Demokrat Zafer

Ortaokul Öğrencilerinden Matematiği Sevdiren Şenlik

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan İlk- Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri “Matematik Şenliği” düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan matematik seferberliği kapsamında Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan İlk- Ortaokulu’nda matematik şenliği düzenlendi.

Proje kapsamında matematik dersini sevdirme, matematik dersindeki başarıyı arttırması planlanırken, öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi hedeflenmektedir.

Açılış müzikali ile başlayan etkinlik öğrenciler tarafından hazırlanan matematik konulu tiyatro gösterisi ile devam etti. Etkinlikte geri dönüşüme de dikkat çekmek amacıyla hazırlanan defile gösterisi yer aldı.

İlk amaçlarının öğrencilere matematiği sevdirmek olduklarını belirten Okul Müdürü Niyazi Civelekoğlu, “Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte oturup okulumuzda neler yapabileceğimizi konuştuk, daha sonrasında amacımızın öğrencilerimize matematiği sevdirmek ve matematiğin hayatın içinde olduğunu göstermek olduğunu ifade ederek şenliğimizi planlamaya başladık. Böylece 3 – 4 aylık bir çalışmayla beraber matematik seferberliği şenliğimizi gerçekleştirdik” dedi.

Proje koordinatörü Zeynep Civelekoğlu , “Bu projemizde özellikle bütün derslerin içinde matematik olduğunu çocuklara keşfettirmeye çalıştık ve her branş bazında matematiği ele aldık. Öğrencilerimize her dersin içinde matematik olduğunu fark ettirme etkinlikleri planladık ve her dersin içinde matematiği bulduk. Matematikle el ele eğitici oyuncaklar tasarladık. İngilizce, müzik, fen, din kültürü, Türkçe gibi derslerle matematiği birleştirdik ve disiplinler arası bir çalışma yaptık.

Yine proje kapsamında matematik tiyatroları yazdık, her sınıf bünyesinde şarkılar yazdık ve besteledik. Bu süreçte öğrencilerin birçoğu, “Öğretmenim matematik gerçekten hayatın içinde ve eğlenceliymiş.” dediler. Biz işte bu cümleyi duyduğumuzda amacımıza ulaştığımızı fark ettik. Bir köy okulu olarak Matematik Seferberliği Projesini gerçekleştirmenin gururunu duyuyoruz ve yaşıyoruz. Amacımız çocuklara matematiği sevdirmek ve matematiğin hayatın içinde olduğunu fark ettirmekti. Artık çocuklarımız matematiğin zor değil eğlenceli olduğunu biliyorlar” dedi.

Proje kapsamında düzenlenen matematik bahçesinin açılışı gerçekleştirilirken, etkinliğin sonunda eğitici oyuncaklar sergisi gezildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ