Demokrat Zafer

EMİR CAN İĞREK, MİLLİYET SANAT’A KONUŞTU…“KALBİMİ ETKİLEYEN HER ŞEYİN ŞARKISINI YAZABİLİRİM”

İkinci stüdyo albümü Parti İptal’i geçtiğimiz ay yayınlayan Emir Can İğrek, albümün kısa zamanda müzik listelerini kasıp kavuran şarkısı Ali Cabbar ile sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor. Kendi kuşağının en çok konser veren müzisyenlerinden biri olan Emir Can İğrek, “Kalbimi etkileyen her şeyin şarkısını yazabilirim,” diyerek şarkılarını hazırlarken gönlünü titreten hikâyelerden ilham aldığını ifade ediyor. Emir Can İğrek’in yeni albümünü ve müzik yolculuğunu Yavuz Hakan Tok’a anlattığı röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Temmuz 2023 sayısında…

“Bir besteci, hayatta var olan her şeyi yazabilmeli yazmalı”

“Bir besteci, bir söz yazarı hayatı yazıyor aslında. Hayatta var olan her şeyi de yazabilmeli, yazmalı. Dijital mecralarda şarkılar hit olup olmama kriterlerine göre değerlendirildiği için herkes her istediğini yazamayabiliyor belki ama bir taraftan da çok özgür üretebiliyoruz artık. Eskilerdeki o yoğun yapımcı baskısı, yayıncı, menajer baskısı filan kalmadı artık,” diyen Emir Can İğrek, şarkı yazarken anlattığı hikâyeleri şiirsel bir dille ifade edebilmeyi ise çok önemsediğini söylüyor.  

Türk müzik tarihine geçmiş bir figür olmak isterim”

Gelecek hayalleriyle ilgili soruya “Türkiye’de klasikleşen şarkılar yapmış, Türk müzik tarihine geçmiş bir figür olmak isterim. Yıllar içinde saygı görerek yaş almış biri olmayı çok isterim,” diye yanıtını veren başarılı müzisyen “Bunun için çaba sarf edeceğim,” diye eklemeyi de ihmal etmiyor.

“Köklerime dönmek bir teşekkür gibi benim için”

 Tekirdağ, Çerkezköy’de doğup büyüyen Emir Can İğrek, bunun müziği üzerindeki etkisini ancak yıllar sonra anlayabildiğini söylüyor. 20’li yaşlarının başlarında yerellikten uzak durmaya çalıştığını itiraf eden müzisyen “Zamanla aslında bu müziği bana yaptıranın o Tekirdağ’daki yıllarım olduğunu fark ettim. Bu yüzden köklerimin daha da derinlerine inme arayışı içindeyim. Trakya’da müzik ve dans kültürünün bu kadar yaygın olması, iç içe yaşayan Romanlar, Bulgaristan göçmenleri ve yerli halk… Bunlar çok ilgimi çekiyor. Köklerime dönmek bir yandan da bir teşekkür gibi benim için,” diye anlatıyor.

Yavuz Hakan Tok imzalı Emir Can İğrek röportajının tamamı Milliyet Sanat’ın Temmuz 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:              milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ