Demokrat Zafer

Bursa’da trafiği rahatlatacak dev proje!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bursa ziyaretinde dile getirdiği formülü bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu ayrıtıları verdi:

Sorun… Elbette bugünün sorunu değil. 1989 yerel seçiminden bu yana Büyükşehir Belediyesi önceliği her dönemde ulaşım projeleri oldu.

Fakat…

Bursa obez kent olarak trafik sorunuyla birlikte büyüyor. Bu da Bursa’yı, dünya kentler trafiğini izleyip trafiği en sıkışık kentler listesi oluşturan kuruluşlardan İnrix’de dünyada 19. ve TomTom’da dünyada 71. yaptı.

İşte…

Böyle bir süreçte Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyareti Bursa trafiği için umut olan yaklaşımı da ortaya çıkardı.

Daha doğrusu…

Bursa trafiğini rahatlatacak formülü, bu sütunlarda sık sık “Bursa’ya şaşı bakmakla” eleştirdiğimiz Bakan Karaismailoğlu ortaya koydu.

“Sanayi bölgelerine raylı sistem ulaşımı kent içi trafiği rahatlatır.”

Bunun için de…

İlk kez bu sütunlarda 17 Ocak 2022 günü AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in önerisi olarak duyurduğumuz “hızlı tren hattında banliyö treni” formülü üzerindeki çalışmayı Bakan’ın temaslarından öğrendik.

Buna göre…

Hızlı tren seferlerinin olmadığı saatlerde Yenişehir-Karacabey arası düşünülen banliyö treni ile kent içi raylı sistem Bursaray’ın entegrasyonu sağlanacak.

Böylece…

Bursa ve Nilüfer OSB’lar başta olmak üzere, Demirtaş ve Hasanağa sanayi bölgelerine banliyö treni-kent içi raylı sistem bağlantısı kurulabilecek.

Yine…

TEKNOSAB ile çevresindeki KOTİYAK, Deri OSB, TOSAB da raylı sistem kapsama alanına alınabilecek.

Bağlantı da…

Bakan Karaismailoğlu’nun hukuk süreçleri sonrası resmen dün yeniden başlattığı, Bursaray’ı son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatacak metro hattı ile hızlı trenin buluşacağı Balat İstasyonu’ndan sağlanacak.

Proje şu nedenle önemli:

Yüzbinlerce işçinin çalıştığı sanayi bölgelerine kent içi raylı sistem entegrasyonuyla ulaşım sağlanırsa, kent içindeki yolların yükü hafifleyecek.

Açıkçası…

Karaismailoğlu’nun formülü hem heyecanlandırdı, hem umut verdi.

Demirtaş’a banliyö hattı istasyonu

Hızlı tren projesinde… Balat’taki Bursa Garı ile Yenişehir İstasyonu arasında Kazıklı İstasyonu var. Bu istasyon, Bursa’nın doğusundaki sanayi bölgelerinin yük trenine ulaşımı için önemli.

Yanı sıra…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun dünkü temaslarında Demirtaş’a banliyö treni istasyonu gündeme geldi. Hızlı tren durmayacak, ama kent içi raylı sistemle entegrasyonu sağlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ