’ta düzenlenen Marie Kraja Şan Yarışması’nda finale kaldı. İstanbul Devlet Operası’na kabul edildikten sonra Akgün, birçok önemli rolde sahne aldı. Sanatçı ayrıca Gustav Mahler, Carl Orff, Wolfgang Amadeus Mozart, Luigi Bacalov, Cemal Reşit Rey, Aydın Karlıbel, Nevid Kodallı, Ahmed Adnan Saygun gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Astana Devlet Senfoni Orkestrası, C.R.R Orkestrası, Orkestra Sion, Orkestra Akademik Başkent ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gibi birçok önemli orkestra eşliğinde konserler verdi. Halen çalışmalarını İstanbul Devlet Opera Balesi’nde solist sanatçı olarak sürdürmektedir.

Gökhan Aybulus

Müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ile başlayan Gökhan Aybulus, 2000 yılında Moskova Çaykovski Devlet Konservaturı’nda Prof. Naum Shtarkman’ın sınıfına kabul edildi. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini 2006 yılında Naum Shtarkman ile tamamlayan Aybulus, çalışmalarını 2009 yılında Prof. Sergei Dorensky ile aynı okulda Sn. Lale Tara’nın özel bursuyla doktora düzeyinde tamamladı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler alan sanatçı, Uluslararası Carniola Müzik Festivali (Slovenya), Bruckner Müzik Festivali (Avusturya), Bella Pais (KKTC), İstanbul Müzik Festivali gibi festivallerin yanı sıra birçok ülkede konserler vermişdi. 2012 yılında Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Çin’in Pekin, Xi’an, Guangzhou, Shenzhen şehirlerinde gerçekleşen ve dört konserden oluşan turnede solist olarak yer aldı. Aybulus, dünyanın ve ülkemizin önde gelen salonlarında konserler verdi. Naum Shtarkman, Nikolay Lugansky, Dora Schwarzberg, Natalia Gutman, Daniel Hope, Alexander Buzlov, Roman Simovich ve Alexander Kagan gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler vererek büyük beğeni topladı. Aybulus, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi tarafından “Sanat Teşvik Ödülü”, 2014 yılında Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından “Meslek Hizmetleri Ödülü” ve 2017 yılında 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında ‘Yılın Piyanisti’ ödülüne layık görüldü. 2023 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Profesör olarak atanan Aybulus, ülkemizdeki ve yurt dışındaki orkestralara solist olarak davet edilmektedir.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Basın sponsoru: sanatokur.com

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
    21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ