Demokrat Zafer

“TÜRKİYE İSRAFLA YAŞAYAN BİR ÜLKE”

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanlığı, Genel Başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Destici'den Bursa'da üretim ve israf mesajı

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından, Bursa’da özel bir otelde, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici‘nin katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen basın toplantısına, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Aydan Ayhan, Alperen Ocakları İl Başkanı Ferhat Levent katıldı.

“BAZI KONU BAŞLIKLARI ÖNE ÇIKIYOR”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkenin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Destici, “Ülkemizin gündeminde bazı konu başlıkları öne çıkıyor. Orman yangınları yaz nedeniyle fazlaca gündemde yer alıyor. Dünya genelinde de orman yangınlarında artış yaşanıyor. Yunanistan yangınla mücadele ediyor. Bu yangınların hangi sebepten çıktığına baktığımızda, oransal olarak kusur sebebiyle çıkan yangınların, doğal yollarla çıkan yangınlardan daha fazla olduğunu gösteriyor. Dikkat edersek orman yangınları bayağı azalabilir. Ama sıfırlanamaz tabi ki. Bu arada sadece yetkililerin değil, vatandaşların da tedbirli olması gerektiğini de söylemek istiyorum” dedi.

“ÜRETİCİNİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Türkiye‘nin ekonomik durumunu değerlendiren ve tavsiyelerde bulunan Destici, “Ülkemizin bu günlerde yine üst sıralarda olan gündem maddesi ekonomi. Ekonomide yeni bir dönem başladı. Seçimlerden önce yatırım, istihdam ve üretime dayalı bir sistem vardı. Bundan vazgeçildiğini düşünmüyoruz. İş kurmak isteyen kişilerin finansa ulaşmada zorluk yaşadıklarını duyuyoruz. Buna da acilen çözüm üretilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Biz sanayicilerimizi iş adamlarımızı destekleyerek, üretimi artırarak ekonomimizi düzeltebiliriz. Üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Yer lazımsa yer verilmesi, eleman lazımsa, elaman desteği olması gerekiyor. Vergilerde düzenleme gerekiyor. Ürününü sattıktan sonra vergini alırsın. Yani üreticilerimizin sırtından vergi yükünün azaltılması lazım. Daha üretime başlamadan bir vergi yükü ile üreticilerimizi karşı karşıya bırakırsak, o zaman istediğimiz şeyler gerçekleşmez. Bizim cari açığımız, bizim dengesizleştirdi. Daha önce enerji almak için 40-50 milyon dolar lazımken, şimdi 100 milyar doların üzerinde para ödüyoruz. Cari açık epey yükselmişti. Şimdi biraz aşağı doğru düşüyor. Ama enerji fiyatlarında bir düşüş olmuyor. O zaman da farklı enerji kaynaklarına yönelmek gerekiyor. Bütçe açığı da geliri artırarak kapanacak” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İSRAFLA YAŞAYAN BİR ÜLKE”

Türkiye‘nin uzun yıllardır israfla yaşadığını belirten Destici, “Türkiye 40-50 yıldır israfla yaşayan bir ülke. Maalesef biz ülke insanı olarak tasarrufu unuttuk resmen. Maliye bakanlığı bir genelge yayınladı. Artık birşeylerin değişmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı yardımcımız yıl sonuna kadar başka bir vergi olmayacağını açıkladı. İnşallah böyle devam eder. Vatandaşlarımızın artık bir vergi artırımına tahammülü kalmadığını görüyoruz. Ama genel anlamda vergilere bir düzenleme gerekiyor” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLER KENDİ İFADELERİ İLE UNUTULMUŞLARDIR”

Çalışanların ve emeklilerin maaşlarına da değinen Destici, “Çalışan kesimlerimizle ilgili görüşmeler var. Kamu kurumları, taşeronlar herkese bir görüşme çalışma var. Ama bu yaşananların da devlet bütçesine bir yükü olduğunu biliyoruz. Bu kesimler rahatlatılırken biz de memnuniyet duyduk. Ama bu Temmuz zamlarında emekliler kendi ifadeleri ile ‘unutulmuşlardır’. Emeklilerimizin önemli bir kısmı herhangi bir maaş artışı ile karşılaşmamıştır. Biz Büyük Birlik Partisi olarak da bunların doğru olmadığını söylüyoruz. Bunun için de yılbaşının çok geç olacağını belirtiyoruz. Gerçekten hayat pahalı. Özellikle tek maaş alan ve evi kira olan emeklinin vah haline. Burada da kapsamlı bir düzenlemeye ihtiyaç var. Denge de bozuldu burada. Kimi çok yüksek maaş alırken kimi düşük kalmıştır. Kaç yılda emekli olduysa, kaç gün prim yatırmışsa bunlar göz önüne alınarak düzenleme yapılmalı diye düşünüyoruz” dedi.

“BİZ KENDİ GÜNDEMİMİZE BAKIYORUZ”

Millet İttifakı hakkında konuşan Destici, “Bir başka önemli gündem maddesi de 7’li masanın içinde bulunduğu durum. CHP’nin kendi içinde yaşadığı problemler de kamuoyunun gündeminde. Ama biz kendi gündemimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ RAHATSIZ EDEN BİR HUSUS VAR”

Dış gündeme de değinen Destici, “Dış gündeme baktığımızda bizi rahatsız eden bir husus var. Bizim kutsallarımıza karşı maalesef çirkin saldırılarda bulunuyorlar. O ülkenin yöneticilerine de tavsiyemiz bunlara fırsat vermemeleri. Kendi kanunlarının bunlara müsaade ettiğini söylediler. Ama birleşmiş milletlerde bunun olmaması gerektiğine dair yasa oylandı ve kabul edildi. Bir kere daha bu çirkin eylemleri gerçekleştiren eylemcileri kınıyoruz. Bu çirkin davranışlara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Bir taraftan da İsveç NATO’ya girmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“BU İTTİFAK PAZARLIK İTTİFAKI DEĞİL”

Geçmiş seçimleri ve yapılacak olan yerel seçimler hakkında konuşan Destici, “Bir seçim süreci yaşadık. O günlerde değerlendirdik. Önümüzde de yerel seçimler var. Biz tabi Cumhur İttifakı’nın bir parçasıyız. Bu ittifak pazarlık ittifakı değil. Darbe girişimine karşı kurulmuş bir ittifak. O günden beri de milletin ittifakı için mücadele eden bir ittifak. O yüzden seçim için kurulmuş bir ittifak değiliz biz. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye ekonomisini düzeltirse, planlarını devreye sokabilirse, çok güçlü bir hale gelecektir. Bunun da sonuçları olacaktır. Türkiye çok daha refahı yüksek bir hale gelecektir. Güçlü bir Türkiye olduğunda Suriye ve Irak’ta yaşananlar yaşanmayacaktır. Yıllardır mücadele ettiğimiz terör belasından da kurtulacağız. Eğer Türkiye müdahale etmemiş olsaydı, yanımızda terör devleti kurulacaktı. O yüzden Türkiye’nin güçlenmesi çok önemli. Seçim döneminde de sık sık söyledik. Bu 7’li masa iktidara gelirse, terörü destekleyenlerin istediği yönetim anlayışı ülkeye gelecekti. Yüzde 2 oy oranı olan bir partiye bakanlıklar veren CHP, acaba HDP’ye ne sözler verdi? Bazı sözlerin verildiğini biliyoruz. O yüzden milletin feraseti seçimde devreye girdi. Çok büyük vaatleri oldu. Milletimiz itibar etmedi. Neden? Devleti düşündüler. Önce devlet dediler. Bizim siyasetimiz bu temeller üzerine kurulan bir siyaset. Mücadelemizi yıllardır sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Seçimlerde istediğimiz sonucu alamadık ama biz üzerimize düşeni yaptık. Oyumuzu bir önceki seçime göre yüzde yüz artırmış olsak da yine de bu bizim hedefimiz değildi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi bu aldığı oy oranının çok daha üstünü alacaktır” dedi.

BBP KESTEL İLÇE BAŞKANI TEKYILDIK

Destici, yaptığı açıklamanın ardından yeni göreve gelen Kestel İlçe Başkanı Serkan Tekyıldık’a rozet takdim etti.

Yerel seçimlerde kurulabilecek ittifakla alakalı da konuşan Destici, “Yerel seçimlerde tek taraflı bir destek olamaz. Anlaşarak bir destek sağlanmalı. Kesinlikle bu konuda anlaşılması lazım” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ