Demokrat Zafer

Demiryolu sektöründe enerji kalitesini artıran çözümleriyle dünyada da ses getiriyor

Demiryollarının ulusal şebekeden etkilenmemesi için kendienerji kaynaklarına sahip olması önem taşıyor. Demiryolu sektöründe kullanılançeşitli tip ve güçteki cer vasıtalarından (çekici) kaynaklanan harmonikler enerjikalitesini bozan faktörlerin başında geliyor. Cer geri dönüş akımının önemlibir bölümü toprak üzerinden sağlanıyor. Bu durum sistem topraklamasında sorunyaşanmasına neden olarak enerji kalitesini etkiliyor. Harmonik filtre kullanımıve topraklama sisteminin sürekli izlenerek denetim altında tutulmasını sağlamakda bir çözüm olarak öne çıkıyor. Demiryolu sektöründe enerji kalitesini artıranürünleriyle ülkemizin yanı sıra dünyada da tercih edildiklerini belirten ElektraElektronik Satış Direktörü İlker Çınar, 21-23 Haziran tarihleriarasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Eurasia Rail UluslararasıDemiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda2’nciHall, A701 numaralı stantlarında sektöre özel çözümlerini tanıtacaklarınıaçıkladı.

Demiryolu sektöründe enerji kalitesinietkileyen birçok faktör bulunuyor.Çeşitli tip ve güçteki cer vasıtalarından (çekici) kaynaklanan harmonikler ve cergeri dönüş akımının önemli bir bölümünün toprak üzerinden sağlanması nedeniylesistem topraklamasında yaşanan sorunlar enerji kalitesini bozuyor. Ülkemizde vedünyada hem konvensiyonel hem de hızlı tren hatlarında enerji kalitesiniartıran çözümleriyle öne çıkan Elektra Elektronik, 21-23 Haziran tarihleriarasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Eurasia Rail UluslararasıDemiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda 2’nci Hall,A701 numaralı stantta yerini almaya hazırlanıyor.

Ürettiği trafolar, sistemi katener veşebekeden izole etmek için kullanılıyor

Demiryolu sektöründe enerji kalitesiniartıran çözümler sunduklarını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörüİlker Çınar, “Demiryollarının ulusal şebekeden etkilenmemesi için kendi enerjikaynaklarına sahip olması önemli. Harmonik filtre kullanımı ve topraklamasisteminin sürekli izlenerek denetim altında tutulmasını sağlamak da bir diğer çözüm.Elektra Elektronik olarak ürettiğimiz DynamiAktifHarmonik Filtre ile raylı sistem çözümlerinde şebeke girişlerindeki yükdengesizliğini ve reaktif enerjiden kaynaklı sorunları ortadan kaldırıyoruz.Ürettiğimiz trafolar da sistemi katener ve şebekeden izole etmek içinkullanılıyor.” şeklinde konuştu.

CE işaretli ve Avrupa standartlarına uyguntrafoları Çin’de de tercih ediliyor

Elektra Elektronik olarak ürettikleritransformatörler ile demiryolu sektörüne özel çözümler sunduklarını açıklayan İlkerÇınar, “Raylı sistem transformatör ürün gruplarımız arasında izolasyontransformatörleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları ile teknik binayükseltici ve indirici trafoları bulunuyor. CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde üretilentrafolarımız Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretiliyor,Türkiye’deki ve dünyadaki projelerde kullanılıyor. Ülkemizdegerçekleştirdiğimiz demiryolu referans projelerimiz arasında Konya-Ankarayüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İzmir(Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA (Samsun-Kalın)hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı olmak üzere birçok istasyon yeralıyor.” dedi.

43 yıllık tecrübe, çok yönlü çözüm vegelişmiş mühendislik

Müşterilerininihtiyaçları doğrultusunda ekipman ve malzemelerin tasarımını, üretimini vetedarikini sağlayarak dokümantasyon sürecini gerçekleştirdiklerini ifade eden Çınar,“Talep durumunda verdiğimiz malzemelerin saha montaj-test ve devreye almaişlerinin anahtar teslimini de yapıyoruz. Sektöre sağladığımız çok yönlü çözüm,gelişmiş mühendislik ve 43 yıllık tecrübemiz ile rakiplerimizdenfarklılaşıyoruz. Tüm çalışmalarımız neticesinde Türkiye’de mevcut çok sayıdaprojenin yanı sıra dünyada da sıklıkla tercih ediliyoruz. Yurt dışında en büyükdemiryolu projemiz Çin’de bulunuyor. Etiyopya, Cezayir, Slovenya gibi ülkeleretransformatör ve kabinler gönderdik. Önümüzdeki dönemde de raylı sistemlereyönelik ürünlerimizin satışına ve pazarlamasına tüm dünyada ağırlık vereceğiz.”dedi.

Türkiye’nin en önemli sektör fuarındaürün ve çözümlerini tanıtacak

Türkiye’deki demir yolu ve hafif raylısistemler sektörüne yönelik en önemli fuar olan Eurasia Rail İstanbul 2023 Fuarı’nabu yıl dördüncü kez katılacaklarını belirten Çınar, “Eurasia Rail, ülkemizinyanı sıra raylı sistemlere yönelik Avrupa ve Asya kıtalarını kapsayan en önemlifuarlardan biri. Bu yıl 10.kez düzenlenecek bu fuarda sektörün en önemlişirketleri, sektör profesyonelleri ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veDevlet Demiryolları alt şirketleri yer alıyor. 21-23 Haziran tarihleri arasındaİstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Eurasia Rail İstanbul 2023 Fuarı’nda 2’nciHall’de A701 numaralı standımızla yer alarak, ülkemizdeve dünyada hem konvensiyonel hem de hızlı tren hatlarında yer alan ürün veçözümlerimizi tanıtacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ