Demokrat Zafer

Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin: “Bodrum’un Tarihi, Kültürel ve Yerel Değerleri Öne Çıkarılmalı”

Bodrum’un kültürel, tarihi ve gastronomik açıdan çok önemli yerel değerlere sahip olduğunu belirten Girgin, kentin deniz, kum, güneş üçgeninden çok daha fazla potansiyel barındırdığını söyledi.

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Bodrum’un çok değerli bir tarihi mirasa sahip olduğunun altını çizen Yiğit Girgin, “Ülkemize gelen bir turiste otel ve denize dışında ne sunduğunuz çok önemli. Bodrum dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesine ev sahipliği yapıyor. Sadece bu mozolenin restore edilerek kente kazandırılması bile dünyanın gözünün üzerimize çevrilmesini sağlar. Yerel değerlere ve kültürel mirasımıza önem veren bir kurum olarak Halikarnas Mozolesi’nin bir replikasını da otelimizin lobisinde konuklarımız için sergiliyoruz. Ege kültürünü yansıtan mimarisi insanının yapısı, zeytinyağı, üzüm bağları, belediyenin kente kazandırdığı lavanta tarlaları ve yerel lezzetleri şehrimizin önemli artıları. Dünyanın en büyük su altı müzesi de Bodrum Kalesi içinde sergileniyor. Tarihte önemli bir yere sahip olan Büyük İskender’in kente giriş yaptığı rivayet edilen tarihi Myndos kapısının yanındaki Büyük İskender Caddesi’nde yer alan Bodrium’da yılın 12 ayı konuklarımızı ağırlıyoruz” diye konuştu.

BÖLGE CAZİBE NOKTASI OLDU

Bodrum’un geneline hitap eden bir şehir oteli konsepti sundukları bilgisini veren Girgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Yanımızdaki antik kent ve çevresi restore edildi. Bodrium’un bulunduğu bölge de cazibe merkezi oldu. Bodrum’da antik Myndos kapısı ve surların yanındaki otelimiz, kendine özgü mimarisi ve dekorasyonuyla özel bir noktada yer alıyor. Kapılarımız 12 ay boyunca açık. Bodrum tarih gastronomi, doğal turizm, ve diğer yerel zenginlikleri deneyimleyebileceğiniz imkanlar sunuyor. Bodrum’a nasıl daha faydalı olabiliriz diye düşündük. Sosyal sorumluluk anlayışıyla sponsorluklar yapıyoruz. Sektörü yakından takip ediyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak tanıtım yapıyor ve trendleri de takip ediyoruz. Bodrum önemli bir marka; hem otelimizi hem de Bodrum’u daha çok kişiyle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

YOL HARİTASI ÇİZİLMELİ

Destinasyon pazarlamasının Bodrum turizmine yön vermek için çok önemli olduğunu ve bu konuda bir arama konferansı gerçekleştirildiğini dile getiren Yiğit Girgin, “Kentin geleceğine yön vermek, bir rota çizmek adına gerçekleştirilen arama konferansının önemli sonuçları olacak. Bir rapor olarak çıktıları incelendiğinde önümüze gerçekçi bir tablo çıkacak. Burada önemli olan tedaviyi belirlemekten çok bu tedaviyi yaşama geçirmektir. Kentin yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşları iş insanları ve diğer önemli aktörler aynı amaç için ortak paydada buluşmak zorundalar. Kentin kış nüfusu 90 – 100 bin iken pandemiden sonra bu rakam 500 bine yükseldi. İnsanların ikametleri farklı kentlerde olduğu için kayıtlı rakam çok daha düşük oluyor. Kentin altyapı ve üstyapı anlamında eksikleri bulunuyor. Şu anda kentimiz yüzde 40’lık bir imar alanına daha sahip. Bodrum’un bu kadar büyümesi kente nasıl sonuçlar doğurur bunların planlanması lazım. Bodrum’un yerel zenginlikleri ve kent dokusunun daha çok sahiplenilmesi gerekir”

KENTİ GERÇEK POTANSİYELİNE KAVUŞTURMALIYIZ

Kentin yatak kapasitesinin 90 bin civarında olduğunu kaydeden Girgin, Bodrum’un geçtiğimiz yıl 60 ülkeden 950 bin turisti ağırladığını söyledi.

Yiğit Girgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu rakam, % 60 dolulukla bile iki katına yükselebilir. Bunun için kentte bütüncül bir pazarlama stratejisi belirlememiz gerekli. Turizm sezonu kalite, hizmet ve personel devamlılığı açısından 12 aya yayılmalı. Yıl boyunca insanları kente çekecek farklı turizm alternatifleri yaratılmalı. Tesis, hizmet kalitesi ve fiyat anlamında iyi bir durumdayız. Fakat son ekonomik koşullar fiyat anlamındaki rekabet gücümüzü de zayıflatmaya başladı. Şu anda resmi rakamlara göre Bodrum’un yatak kapasitesi 90 bin civarında. Buradaki ev sahipleri evlerini sezonluk olarak kiraya veriyor. İkincil konutların kapasitesini bilmiyoruz. Devlet vergi alamıyor, güvenlik açığı oluşuyor. Otelcilik sektörü ve diğer yatırımcılar da olumsuz etkileniyor. Bodrum daha niş bir pazar. Oda kahvaltı konsepti yaygın. Bu durum yerel esnafın kalkınması için de çok önemli. Bodrumdaki turist Türkiye ortalamasının üzerinde para harcıyor. Ortalama 1 milyar dolar gibi bir rakam olduğunu düşünüyorum. Bodrum’un gerçek potansiyelinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu rakamın çok daha fazla olması da mümkün”

TYRO ITALIANO PIZZERIA,

LEZZET YOLCULUĞUNA ÇIKARIYOR

Bodrium Hotel & SPA bünyesinde hizmet veren Tyro Italiano Pizzeria Ristorante, İtalyan ve Türk lezzetleriyle konuklarını ağırlıyor.

Bodrum’daki dünyaca ünlü tarihi Myndos Kapısı’nın hemen yanında ve Büyük İskender Caddesi’nin üzerindeki Tyro, İtalyan mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden olan pizza konusunda iddialı.

Her şeyin mevsiminde ve ağırlıklı olarak yerel üreticilerden alınıp kullanıldığını belirten

Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, “İtalyan lezzetlerine sadık olmakla birlikte sürekli olarak yeni lezzetlerle mönümüzü güçlendiriyoruz. Bodrum’un yerel mantar avcılarından Süleyman Yıldırım’ın dağlardan taze taze topladığı harika mantarları artık menümüzde bulabileceksiniz. Hem lezzetli hem de şifa kaynağı olan Körek mantarı, Türkiye’de şeflerin mutfağında Kral mantarı, yurt dışında şeflerin mutfağında king oyster, mikologlar arasında Pleurotus Eryngii olarak bilinen bir mantar türüdür. Bodrum’un en önemli yerel lezzetlerinden olan Körek mantarlı pizzamızla damaklarda yeni tatlar bırakıyoruz” dedi.

IANUA SPA’DA KENDİNİZİ YENİDEN KEŞFEDİN

Bodrium Otel & SPA bünyesinde hizmet veren Ianua SPA, ‘kendinizi keşfedin’ sloganıyla sağlık ve güzellik hizmetlerini tek çatı altında sunuyor.

Genel Müdür Yiğit Girgin, uzman kadroyla hizmet veren Ianua SPA’nın tüm Bodrumlular’ın hizmetine açık olduğunu vurguladı.

Bodrium Hotel & SPA’nın şehrin antik kapısının yanında yer aldığını ve SPA merkezinin adını da Latince kapı anlamına gelen “Ianua” olarak belirlediklerini ifade eden Yiğit Girgin, “Hem otel misafirlerine hem de Bodrum’a yönelik bir SPA oluşturmak istedik. Bir buluşma noktası olması amacıyla farklı hizmetleri tek çatı altında sunmaya başlıyoruz. Ianua SPA bünyesinde masaj, hamam, buhar odası, sauna ve fitness bulunmakla beraber, Tüm masörlerimiz de uzak doğudan gelmekte. Ianua SPA merkezinde fitness eğitmeni Onur Yıldırım ile birlikte daha sağlıklı ve doğru beslenme konusunda da misafirlerimize sağlıklı bir yaşam, wellbeing ve detox gibi konularda da hizmetler sunuyoruz, yakın bir zamanda da misafirlerimizi yoga & pilates programlarımızla şehrin merkezinde buluşturacağız” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ