Demokrat Zafer

Şahinkaya’da TÜBİTAK gururu – Şahinkayalı öğrenciden TÜBİTAK’ta büyük başarı

Bu yıl 54’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Şahinkaya Academy 10. Sınıf öğrencisi Aknil ÖZDEMİR ve danışman Öğretmeni Hakan ÖZKAYNAK Türkiye ikinciliği elde etti.

Akademik ve sosyal başarıları ile adından sıkça söz ettiren Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları şimdi de TÜBİTAK’ta elde ettiği başarı ile göz doldurdu. Şahinkaya Academy 10. Sınıf öğrencisi Aknil ÖZDEMİR ve Öğretmeni Hakan ÖZKAYNAK, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 43.530 öğrencinin hazırladığı 27.013 proje arasından “Tekerlekten Elektriğe” adlı projesi ile fizik dalında Türkiye ikincisi olarak uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazandı.

Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun katıldı.

Jüri değerlendirmesi sonrasında ulusal düzeyde dereceye giren öğrenciler; üniversite sınavına girecekleri ilk yıl bir defaya mahsus olmak üzere ek katsayı uygulaması, TÜBİTAK 2205-Lisans Burs Programı, patent desteği ve uluslararası yarışmada derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda ise üniversiteye sınavsız geçiş hakkı gibi birçok avantajlardan yararlanma hakkına sahip oluyor.

Bursa’da gerçekleştirilen törene ise, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, İl ve İlçe MEM idarecilerinin katılımıyla belge törenine TÜBİTAK yarışmalarında derece alan öğrenciler ve danışman öğretmenleri katıldı.

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Dilay Şahinkaya, “Her zaman araştıran, sorgulayan, sınırları zorlayan bir kimlik kazandırma arzusuyla büyüttüğümüz çocuklarımızın başarılarını gördükçe çok gururlanıyor ve mutlu oluyoruz. 60 yıllık köklü bir kurum olan TÜBİTAK tarafından 54 yıldır düzenlenen ülkemizin en prestijli yarışmasında çok önemli bir başarı elde eden öğrencimizi ve öğretmenimizi yürekten kutluyor, uluslararası yarışmada başarılar diliyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ