Demokrat Zafer

EMEKLİLERE DÜŞÜK ZAM SÜRGÜN PROJESİ Mİ?

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, yaz tatillerini köylerinde geçiren emeklilerin İstanbul’dan taşınmaları durumunda teşvik verileceği iddiasını eleştirdi. Aksoy, “Emeklilerimizin, büyüklerimizin İstanbul’u terk etmeleri ve ağırlıklı olarak yabancılara satılan evlerle şehrin tamamen onlara bırakılması mı isteniyor?” ifadelerini kullandı. Aksoy, “Emeklilere düşük zam sürgün projesi mi?” sorusunu sordu.

Sabah Gazetesi tarafından yapılan haberde, AK Parti’nin İstanbul’un nüfusunu azaltmak için yeni çalışama hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi. Habere göre AK Parti, yaz aylarını memleketlerinde geçiren emeklilere, İstanbul’dan taşınmaları halinde elektrikten su indirimine kadar bir çok konuda teşvik vereceği ileri sürüldü.

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, haberi sosyal medya hesabından paylaşarak eleştirdi. “Bu öneri gizli evsizliği nasıl çözecek?” sorusunu soran Aksoy, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

DP’Lİ İLAY AKSOY’DAN EMEKLİLERİN İSTANBUL’A GELMEMESİ İÇİN TEŞVİK HABERİNE TEPKİ: EMEKLİLERE DÜŞÜK ZAM SÜRGÜN PROJESİ Mİ?

“ŞEHİR TAMAMEN ONLARA BIRAKILMAK MI İSTENİYOR?”

“İstanbul’un nüfusunu emeklilerimizi İstanbul dışına çıkartarak değil, bizzat şehrimizde bulunan resmi ve gayri resmi yaklaşık 4 milyonun üzerinde yabancıyı sınır dışı ederek rahatlatırsınız.

Emeklilerimizin, büyüklerimizin İstanbul’u terk etmeleri ve ağırlıklı olarak yabancılara satılan evlerle şehrin tamamen onlara bırakılması mı isteniyor?

“BU ÖNERİ GİZLİ EVSİZLİĞİ NASIL ÇÖZECEK?”

Yabancıların İstanbul üzerinde yarattığı atık, su giderleri ve karşılıksız sağlanan kamu ve sağlık hizmetleri, esas İstanbul’u çökertiyor. Bunun için acilen çözüm getirilmeli.

Ekonomik buhranla birlikte birçok aile kiralarını ödeyemeyince çareyi büyüklerini yanına taşınmakta bulmuştu. Bu öneri gizli evsizliği nasıl çözecek?

“KADINLARIN EVLERİNDE KALMAK ZORUNDA OLMASI MI PLANLANIYOR?”

Büyüklerimizin en çok sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğu dönemde tüm ülkede standart sağlık hizmeti sağlanmamışken büyük mağduriyetlere mahkum etmek nasıl bir art niyettir?

Aileler, bakıcı tutamadığından, çocuklarının bakımında büyüklerden çok ciddi destek almakta. Bu durumda kadınlar özellikle işlerini bırakmak zorunda kalacak mı? Kadınların evlerinde kalmak zorunda olması mı planlanıyor?

İki gündür toplu taşıma 65 yaş üstü için ücretli olmasına dair iddialar var. Bu durumda, bir emeklinin sosyal hayatı olamadığını ve evden çıkabilmek için bütçesine göre sadece ücretsiz otobüsle dolaşabileceğini irdelememiz gerekiyor.

EMEKLİLERE DÜŞÜK ZAM SÜRGÜN PROJESİ Mİ?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak. Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara uygulanacak. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilecek. Büyük şehirlerde yaşayanları zor durumda bırakacak zam oranı, emeklileri kendi memleketlerine gönderebilir. Emeklilere yapılan bu düşük zam, teşvik ile birlikte düşünülen sürgünün bir projesi mi?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ