Demokrat Zafer

Belgrad’da eşsiz bir yaz deneyimi: Tatiliniz İçin harika seçenekler

Balkanlar’ın incisi Belgrad, unutulmaz deneyimlerle dolu bir destinasyon arayışı içinde olanların tatil rotalarında ilk sıralarda. Muhteşem doğası, zengin kültürü, canlı gece hayatı ve lezzetli yemekleriyle 2023 yazının favorilerinden olan Belgrad, birbirinden keyifli aktivite seçenekleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir tatil vadediyor. 
Ada Ciganlija: Sava Nehri üzerindeki bu yapay ada, harika plajlara ev sahipliği yapar. Şehir merkezine oldukça yakın konumda olan Ada Ciganlija, yüzme, sörf, su bisikleti gibi su sporları ile eğlenceli vakit geçirmek ve göl kenarında romantik yürüyüşler yapmak için son derece idealdir. Su üzerine kurulmuş şişme şehir ise özellikle küçük misafirlerinin ilgisini çekecek şekilde tasarlanmıştır. Çingene Adası olarak da bilinen Ada Ciganlija, Avrupa’nın en donanımlı ve en büyük plajına sahiptir ve bu benzersizliğini her sene yaz aylarında düzenlediği festivaller ve spor etkinlikleri ile taçlandırır.

Belgrad Kalesi: Belgrad şehrinin sembolü olan Belgrad Kalesi, tarihi dokusu ve muhteşem nehir manzarasıyla ziyaretçilerini büyüler. Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği çok özel ve stratejik bir konumda yer alan kalede düzenlenen etkinlikler ve konserler, yazın şehirde geçirdiğiniz zamanı daha da keyifli bir hale getirir. Kalenin etrafını saran Kalemegdan Parkı ise geniş yeşil alanları, tarihi yapıları ve göletleriyle doğal bir cennettir. Tarihe ve doğaya âşık olanların büyük keyif alacakları parkta piknik yapmak, güneşin tadını çıkarmak ve şık kafelerde molalar vermek mümkündür.

Skadarlija Sokağı: Belgrad’ın bohem atmosferi ile ünlü sokağı Skadarlija, renkli binaları, sanat galerileri, restoranları, kafeleri ve sokak sanatçılarıyla bambaşka bir deneyim vadeder. Bohem yaşam tarzının tam kalbine yapacağınız bu yolculukta geleneksel Sırp lezzetlerini tadabilir ve Sırp ezgilerine eşlik ederek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Knez Mihailova Caddesi: Tatilin ayrılmaz bir parçası olan alışveriş için, Belgrad’ın ana yaya caddesi olan Knez Mihailova mükemmel bir seçenektir. Tarihi binaları ve eşsiz mimarisinin eşlik edeceği bu alışveriş turunda yerel hediyelik eşyalar satın alabilir, Sırbistan kafe kültürünün tadını çıkarabilirsiniz.

Avala Dağı: Belgradlıların özellikle sıcak yaz günlerinde sık sık piknik yapmak ve serinlemek için tercih ettikleri Avala Dağı, harika manzarası ile mutlaka gezi rotasına eklenmeyi hak eden yerlerden. Şehir merkezinin 16 kilometre uzağında bulunan Avala Dağı’nda 1999 Nato bombalaması sırasında yıkıldıktan sonra yeniden yapılan TV Kulesi’ni ve etkileyici anıtları da keşfedebilirsiniz.

Zemun: Etkileyici mimarisi, benzersiz restoranları ve kafeleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi bu güzel kasabaya çeker. Zamanda yolculuk hissi yaratan dar sokakları, muhteşem manzarası ve güzel Lido kumsalıı, Zemun’da keşfedilecek en güzel detaylardan.

Festivaller Diyarı Belgrad: Özellikle yaz dönemi, Belgrad için birbirinden renkli festivaller anlamına gelir. Belgrad’daki tüm müzelerin katılımıyla gerçekleşen Müze Gecesi ile açılan festival sezonu tiyatro, müzik ve gastronomi alanında düzenlenen harika festivallerle devam eder.

Belgrad’ın Gece Hayatı: Efsane nehir kulüplerinde eğlencenin tam gaz devam ettiği yaz geceleri, Belgrad’da geçirilen bir tatilin olmazsa olmazları. Yerel DJ’lerin sahne aldıkları splavslar, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz mekanların başında gelir. Caz veya rock müzik sevenler için şehirde birçok caz kulübün ve rock bar’ın olduğunu da belirtelim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ