Demokrat Zafer

CHP Bursa İl Başkanı Özkan’dan Aktaş’a ‘Konser İptalleri’ Tepkisi

Daha önce Melike Şahin’in konserini iptal etmesiyle gündeme gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim sürecinde siyasi görüşlerini ifade ettiği paylaşımları nedeniyle Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan’ı festival programından çıkardı. Aktaş’a tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, “Alinur Aktaş boyunu aşan kararlar alıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Melike Şahin ile Hüseyin Turan konserini iptal etmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Bu tavrın Bursa halkı ve sanat dünyası için kabul edilemez olduğunu söyleyen Ozkan; “Bir sanatçının siyasi duruşu, fikirleri her şeyden önce gelir. Sanatçı muhalif tavrını kaybettiği anda, toplumun sorunlarını sanatına aktaramaz. Ancak görüyoruz ki; Alinur Aktaş, genel seçimlerde özgürlükten, haktan, hukuktan, adaletten yana olan sanatçıların konserlerini bir bir iptal etmekte ve bunu da milli irade ile toplumun değerlerine saygısızlık olarak göstermekte! Milli irade ve toplumun değerleri dedikleri AKP’ye koşulsuz biat etmeleridir.

‘ALİNUR AKTAŞ BOYUNU AŞAN KARARLAR ALIYOR’

Şehir 15 dakikalık yağmurda Venedik’e dönerken, asıl yapması gereken işleri gerçekleştirmeyip boyunu aşan kararlar alan Alinur Aktaş’ın hedef şaşırtan bu panik kararına saygı duymuyoruz. Sanat dünyasındaki saygıdeğerliğiyle bilinen Hüseyin Turan’ı, sevenlerinden mahrum bırakan bu tavır tam da tepedeki sistemin tavrıdır! 4 yılı geçkin süredir görevini yapmaktan aciz olan Alinur Aktaş’ın bu tavrı, seçim öncesi yukarıya yaranma ve kendini gösterme şeklidir. Ancak şunu bilin ki; gidicisiniz Alinur Aktaş! Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerin ardından bu şehirde her düşünceye saygı duyulacak ve Bursa şehrimiz hak ettiği hizmeti alacak. Bu çabalarınız sonuç vermeyecek!” dedi.

HÜSEYİN TURAN İÇİN DAHA BÜYÜK ORGANİZASYON HEDEFİ…

Turgut Ozkan ayrıca CHP’li belediyelerle fikir alışverişinde bulunup, Hüseyin Turan konserini daha büyük bir organizasyonla Bursa’da yapmak için girişimlere başlayacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ