Demokrat Zafer

Sosyalleşemeyen Gençler Aşkı Bulamıyor – KızlarSoruyor’un Anket Sonuçları Açıklandı

Günümüzde sosyal medyanın hayatımızı kaplamasıyla birlikte, gençlerin çoğunlukla uygulamalar üzerinden birbiriyle tanıştığı bir döneme girdik. Ancak, yine de gençlik yalnızlık konusunda şikayetçi. KızlarSoruyor, topluluk içinde yaptığı anket sonuçlarını açıkladı ve gençlerin sosyalleşme konusunda endişeli olduklarını ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların %38’i sosyalleşemediğini ve bu durumun yalnızlığa yol açtığını belirtti. Sosyal yalnızlık, yeni insanlarla tanışmayı zorlaştırdığı gibi, çevredeki kalabalıklar içinde de gençleri yalnız hissettiriyor.

Gençler Sosyalleşme Konusunda Endişeli

KızlarSoruyor’un yaptığı ankette, gençlere neden yalnız oldukları sorulduğunda alınan cevaplar şu şekilde sıralandı:

  • Kötü seçimler yapan iyi bir partnerim, benim kıymetimi bilmiyorlar! – %33

Gençler, ilişki seçimlerinde yanıldıklarını ve değerlerinin yeterince anlaşılmadığını ifade ediyor.

  • Seçimlerim şahane ama ben doğru bir partner olamıyorum… – %7

Bazı gençler, iyi bir partner seçiyor olmalarına rağmen kendilerinin ilişkide eksik olduğunu düşünüyor.

  • İlişki sorumluluğu çok yorucu, seçilmiş yalnızlığı tercih ediyorum. – %22

Anket katılımcılarının %22’si, ilişki sorumluluğunu ağır bulduğu için yalnızlığı seçtiğini ifade ediyor.

  • Sosyal bir ortamım yok, kimseyle tanışamıyorum. – %38

Katılımcıların en büyük grubunu oluşturan %38’i, sosyal bir çevrelerinin olmamasının, yeni insanlarla tanışmayı zorlaştırdığını belirtiyor.

Gençlerin yalnızlık konusundaki bu endişeleri, günümüzde evliliklerin azalması ve ilişkilerin kısa süre içinde sonlanması gibi faktörlerle birleşerek dikkat çekiyor. Sosyal medyanın yoğun kullanımı, sanal dünyada yeterince sosyal etkileşim olduğu düşüncesini desteklerken, gerçek hayatta sosyal bir ortamın eksikliği, gençlerin yalnızlık duygusunu artırıyor. Bu durumun gelecekte gençlerin sosyal hayatını nasıl etkileyeceği ve çözüm yolları merak konusu olmaya devam ediyor.


KızlarSoruyor Hakkında:
KizlarSoruyor, kullanıcıların hayata dair her konuda birbirleriyle samimiyetle bir araya geldiği bir sosyal etkileşim ve topluluk platformudur. KizlarSoruyor yine aynı ekip tarafından ABD’de kurulan GirlsAskGuys platformunun Türkçe versiyonudur. Platformda kadın ve erkeklerin birbirlerine yönlendirdikleri soru/görüş bölümlerinin yanı sıra aşk ilişkilerinden alışverişe, sağlıktan güzelliğe pek çok konuda zengin içerikler ve anketler üyelerin katılımıyla hazırlanıyor. Sitede ayrıca ünlü isimlerin KizlarSoruyor üyelerinin sorularını yanıtladığı özel röportajlar ve canlı yayınlar yer alıyor.   KizlarSoruyor’da ayda 15 milyon tekil ziyaretçi, 60 milyon sayfa görüntülüyor. Günde 150 bin paylaşım yapılan sitenin, %65’i 18-34 yaş aralığında Y ve Z kuşağından. Kullanıcıların %56’sı kadın, %44’ü erkek profiline sahip.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ