Demokrat Zafer

“Muhtarlar yönetse…”

İYİ Parti’nin ülke ve Bursa gündemini değerlendirdiği basın toplantısı, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Yaptığı açıklamalarla ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Tatlıoğlu, Bursa’nın yeteri kadar payını alamadığını, Bursa’nın muhtarlar tarafından yönetilse bu kadar kötü durumda olmayacağını söyledi.

İYİ Parti'de gündem Bursa: "Muhtarlar yönetse..."

RAMAZAN ACAR – ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN  bursadabugun.com

İYİ Parti‘nin ülke ve Bursa gündemini değerlendirdiği basın toplantısı, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu‘nun katılımıyla parti il binasında gerçekleşti. Toplantıda ülke ve Bursa gündemine dair açıklamalarda bulunan Tatlıoğlu Bursa’nın hakkını yeteri kadar alamadığını söylerken ülke gündemine dair de Rusya-Ukrayna savaşında taraf olmamayı desteklediklerini söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

Bugün Türkiye gündemi ve Bursa gündemine dair değerlendirmelerde bulunacağını söyleyen Tatlıoğlu, “Meclis’in de gündemi oldukça yoğun. İYİ Parti Meclis’te evet ve hayır oyu veren ilk parti oldu ve bu milletimiz karşısında değer buldu. Muhtar ücretlerinin asgari ücrete çıkarılmasına destek verdik. Bunun dışında en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“EMEKLİLER ÇOK ZOR DURUMDA”

2020 Ocak’ından beri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in sahalarda olduğunu söyleyen İsmail Tatlıoğlu, “Türkiye’de emekliler çok zor durumda yaşadıklarını Emekliler torunlarından kaçıyor. Türkiye’de 13 milyon çalışan var. Sanayiler de katlanmış maliyetler var. 2012-2013 yıllarında 950 milyar üretirken bugün bundan daha az üreten bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye’den çıkış çok mümkün. Türkiye denetlenemez ve sorgulanamaz bir halde” dedi.

“SİYASİ AHLAK GEREĞİ SEÇİME GİTMELİLER”

Merkez Bankası faizi yüzde 14’e düşürdü. Faiz yüzde 18 iken bankalara istedikleri kadar para verirken şimdi ise bankalar merkez bankasından yüzde 14’le para alıyorlar ve satıyorlar diyen Tatlıoğlu, “Kur korumalı mevduat sistemi nereden çıktı? 30 milyar rezervi olan Merkez Bankası şimdi zararda” diye belirtti. Tatlıoğlu, “Özel bir işletme olsa batmış olurdu. Hazine içerden borçlanırken bile dolarla borçlanıyor. Kur korumalı mevduatın yıllık bileşik faizi yüzde 107. Dünya böyle bir faizi bilmiyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarını bu derece tüketen siyasal iktidarın siyasi ahlak gereği bu işi milli iradeye götürmelidirler” diye konuştu.

“RUSYA VE UKRAYNA DÜŞÜNCELERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Rusya ve Ukrayna savaşına değinen Tatlıoğlu, Rusya ve Ukrayna savaşında Rusya’nın tavrını en başından beri kınadıklarını, Türkiye’nin her iki ülkeye de yakın olmasını desteklediklerini söyledi.

“BURSA HAKKINI ALAMIYOR”

Bursa’nın yaklaşık 8 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veren bir şehir olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, “Tekstil ve otomobil sanayisinin başkenti Bursa. Bursa’nın Türkiye’den aldığı kişi başına milli gelir düşmüş durumda. Daha önce 113 lira olan kişi başına düşen milli gelir 100 liraya düşmüş. Bursa demir yolu bulunma sıralamasında 58. sırada, karayolunda hakeza öyle. Türkiye İstanbul’dan sonra en büyük 2. İhracatçı şehir olmasına rağmen hakkını alamıyor. Bursa bunları hak etmiyor mu? Bu nedenle sosyal altyapı gelişmiyor. İnsanlar hafta sonları Bursa’dan İstanbul’a gidiyor” dedi.

Ayrıca Tatlıoğlu, Bursa’da 2009’dan beri belediye başkanı olmasaydı ve eğer muhtarlar tarafından yönetilseydi daha kötü bir halde olmayacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ