Demokrat Zafer

GENÇ ÇALIŞANLARIN DA TERCİHİ ESBAŞ OLDU

Great Place To Work’un 126 bin genç çalışanla yaptığı anket sonucuna göre ESBAŞ gençler tarafından en iyi işveren seçildi.

ESBAŞ, Great Place To Work’un açıkladığı Genç Kuşaklar İçin Harika İşyerleri (Best Workplaces for Millennials) Listesi’ne 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde ikinci sıradan girerek, gençler için harika işyeri ünvanını aldı. Great Place To Work Türkiye’nin 126 bin 500 çalışanla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını değerlendirerek belirlediği liste, 26-34 yaş aralığındaki çalışanlara özgü eğilimler ve yaştan bağımsız olarak ortak deneyimleri diğer kuşaklardan çalışanların deneyimleriyle karşılaştırılarak hazırlandı. Analizde şirket büyüklüğü, çalışanlarının demografisi ve sektör normları gibi önemli faktörler de göz önünde bulunduruldu. Çalışan sayısına göre 6 farklı kategoriye ayrılan listede 60 firma yer aldı.

Listenin hazırlanması sürecinde 26-34 yaş arası çalışanların değerlendirildiğini ve bu yaş grubundaki insan sayısının Türkiye’de yaklaşık 12 milyon olduğunu belirten Great Place To Work Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “İş dünyasının dönüştüğü ve özellikle liderlerin adaptasyonda zorlandığı dönemde çalışan deneyimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Organizasyonların sürdürülebilir gelecekleri artık genç yetenekleri elde tutma veya organizasyona dahil edebilmekten geçiyor. Listeye giren organizasyonların, özellikle milenyum kuşağındaki çalışanlarının deneyiminde fark yaratmayı başardıklarını görüyoruz. Listemizde yer alan 60 organizasyonu kutlarız”dedi.

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de, 26-34 yaş grubundaki gençlerin Güvenilirlik, Saygı, Hakkaniyet, Gurur Ve Takım Ruhu başlıkları altındaki sorulara verdikleri yanıtların değerlendirilmesi sonucunda belirlenen listede ESBAŞ’ın en iyi işveren olarak seçilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “ Şirket olarak eğitim dönemlerinden itibaren gençlerin meslek hayatına hazırlanması için yıllardır destek sunan bir şirket olarak, gençlerden gelen bu olumlu değerlendirme bizleri çok mutlu etti. Kendi kategorimizde listeye 2 sıradan girmiş olmamız da aldığımız puanın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. ESBAŞ’ta çalışan mutluluğunu sağlamaya büyük önem verirken, ücret, sosyal imkanlar gibi fiziksel çalışma şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, çalışanlarımıza öz kimliklerini koruma, kişisel yeteneklerini geliştirme, kendini ifade etme, saygınlık kazanma, adil yönetim, objektif değerlendirme gibi, psikolojik yönlerden de gelişebilecekleri geniş olanaklar sunmaktayız. Sahip olduğu insan kaynağını en büyük avantajı olarak gören şirketimizde tüm çalışanlarımızı mutlu birer ESBAŞ’lıya dönüştürmek için tüm olanakları oluşturmaya önem vermekteyiz. Şirketimizin sunduğu bu değer katan uygulamalar, çalışanlarımızın sorumluluk alma bilinciyle şirketlerinin başarısına odaklanmalarını sağlamış ve bu ESBAŞ’ı gençler için de Türkiye’de en çok çalışılmak istenen şirketlerden biri haline getirmiştir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ