Demokrat Zafer

Avludaki Çakma Bank ve Taciz Olayında Şikayet Kayıtları İstendi!

Ulucami-Orhangazi Parkı’na çakma bank yapan esnaf sonrasında yaşanan askıcı tacizini yapmış olduğumuz haberlerden sonra konu 15 Temmuz özel oturumu için toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelmiş ve ortam gerilmişti. Temmuz 2023 oturumunda da konu İYİ Parti Büyükşehir Gurup Sözcüsü Adnan Akın’ın tarafından verilen yazılı dilekçe ile “şikayet kayıtlarının Büyükşehir WAP İhbar Hattından istenildiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi bu istek ile isteksizliğini koruduğu öğrenirken 7 iş günü içinde istenilen evrağın gelmediği halde Şehircilik Bakanlığı’na CHP ve İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri müracaat edecek.

Temmuz 2023 oturumunda da konu İYİ Parti Büyükşehir Gurup Sözcüsü Adnan Akın’ın tarafından verilen yazılı dilekçe ile yüksek tansiyon yaşanmasına neden oldu. Sözcü Akın; “19 aydır yaygın basın organlarında çıkan “askıcı tacizi ve çakma bank” haberlerinde yayınlanan Ulucami Doğu Kapısı çıkışında avluya tarafta müsteci işletmeci tarafından yapıldığı iddia edilen ve Büyükşehir logoların kullanıldığı çakma olarak yerleştirildiği kayıtlı videoda da bulunan müstakil olarak çay ocağı gibi işletilen alanla ilgisi idari ve adli işlem yapılması için Zabıta Müdürlüğü neden somut bir adım atmamaktadır? Zabıta’nın bu işletme sahipleri ile duygusal bir ilişkisimi vardır?” soruları Büyükşehir Meclis Başkanvekili Murat Demir’in sert tepkisine neden oldu. Demir; “Büyükşehir Belediyesi personelinin hiçbirinin akçeli işi olmaz! Vatandaşımızdan konuyla ilgili somut bir şikayet gelirse gereğini yaparız.” sözleri üzerine AK Partili ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerin birbiriyle sözlü atışmasına CHP’li üyelerde katılınca gerilim yükseldi. Son yılların en uzun süreli tartışması olan meclise 15 dakika ara verildi. Alo Büyükşehir Hattı’na ise son 4 gün içinde tacizinde bulunduğu 40 civarı şikayetin geldiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakına bağlı parti sözcülerinin arasında sert tartışmalara neden olan konuda uzlaşma çıkmadı. İYİ Parti Gurup Sözcüsü Adnan Akın ile Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir arasında yaşanan söz kapışması ise tansiyonun bir anda yükselmesine neden oldu. İYİ Parti Adnan Akın; “Zabıtanın gözleri önünde seyyar tezgahlar vatandaşı haraca kesiyor maaşlı elemanlarınız uyuyor” sözleri üzerine meclis alevlendi. Konunun bir anda ateşlenmesi üzerine Zabıta Daire Başkanı Sadık Kibar konuyu araştıracaklarını ifade edince yükselen tansiyon normale indi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sonra TBMM Kürsüsüne taşınmış, ardından Bursa’nın 9 farklı bölgesinden 137 esnafın “Kaldırım İşgali” mahkemelik olmuştu. Esnaflardan 62’sine 2 bin 400 lira ile 8 bin 700 lira arasında değişen para cezaları mahkeme yoluyla tebliğ edilmişti. Yaz sıcaklarının bastırmasıyla Ulucami ve etrafındaki parkta askıcılar yine peydah oldu. Ulucami etrafında cirit atan askıcılar vatandaşları adeta delirtti! Seyyar askıcılar Orhangazi Parkına yerleştirdikleri tezgahlar ise yaya trafiğini olumsuz etkiledi. Zabıta gözetiminde yapılan satışlar “hayırdır!” sorularını gündeme getirdi. Tacizin boyutunun temmuz ayı oturumunda Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmesi bekleniyor. 6’lı Masayı oluşturan İl Başkanları konuyla ilgili olarak bir komisyon kurduğu öğrenildi. 6’lı Masa tarafından kurulan komisyon çalışmalarına başladı. Gün içinde farklı zaman dilimlerinde görüntülü kayıt alan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Gelecek Parti, DEVA Parti, Saadet Parti ve Demokrat Partililer konuyu araştırmaya devam ediyor. Vatandaşları da bu konuda dinlemek için hazırlıklarını yapan partililer konuyu TBMM Kürsüsüne taşıyacak. Bu gelişmenin akabinde konuyu DSP, BBP ve MHP’nin kurmayları da ele aldı. Önümüzdeki hafta içinde de MHP’li heyetin konuyu AK Parti il Başkanlığı’nda gündeme getirmesi bekleniyor. Seçime 8 ay kala bu gelişmenin yaşanması siyasi çevrelerde dalgalanmanın yaşanmasına neden oldu. 

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar ise; “Bizi askıcıların tacizinden kim koruyacak! Osmangazi Belediyesi mi, Büyükşehir mi! Artık buna bir çare bulun!” sözleri ile isyanlarını iletti. Vatandaşlar; “Biz günün yorgunluğunu atmak için bu mekana geliyoruz. Ama her 5 dakikada çaycı elamanların sözlü tacizine uğruyoruz. Osmangazi Belediyesi mi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi bu tacizi sonlandırır, ama yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya son kez davet ediyoruz. Yok eğer buraları onlara satıldı ise bilelim, bir daha bu bölgeye adım atmayacağız! özellikle gece 20,00’den sonra biz yürüyecek yer bile bulamıyoruz bu parkta! Hafta sonu ise ayrı bir panayır oluyor burası. Birde Osmanlı yadigarları için biz buranın parasını ödedik gibi boylarını aşan kelimeler sarf ediyorlar. Belediyenin zabıtası da bunları duyuyor işlem yapmıyor. Bazı dükkanlar birkaç içecek fazla satmak için üşenmemiş birebir belediye bankından yaptırıp koymuş! Zabıta uyuma! Lütfen azami dikkat!” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ