Demokrat Zafer

METAVERSE STANDARDS FORUM’UN YÖNETİM KURULUNA TÜRKİYE’DEN ADAY GÖSTERİLEN TEK İSİM VERSE İSTANBUL’UN KURUCUSU MEHMET ACAR OLDU!

Metaverse teknolojileri alanında yaratıcı projeler üretip uygulayan ve danışmanlık hizmeti veren Verse İstanbul’un kurucusu ve CEO’su Mehmet Acar, dünya çapında Metaverse alanında ortak standartlar belirlemek için çalışan Metaverse Standards Forum’un yönetim kuruluna davet edildi! Acar, halihazırda kurucu asil üyesi olduğu forumun yönetim kuruluna Türkiye’den aday gösterilen tek isim oldu.

Mehmet Acar’ın hem kurucusu hem de CEO’su olduğu Verse İstanbul, geleceği inşa eden Meta, Google, Microsoft, Sony, LG, SIEMENS, Mastercard, Samsung gibi teknoloji devi firmalarla birlikte Metaverse Standards Forum’un kurucu asil üyeleri arasında yer alıyor. Son birkaç yıldır hayatımızın merkezinde yer etmeye başlayan Metaverse’ün potansiyeline daha hızlı ulaşmasını hedefleyen forum, insanlığı bekleyen şaşırtıcı geleceğe sağlam adımlarla gitmek için ihtiyaç duyulan basamakları oluşturacak atılımlar yapacak.

Metaverse alanında yapılacak girişimlerin ve yeniliklerin önünü açmayı hedefleyen Metaverse Standards Forum’un yönetim kuruluna, dünya devi firmaların yöneticileriyle birlikte Türkiye’den davet edilen tek isim Mehmet Acar oldu. Dünyada sanal gerçeklik evrenleri tasarlayan ilk isimlerden biri olan Acar, henüz Metaverse kavramı ortaya çıkmadan önce yaptığı çalışmalarla Türkiye’de de bu alandaki ilk isim olarak kabul ediliyor.

“Metaverse henüz potansiyelinin çok başında bir teknoloji olsa da önde gelen teknoloji firmalarının işbirliği içinde olmalarının, Metaverse’ün potansiyeline ulaşmasını hızlandıracağı yadsınamaz,” diyen Mehmet Acar forumun önemini, “Herhangi bir standartta olduğu gibi, Metaverse için belirlenecek standartların işlemesi için de sektörün önde gelen şirketleri tarafından benimsenmesi gerekiyor. Metaverse Standards Forum ise önde gelen teknoloji şirketlerinin işbirliği içinde belirli standartlar oluşturmasına aracılık ediyor,” sözleriyle anlatıyor.

“Metaverse’ün Anahtarı Deneyim Ekonomisidir”

Sözlerine “Web 3.0’un gelmesiyle birlikte yeni bir çağa girmiş olacağız. Deneyimsel internet çağı ise en büyük nimeti olacak,” diyerek devam eden Mehmet Acar “Deneyim ekonomisinde insanlar sadece ürün, hizmet veya özellik alıp satmazlar. Ayrıca arkalarındaki deneyimleri ve duyguları da isterler. Metaverse’de bu paradigmanın ana akım olacağını düşünüyorum. Deneyim ekonomisinde başarılı olmak için, bir şirketin satışların ötesine geçmesi ve müşterilerin çıkarlarını, ihtiyaçlarını ve deneyimlerini ön plana çıkarması gerekir. Özellikle de Custom Build Metaverse üreten şirketler, olumlu müşteri deneyimleri yaratarak bir satış departmanı olmadan bile rekabeti kazanabilir ve satış üretebilir. Bir şirket dijital çağda ve daha sonra Metaverse’de başarılı olmak istiyorsa, ileri teknolojiyi kullanmak yeterli değildir. Gelişmiş değer sağlamak gereklidir. Temel işlevlerin ötesine geçmeli ve müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmalıdır,” diyor.

Bilgi için:              verseistanbul.io

METAVERSE STANDARDS FORUM HAKKINDA

Otuzdan fazla önde gelen teknoloji firmasının işbirliği sonucunda kurulan Metaverse Standards Forum’un öncelikli amacı, Metaverse özelinde yapılacak girişim ve teknolojilerin yolunu açacak “açık kaynaklı” ortak çalışma alanları oluşturmak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ