Demokrat Zafer

ARİF TEZBULUR; EMEKLİLER DE SORUNDA ÇOK SORU DA

Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Tezbulur, emeklilerin dağlar gibi biriken sorunlarını masaya yatırarak, “Emeklilerimizin sorunları da çok, soruları da” diye konuştu. Bursa Vatan Gurubu Haberde Bursa Yazarı ve Gemlik Son Nokta İmtiyaz Sahibi Gazeteci Cemal Kırgız’a açıklamalarda bulunan Arif Tezbulur, Türkiye emeklilerinin en büyük sorununun asgari ücretin bile altında kalan gelirleri ve geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, barınma sorunlarına da dikkat çekti. TÜED Bursa Şubesi Genel Sekreteri Altan Özşen ile birlikte Gazeteci Cemal Kırgız’ın sorularını yanıtlayan Arif Tezbulur, iktidarın, hükümetin, yetkililerin ve muhalefetin emeklilerin sorunlarına çözüm olmaları gerektiğine işaret etti.

TÜED Bursa Şubesinde önemli açıklamalarda bulunan Arif Tezbulur, Türkiye’de 14 milyona yakın emekli olduğunu belirtti. Bursa’daki emekli sayısının da 550 bin olduğuna dikkat çeken Tezbulur, örgütlenmenin önemine de vurgu yaparak, “Bizim 23 bin üyemiz var, Uludağ Emekliler Derneği şubesi ile bu rakam 30 bini biraz aşıyor. Gemlik şubemizde de yaklaşık 5 bin emekli üye söz konusu. Türkiye genelinde 119 şubemiz 900 bin üyemiz var. Bu açıdan bakınca örgütlenmemiz çok önemli. Emeklilerimizi üye olmaya, örgütlü ve daha güçlü olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

İktidarın toplu konut hamlesindeki soru işaretlerine de değinen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Tezbulur, “Beş yıl önce Bursa İrfaniye’de yapılan 1200 haneli toplu konutlarda, 400 emeklimiz ev sahibi olmuştu. Günümüzde emeklilerimizin geçim sıkıntısı, düşük maaşı dışındaki en büyük sorunu konut sıkıntısı. Emeklilerimizin yüzde 90’ına yakını ev sahibi değiller. Bu şartlarda ev sahibi olmaları da mümkün görünmüyor. Hükümetimiz, yeni toplu konut hamlesini açıkladı. İlk etapta 250 bin, sonrasında da 500 bin konut yapılacak. Bunların kaçta kaçı emeklilerimize verilecek ya da emeklilerimiz alabilecekler? Bir de bu konutlar nerelere yapılacak? Emeklilerimiz hem konut kredisi ödeyip, hem nasıl geçinecek? Bu konulardaki sorularımıza net cevaplar arıyoruz” dedi.

Emeklilerin sorunlarına su serpecek çözüm önerilerini de ileten Arif Tezbulur, intibak yasasının bir an önce çıkmasını talep ederek, seyyanen zam verilmesi teklifini de yineledi. TÜİK’in açıkladığı rakamlarla verilecek zam oranının emeklinin sorunlarına çare olmayacağını anlatan Tezbulur, emeklilerin aldığı ek ödeme oranlarının yüzde 5’ten en az yüzde 10’a çıkmasını, seyyanen zammı, gerçek enflasyon düzeyindeki zam oranını ve intibak yasasının çıkmasını istediklerini söyledi. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin de tam maaş oranında olmasını isteyen Arif Tezbulur, banka promosyonları konusunda da, kamu bankalarının bir an önce piyasaya ve genel promosyonlara ayak uydurarak, emeklilerin hakkı olan promosyonları vermesi gerektiğini kaydetti.
Emeklinin sağlık sorunlarına da duyarlı olduklarını bildiren Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Tezbulur, emeklilerden alınan katkı payının bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade etti. Piyasada zaten birçok ilacın bulunmadığını ve ilaca her ay fahiş zamlar geldiğini anlatan Tezbulur, “Bu olumsuzluklara rağmen emeklilerimizden alınan katkı payına anlam veremiyorum, katkı payı kaldırılmalıdır” dedi. TÜED Bursa Şubesi olarak Bursa’daki özel hastanelerin yüzde 75’i ile indirim anlaşması yaptıklarını anımsatan Tezbulur, toplamda da 70’in üzerinde değişik iş koluna ait firmalarla indirim anlaşmaları yaptıklarını bildirdi.

Bu yıl içersinde GAP gezisi düzenlediklerini, Ekim 28’de de Ege gezisi organize ettiklerini belirten Tezbulur, Aralık ayında da Kaplıca gezisi tertipleyeceklerini hatırlattı. TÜED 2. Bahar Korosunun Türk Sanat Müziği konserlerini sürdürdüğünü ve çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekleyen Arif Tezbulur, “Bugüne kadar 3. Konserimizi gerçekleştirdik. Koromuz devam ediyor. Katılımcılara ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TÜED Bursa Şubesi Genel Sekreteri Altan Özşen’de, örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, sendikalar kanununa tabi, güvence altına alınıp, yasalarla korunan bir emeklilik güvencesi olması gerektiğini vurguladı. Altan Özşen, “Herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Türkiye’de sendikaların, derneklerin rahatça örgütlenebilmesinin önü açılmalı. Emeklilerimiz yasal güvence altına alınmalı. Kamudaki toplu sözleşme masasında biz de yerimizi ve payımızı almalıyız. Bu nedenle tüm emeklilerimizi daha güçlü olmak adına üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ