Demokrat Zafer

ZF Health Check, kullanımda olan otobüslerin aktif çalışma süresini artırır.

Akıllı filo yönetim sistemi ZF Bus Connect sayesinde uzaktan bağlantıyla sağlanan veriler, servis için önem taşıyan datalara dönüşüyor.

• Artık, bakım programları aracın anlık gerçek durumuna göre planlanabilir.

• Arızalar öncesinde tespit edilerek önlenir ve servis randevuları operatörün programlarına uygun olarak hazırlanır.

ZF Health Check ile ZF, otobüsler için otomatik şanzıman kullanan kullanıcılara “Yeni Nesil Aftermarket”i erişilebilir hale getiriyor. Sürüş esnasında alınan anlık verilere göre, şanzıman için özelleştirilmiş bakım planı oluşturulabilir. Uzaktan erişim aracılığıyla arıza teşhisleri yapılabilir, böylece gereksiz servis ziyaretleri önlenir ve otobüslerin hizmet süreleri artırılır.

Toplu taşımacılık, ulaşım sektörünün sürdürülebilir dönüşümünde önemli bir rol oynar. Olumlu etkilerini maksimize etmek ve yolcular için en iyi hizmet kalitesini sağlamak için otobüsler, mümkün olduğunca çok zamanlarını yolda ve gerektiği kadar az süreyle atölyede geçirmelidir.

ZF Aftermarket’in yeni dijital hizmet konsepti, aşağıdaki konularda öne çıkmaktadır: ZF Health Check dünya çapında ulaşım operatörleri tarafından tercih edilen şehiriçi otobüsler ve servis otobüslerinde kullanılan ZF EcoLife otomatik şanzımana göre uyarlanmıştır. Bu çözüm, motor hızı, vites kademesi, yağ sıcaklığı, yağ basıncı gibi araç işletimi sırasında şanzıman sisteminde kaydedilen çeşitli sensör verilerini kullanır. Bu veriler sık sık ZF Cloud sisteminde yer alan gelişmiş analitik servisine aktarılır, burada özelleştirilmiş servis odaklı raporlar oluşturulur. Bu raporlar, otobüs işletmecisi veya servis şirketi için bakım planlamasında önemli bir rol üstlenir.

ZF Aftermarket tarafından sunulan ZF Health Check, kullanımda olan otobüslerin aktif çalışma süresini artırır.

Örneğin, işletmeci, şanzıman yağının servis ömründen en iyi şekilde faydalanabilir, standart tavsiye edilen değişim km’leri bazen erken olabilmektedir. Bu şekilde otobüs daha uzun süre yolda kalır ve kullanılabilirlik (çalışma süresi) artar. Otobüs bakıma gitmek zorunda olsa bile, mevcut araç verileri sayesinde yedek parçalar veya malzemeler önceden temin edilebildiğinden duraksama süresi en aza indirilir. Gerekli çalışma süresi de daha iyi planlanabilir ve eğer şirketin kendi atölyesi arızayı bulamazsa, filo işletmecisi, harici servis uzmanlarını çağırabilir ve onlara Health Check portalına erişim sağlayabilir.

Başka bir avantaj ise otobüs filosu işletmecilerinin olası arızalar konusunda erken uyarılar almasıdır. Çünkü genellikle hasar aniden meydana gelmez, örneğin yağ basıncı veya sıcaklığındaki sapmalardan anlaşılabilir. İşletmeci bu durumdaki aracı atölyeye götürdüğünde, genellikle onarımlar daha az maliyetli olur çünkü henüz fiziksel bir hasar meydana gelmemiştir, aynı zamanda yolcuların başka bir araçla taşınması, yedek bir otobüsün kullanılması veya arızalı aracın atölyeye çekilmesi gibi arızayla ilişkili sorunlar da ortadan kalkar. Teknik avantajlardan daha da önemlisi, ZF Health Check’in operatörlere verdiği rahatlık ve güvendir.

ZF Aftermarket’in Başkanı Sayın Philippe Colpron: “ZF EcoLife ile hali hazırda dünya çapında yüzlerce otobüs işletmesinin daha verimli çalışmasına olanak sağlıyoruz. ZF Health Check sayesinde, uzaktan araç veri erişimi ve gelişmiş analizlerimizden faydalanarak, filo müşterilerimizi sıfır duraksama süresine doğru bir adım daha yaklaştırabilir ve sürdürülebilir bir aftermarket için yol açabiliriz.”

ZF Health Check, ZF Bus Connect Premium filo telematik çözümünü kullanan kullanıcılara hemen sunulmaktadır. ZF şu anda Health Check’e ek bileşenlerin entegrasyonunu planlamaktadır. Health Check’e ek olarak, ZF Bus Connect, otobüs filolarının operasyonel optimizasyonu için birçok işlev sunmaktadır. Bu işlevler arasında tüm araç filosunun anlık önizlemesi, yakıt/enerji tüketimi, sürücü davranışları veya frenler gibi teknik bileşenlerin aşınması konusunda optimizasyon potansiyeline ilişkin bilgiler bulunmaktadır.

Ayrıca, toplu taşımada uyumluluk raporlarıyla birlikte vergi ile ilgili kanıtlar için bir temel oluşturur.

ZF Hakkında

ZF; binek araçlar, ticari araçlar ve endüstriyel teknolojiler için sistem tedarik eden ve yeni nesil mobiliteyi mümkün kılan küresel bir teknoloji şirketidir. ZF araçların görmesini, düşünmesini ve uygulamasını sağlar. Araç Hareket Kontrolü, Entegre Güvenlik, Otonom Sürüş ve Elektrikli Mobilite şeklindeki dört ana teknoloji alanında çalışan ZF, araç üreticileri ile yeni gelişmekte olan taşıma ve mobilite servis sağlayıcıları için entegre çözümler sunar. ZF birçok araç tipini elektriklendirir. Firma, ürünleri ile emisyonların düşürülmesine, çevrenin korunmasına ve de güvenli mobilitenin iyileştirilmesine katkı sağlar.

Dünya çapında yaklaşık 165.000 çalışanı bulunan ZF’nin, 32 ülkede 168 üretim lokasyonu bulunuyor. Firma 2022 mali yılında 43,8 milyar Euro satış açıkladı.

ZF’nin lider Aftermarket ve filo çözümleri portföyü; LEMFÖRDER, SACHS, TRW ve WABCO gibi güçlü markalar üzerine inşa edilmiştir. Geniş ürün ve hizmet yelpazesi, dijital mobilite yönetimi için gelişmiş bağlantı çözümleri ve küresel bir hizmet ağı, tüm araç türlerinin yaşam döngüleri boyunca performans ve verimliliğini destekler ve geliştirir. Şirketin Aftermarket Birimi, Yeni Nesil Aftermarket Pazarı için mimar, öncü ve de dünya çapında filo ve satış sonrası müşterileri için tercih edilen bir ortaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ