Demokrat Zafer

“Cumhur İttifakı’nın parçası değiliz, yapılan işlemlerde bir dahlimiz yok”

Yapılan zamlara ve ilave vergiler getirilmesine tepki gösteren YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal: “Bizi iktidarın ortağı sanıyorlar. Biz geçici bir seçim iş birliği yaptık. Beş milletvekili olan bir muhalefet partisiyiz. Cumhur İttifakı’nın bir parçası değiliz. Cumhurbaşkanımız, bütün açılışlara sayın genel başkanımızı davet ediyor, eller havada. Topluma bir imaj vermeye çalışıyor. Böyle bir durum yok. Yapılan işlemlerde de bizim dahlimiz yok. Sanıyorum yakın zamanda sayın genel başkanımız bu durumu berrak olarak anlatacaktır. Toplumdaki bu algıyı yıkmak mecburiyetindeyiz. Çünkü partinin geleceği buna bağlı. O zaman bizim AK Parti’den ne farkımız kalacak?”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Tv100’de Kübra Par’ın sunduğu Farklı Açılar programına konuk oldu.

Aydal, Cumhur İttifakı’yla geçici bir seçim iş birliği yaptıklarını belirterek, “Biz iktidarın parçası değiliz, beş milletvekili olan bir muhalefet partisiyiz. Cumhur ittifakında değiliz, geçici seçim iş birliğiydi” diye konuştu.

Aydal’ın açıklamaları şöyle:

“Yanlış bir izlenim var. Bizi iktidarın ortağı sanıyorlar. Seçim süresince ben ısraren ‘Biz geçici bir seçim iş birliği yaptık, bu 1,5 aydır. Seçimden sonra iki parti bir ittifak sözleşmesi yaparsa biz iktidarın bir parçası oluruz.

Biz şu anda beş milletvekili olan bir muhalefet partisiyiz. Biz şu anda Cumhur İttifakı’nın bir parçası değiliz. Yaptığımız protokoldeki yazılanların da birçoğuna uymamaya başladılar.

İlave vergi ve zamlardan kaçınılması bizim protokolümüzde vardı. İstemediğiniz kadar ilave vergi ve zam kondu. Çalışanların ve emeklilerin aylık gelirlerinin yoksulluk sınırının altında olmamasının sağlanması var. Emeklilerin hayatlarında bu kadar ezilmemişti. Çalışanların arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi var. Bu da düzeltilmemiştir.

Genel Başkanımız seçim bittikten sonra son derece nezaketle ‘Hükümet arzu ederse iki bakan verebiliriz’ dedi. İktidar bizi duymadı dahi.

Cumhurbaşkanımız, bütün açılışlara sayın genel başkanımızı davet ediyor, eller havada. Topluma bir imaj vermeye çalışıyor; “Biz hâlâ seçime girdiğimiz ittifakla beraberiz.’ Böyle bir durum yok. Yapılan işlemlerde de bizim dahlimiz yok. Sanıyorum yakın zamanda sayın genel başkanımız bu durumu berrak olarak anlatacaktır.

Toplumdaki bu algıyı yıkmak mecburiyetindeyiz. Çünkü partinin geleceği buna bağlı. O zaman bizim AK Parti’den ne farkımız kalacak? Ben geçmişte yirmi yıl AK Parti’nin bütün yanlışlarını yazan kişiyim. Biz 1.5 aylık bir seçim sözleşmesi yaptık, o kadar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ