Demokrat Zafer

SVEN NORDQVIST’İN DÜNYACA ÜNLÜ “PETTSON ve FINDUS” SERİSİNDE MACERALAR İKİ YENİ KİTAPLA DEVAM EDİYOR!

İsveçli popüler çocuk kitapları yazarı ve illüstratörü Sven Nordqvist’in dünyaca ünlü “Pettson ve Findus” serisi, Dinozor Çocuk’un yayımladığı Findus Taşınıyor ve Horozun Vakti ile devam ediyor! Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’un Türkiye’deki okurlarla buluşturduğu seride Nordqvist, sorunların çözüme kavuştuğu güvenli bir dünya kuruyor. Sven Nordqvist’in, eşine az rastlanılır renk ve detay zenginliğiyle öne çıkan çizimleri ise çocuklardan, resimli kitap çağını çoktan geride bırakmış yetişkinlere kadar herkes tarafından çok seviliyor. Dinozor Çocuk’un tüm kitapları, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Sven Nordqvist’in 1990 yılında tiyatro için yazdığı ve daha sonra kitaplaştırdığı Findus Taşınıyor ile Horozun Vakti adlı kitapları, çok sevilen serinin Dinozor Çocuk’tan çıkan diğer kitapları Sebze Tarlasında Curcuna, Pettson Çadır Kuruyor, Tilki Avı, Küçük Findus Kaybolunca ve Doğum Günü Pastası’yla birlikte raflarda yerini aldı. Serinin Türkçe tercümeleri ise, İsveç çocuk kitaplarının vazgeçilmez çevirmeni Ali Arda’nın imzasını taşıyor.

Findus Taşınıyor

Sven Nordqvist

Findus sabahları saat dörtte uyanıp yatakta hoplayarak Pettson’u uykusundan ediyormuş. Pettson buna daha fazla dayanamamış. “Ya yatakta hoplama huyundan vazgeç ya da yatağını başka yere taşı” demiş. Findus bu fikri sevmiş. Taşınacak ve yatağında istediği kadar hoplayacakmış. Ama yalnız yaşamak zevkli bir şey miydi? Üstelik tilki hesaba katılırsa tehlikeli değil miydi?

Horozun Vakti

Sven Nordqvist

İhtiyar Pettson’un kümesinde on tavuğu varmış. Kedi Findus tavuklara sataşır ve birbirlerini kovalarlarmış. Pettson’dan sonra, Findus’un en iyi arkadaşları tavuklarmış. Pettson bir gün çiftliğe bir horoz getirmiş. “Ooo, horoz gelmiş,” diye sevinmiş tavuklar.  “Ne kadar yakışıklı!” Findus bu durumdan hiç hoşlanmamış, horozun hayatlarında çok fazla yer kapladığını düşünmüş.

SVEN NORDQVIST HAKKINDA

Sven Nordqvist, 1946’da Helsingborg’da doğdu. Bütün hayatı boyunca çizim ve resim yaptı. Mi­marlık ve öğretmenliğin yanı sıra kendi grafik atölyesinde çalıştı. 1983 yılında, Agaton Öman ve Alfabe kitabıyla, Opal Yayınevi’nin Resimli Kitap Yarışması ödülünü kazandı. Bir sonraki kitabı Doğum Günü Pastası’nda, Pettson ve Findus karakterlerini yarattı. İlk başta, bu karakterlerle devam edecek bir kitap serisi düşünmese de yaşlı adam ve kedisi yakasını bırakmayıp en sevilen karak­terleri oldu.

Sven Nordqvist, onlu yaşlarında, MAD dergisi çizerlerinden çok etkilendi, bu etkinin izleri zayıfla­sa da hiç kaybolmadı. Marangozluk ve mekanik tasarımlar yapmayı seven Nordqvist, bu sevgisini Pettson karakterine de aşıladı.

Sven Nordqvist’in çizimleri, eşine az rastlanılır renk ve detay zenginliğiyle ayırt edilir. Her resim, küçük figürlerle dolu ayrı bir dünya gibidir. Bu resimlere baktıkça, durmadan yeni detaylar gö­rülür. Resimlerinin –çocuklardan, resimli kitap çağını çoktan geride bırakmış yetişkinlere kadar– herkes tarafından sevilmesinin nedeni belki de budur.

Bilgi için:        ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ