Demokrat Zafer

DSP’de O İlçe Başkanı Görevden El Çektirildi! Gerekçesi İse…

DSP Bursa Örgütü’nde 1 yıl arayla geçirdikleri kalp krizleriyle trajedik bir biçimde vefat eden Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Ahmet Murat Özbilge’nin vefatları Ecevit Sevdalılarını üzüntüye boğmuş ardından DSP Bursa Örgütü’nün peş peşe yapmış olduğu icraatlarıyla parti Bursa’da hissedilir faaliyetlere imza atmıştı. Genel Başkan Yardımcılığı’na Ahmet Olcay Akıncı’nın atanmasıyla da parti 17 ilçede gözle görülür atağa kalkmıştı.

Ancak; 20 gün önce gerçekleşen bir olay gözleri DSP Osmangazi ilçe Başkanlığı’na çevirdi. 20 gün önce Uluyol Adliyesi’ne yakın Hacı İlyas, Sakarya ve Kiremitçi mahalle temsilciliği şikayet nedeniyle geçici olarak mühürlendi. Temsilcilikte sadece çay ve meşrubat ikramı yapılırken neden şikayet mevzusu olduğunun peşine düşen DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı olayın arkasında DSP Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Seskır’a yakınlığı bilinen iki şahsın olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine geçen hafta toplanan İl Yönetimi aldığı kararla 3,5 yıldır sürekli sözlü ve yazılı olarak uyardıkları DSP Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Seskır için “Tedbirli Uzaklaştırma” kararı ile “İlçe Başkanlığından İlçe Yönetimi ile birlikte” aldı. Yönetim kurulundan 11 kişi ve il Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’nın imzası ile “Tüzüğümüzün 49/3,  49/6,  49/7,  49/10,  49/13, 49/20 maddeleri gereğince partimizin bütünlüğü ilkesine aykırı davranış ve fiiller yapması, teşvik etmesi sebebiyle…” hazırlanan dilekçe Ankara’ya Genel Disiplin Kuruluna gönderildi.

Bu gelişme sonrası “Osmangazi İlçe Başkanlığına” daha önce başka partilerdeki sivri çıkışlarıyla üstüne çeken siyasi geçmişi parlak olan eğitimci Ömer Rasim Solak atandı. Ankara’ya gönderilen evraktan cep telefonuna gelen mesajla haberi olan geçmiş dönem Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Seskır; İl Başkanlığı’na giderek İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’ya “Görevden almanıza gerek yoktu, istifa edebilirdim, şık bir hareket olmadı” şeklinde sitemi ise İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı “Mehmet (Seskır) bey sizi defalarca uyardık, çıktığınız tv’ler dahil olmak üzere, konuştuğunuz her kelimede partimizin özlük haklarını korumakla mükellef iken; siz hep ters yönde hareket ettiniz. Artık bu konuda sizi savunmak için bana da il yöneticilerimize de bir sebep bırakmadınız.” dedi.

Ömer Rasim Solak

28 temmuz günü gerçekleşen bu konuşmadan sonra DSP Bursa İl Binasın polis gözetiminde 24 saat korunuyor olması ise mahallelinin gözünden kaçmadı.

Görevden alınan Mehmet Seskır

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ