Demokrat Zafer

TÜLİN ÖZEN, GÜLÇİN KÜLTÜR ŞAHİN, HAKAN EMRE ÜNAL ve TUNÇ ŞAHİN, “CANAVAR” OYUNUNU ANLATIYOR!

Bir Film’in küçük kardeşi İki Tiyatro yolculuğuna iddialı, iddialı olduğu kadar samimi bir hikâyeyle başladı: “Canavar”, söz konusu aile içinde yaşananlar olduğunda fısıldanması bile cesaret isteyen şeyleri anlatmak üzerine kurulu bir oyun. “Canavar”ın yazarı ve yönetmeni Tunç Şahin ile oyuncular Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal, İki Tiyatro’nun ilk oyununu Milliyet Sanat’ın Haziran 2023 sayısında Seyhan Akıncı’ya anlatıyorlar.

Tunç Şahin’in bir tiyatrosever olarak sinemadan getirdiği yeni solukla yazıp yönettiği “Canavar”da Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal birlikte rol alıyor. Oyun, imza günü için küçük bir Anadolu şehrine gelen yazar Kemal Sönmez’in kuzenlerini ziyareti çerçevesinde aile kavramını sorgulatıyor.

“Konuşulmayan gerçekler, ilişkiler içinde kara delikleri doğuruyor”

“Canavar” ekibi, hazırlıklara başlarken üzerinde durdukları en önemli konulardan birinin “anlatmak” meselesi olduğunu söylüyor. Gülçin Kültür Şahin “Yaşadığımız olumsuzlukları dile getirmek, paylaşmak… Sokağımızda göreceğimiz insanların bunu mutfakta, çok sıradan bir buluşmada bir anda döküyor olmaları yeni olacaktır seyirci için,” derken Hakan Emre Ünal “Asla ajitasyona kaçmadan ya da bunu estetize etmeden, bu meseleleri konuşmak üzere bir yerde bıraktığı için güzel,” yorumunu yapıyor.

Tunç Şahin ise meseleye yaklaşımını “Ben gerçek yakınlığın ancak her şeyin olduğu gibi anlatılabildiği bir ilişki biçiminde mümkün olduğunu düşünüyorum. Es geçilen, önemsenmeyen, herkesin bildiği varsayılan ancak konuşulmayan gerçekler, ilişkiler içinde kara delikleri doğuruyor ve maalesef “Canavar”lar da bu kara deliklerde büyüyüp serpiliyor,” sözleriyle anlatıyor.

“Aile, içinden çıkılması zor bir şey”

Tülin Özen, “Aile, içinden çıkılması zor bir şey gerçekten. Hem sığındığın bir yer hem de seni kabul ettiğine ama seni ‘bir şekilde’ kabul ettiğine inandığın bir yer,” diyor ve oyunun sorulara cevap vermediğini, daha ziyade sorular sorarak sona erdiğini söylüyor.

“Oyun yönetmek daha keyifli bir süreç.”

Beş yıllık çalışmasının ürünü olarak “Canavar”ı tiyatroseverlerle buluşturan Tunç Şahin, üretim esnasında önceliğinin her zaman hikâye olduğunu vurguluyor ve ekliyor: “Oyun yönetmek, film yönetmeye göre kesinlikle daha keyifli bir süreç.”

Seyhan Akıncı’nın “Canavar” ekibiyle gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Haziran 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ