Demokrat Zafer

Barbie estetiğe ilgi arttı Barbie estetik yaygınlaşıyor!

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Barbie akımı şimdi de sağlık alanına sıçradı. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Doğan Baş, genital operasyonlar arasında en çok tercih edilen Barbie estetiğine olan ilginin arttığını belirtti.

Margot Robbie’nin Barbie’yi canlandırdığı yeni sinema filmi; tüm dünyada Barbie akımını yeniden başlattı. Türkiye’de de oldukça etkili olan Barbie trendi bu kez sağlık alanında etkilerini göstermeye başladı. Genital estetik operasyonları arasında en sık tercih edilen Barbie estetiğine olan ilginin son dönemde arttığını belirten Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Doğan Baş, konuyla ilgili bilgi verdi. Barbie estetik ile genital bölgedeki iç dudakların mümkün olduğunca kısaltılıp, estetik olarak hoş görünüm kazandırıldığını söyleyen Baş, “Özellikle son dönemde Barbie estetiği için kliniğimize gelen kadınların sayısına hissedilir derecede bir artış var. Bunun en önemli sebeplerinin başında görüntü estetiği kadar cinsel hayatı olumlu yönde etkilemesi, daha kucuk labiolar sayesinde de koku ve enfeksiyonların azalması önemli rol oynuyor” dedi.

OPERASYON NASIL YAPILIYOR?

Barbie estetiğin korkulacak bir operasyon olmadığını ifade eden Op. Dr. Dilek Doğan Baş, teknik detayları paylaştı. Baş, “Barbie vajina; sarkan, iri ve kırışık görünümdeki genital bölge iç dudakların mümkün olduğunca kısaltılması, dışarıdan bakıldığında içten sarkan hiçbir yapının görülmemesi ile karakterize labioplasti tekniğidir. Barbie vajina labioplasti işlemi iç dudakların mümkün olduğunca kısaltılması ve klitoris üzeri cilt katlantılarının azaltılması işlemlerini bir arada içerir.

Öte yandan buna labio majorlerin doğum sonrası yada yaşa bağlı sarkık ve kırışıklığın düzeltilmesi eklenerek, doğurganlık öncesi, ergenlik sonrası görünüme kavuşması sağlanır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ