Demokrat Zafer

Bursa’ya nefes aldıracak fırsat!

2013 yılında Mudanya Yolu’nu 2 şeritten 3 şeride çıkaran Karayolları, trafiğin tıkandığı Geçit Köprüsü için de proje hazırlamıştı, ama yol Büyükşehir’e devredilince o proje kaldı.Yolu iki yönde çift şeride düşüren Geçit’teki iki köprüden Bursa yönündeki köprü ise cumhuriyet dönemi Türkiye’deki ilk taş köprü olduğu için anıt, ama diğer köprünün yerine yenisi mümkün. Bursaray çalışması tam fırsatı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Arşivimizi açıp baktık… 14 Aralık 2013 günü Mudanya Yolu’nu 3 şeride çıkaran Karayolları çalışmaları anlatırken şunu da yazmışız:

Her iki yönden üçer şerit gelen trafiği adeta boğup iki şeride düşüren Geçit-Bademli arasındaki Nilüfer Deresi üzerinde bulunan köprüleri Karayolları gündemine aldı.

Özellikle de

Mudanya’ya gidiş yönünde olan ve Mudanya Yolu ile birlikte yapılan yeni köprüyü yıkıp yeniden yapmayı planlıyor. Bu noktada, anıt eser durumundaki taş köprü korunurken, yeni yapılacak köprü iki yönde üçer şerit olacak.

Proje üzerinde çalışmalarını sürdüren Karayolları, önümüzdeki yılın programına yeni köprüyü hazırlıyor.

O süreçte…

Mudanya Yolu’nu genişletme çalışmasını geç de olsa 2 yılda bitiren Karayolları ikinci adım için Geçit’teki iki köprüden yeni olanını 3 şeritli olarak yapmak için proje hazırladı.

Ne var ki…

Dönemin Büyükşehir yönetimi Karayolları’ndan Mudanya Yolu’nu istedi. Her şeyde nazlanan Karayolları bu adeta üzerine atladı ve yolu hemen devretti.

Sonra da…

O projeler rafa kalktı, Mudanya’dan ya da Geçit’ten gelen araçların köprüde yolun 3’ten 2 şeride düşmesiyle oluşan yığılma da devam etti.

Şimdi ortaya bir fırsat çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ