Demokrat Zafer

Akaryakıta gelen zamma Bursa’dan sert tepki!

Akaryakıta gelen zamlara tepkiler sürüyor

 

Basın açıklamasını Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz okudu.

Tüketici olarak çok zam dalgasıyla karşılaştıklarını belirten Yılmaz, “Böylesi yıldırım gibi çarpan, şimşek gibi çakan bir zam ÖTV dalgasıyla karşılaşmadık. Bu zamma bir de mükerrer MTV zammı eklendiğinde artık bunun adı zam değil tüketiciye yapılan bir nevi zulümdür.” dedi.

“Zam ve vergi yükünü kaldıracak gücümüz yoktur”

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz

Elbette bu zam ve verginin ödeyeninin tüketici olduğunu söyleyen Yılmaz, “Peki, sorumlusu kimdir? Bu konuda tüketici olarak bir açıklama bekliyor,  zam ve ÖTV’nin derhal geri çekilmesini istiyoruz. Bu ağır zam ve vergi yükünü kaldıracak gücümüz yoktur. Uygulamaya konan zam ve vergi maaşlarımızı her geçen gün eritecek bizi daha yoksul bir vatandaş durumuna getirecektir. Akaryakıt ürünlerine gelen zam ve vergi sadece akaryakıt ürünleriyle sınırlı kalmayacak, iğneden ipliğe tüm ürünlere zammı beraberinde getirecektir.” diye konuştu.

“Dünyanın en adaletsiz vergileri dolaylı vergilerdir”

Dünyanın en adaletsiz vergilerinin dolaylı vergiler olduğunu belirten Yılmaz, “Tüketici; KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerle Devlet tarafından adeta vergi mükellefi durumuna getirilmek istenmektedir. Tüketicinin yıl boyunca sadece akaryakıta verdiği vergi dahi kurumsal alınan vergileri katlamaktadır. Yanlış yönetim politikalarından kaynaklanan zamların, sürekli tüketicilere fatura edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Demokratik Sosyal bir devlette az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken, ülkemizde az kazanandan çok, çok kazanana ise teşvik verilmektedir. Devlet güçlüye karşı güçsüzü koruması gerekirken, güçsüze karşı güçlüye teşvik vermeye devam etmektedir. Sosyal devlet anlayışı terk edilmiştir. Bu nedenle vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı bu zamlara karşı durmaya ve sesini yükseltmeye davet ediyoruz.” diye belirtti.

“Son zam ve ÖTV derhal geri alınmalı”

Yılmaz, “Kamuda tasarruf tedbirleriyle tüketicinin vergi yükünün hafifletilmesi ve çok kazanandan çok vergi alınarak gelir dağılımındaki adaleti sağlamak mümkündür. Zam ve ÖTV ile litresi 35,00 TL’ye dayanan benzinle depoyu doldurmak artık hayaldir. Elli litrelik bir depo artık 1.700,00 TL’nin üzerindedir. Bu zam nedeniyle araçlarımız kapımızın önünde paslanacak demektir. Yine bu zam anayasal hakkımız olan seyahat özgürlüğümüzü ciddi bir şekilde kısıtlayacaktır. Son zam ve ÖTV derhal geri alınmalı tüketici üzerine bindirilen bu ağır vergi yükü kaldırılmalıdır.” diye konuştu. (İLKHA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ