Demokrat Zafer

Dünyanın ilk akıllı drenaj pompası BIBO Alpha

Dünyanın en büyük su ve atık su arıtma çözümlerisağlayıcısı Xylem, BIBO Alpha teknolojisi ile özellikle maden, inşaat ve endüstrisektörlerine katma değer sağlıyor. Bu sektörlerde ağır hizmet tipi dalgıççamurlu su pompası olarak yaygın şekilde kullanılabileceğinin altını çizenXylem İnşaat ve Maden Grubu Satış Müdürü Onurhan Bayraktar, BIBO Alphateknolojisinin otonom yani insansız çalışmaya uygun olmasının iş gücügerekliliğini azalttığını ve buna bağlı sorunları bertaraf edebildiğini,tamirat masraflarını yüzde 70’e kadar düşürüp, vergi istisnası kolaylığısağladığını ve basınç sensörü sayesinde işe göre kendi devrini değiştirebildiğiniifade ederken, IE4 enerji verimliliği ile düşük enerji tüketimi sağladığının daaltını çizdi.

Akıllıendüstriyel pompalar ve ilgili ekipmanların lider sağlayıcısı olan Xylem;bünyesindeki yüksek verimli su teknolojileri, endüstriyel pompaları ve uygulamaçözümleri ile yalnızca daha az enerji kullanmak ve yaşam döngüsü maliyetleriniazaltmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilirliği de destekliyor. Bukapsamda dünyanın ilk akıllı çamurlu su drenaj pompası olan BIBO Alphateknolojisini de sektörle buluşturduklarını ifade eden Xylem İnşaat ve Maden Grubu Satış Müdürü Onurhan Bayraktar,BIBO Alpha teknolojisinin kullanımdan kaynaklı hataları önleyici koruyucusistemler ile donatıldığının ve enerji verimliliğinde eşsiz elektrik motorunasahip olduğunun altını çizdi.

Tamirat masraflarını yüzde 70’e kadar düşürüyor

BIBOAlpha teknolojisinin maden, inşaat ve endüstri sektörlerinde ağır hizmet tipidalgıç çamurlu su pompası olarak yaygın şekilde kullanılabileceğini ifade eden Onurhan Bayraktar; “BIBO Alpha teknolojisinin, enerji ve yedekparça ile tamirat masraflarını yüzde 60 ila 70 oranlarına kadar düşürülmesibüyük önem taşıyor. Yeni nesil bir dalgıç pompa olan BIBO Alpha’nın, yeniteknoloji ürünleri kullanmayı ve işletmelerine değer katmayı amaçlayan, çamurlusu prosesi olan firmalara katma değer sağlayacak bir teknoloji olduğunusöyleyebiliriz.” dedi.

Yatırım ve operasyon maliyetlerini azaltıyor

Çoğuişletmenin pompalarını insan kontrolü ile çalıştırdığını ve enerji verimliliğikonusunda ölçüm yapamadığını söyleyen Onurhan Bayraktar;”BIBO Alpha, en uygun tüketimin sağlandığına emin olmanıza olanak tanırken,insandan kaynaklanan kullanım hatalarını da bertaraf etmesi, yanı sıra ekonomikaçıdan ve zamandan tasarruf ettirmesi gibi faydalar sağlıyor. BIBO Alpha aynızamanda Eşsiz IE4 enerji verimliliği sunuyor. Otomatik çalışıyor olması ve bunukontrol panosuna ihtiyaç duymadan yapıyor olması da yatırım maliyeti ileoperasyon maliyetlerini gözle görülür olarak azaltıyor. Ek olarak teşvikli alımve vergi istisnası kolaylığı da sunuyor.” dedi.

Basınç sensörü sayesinde işe göre kendi devrinideğiştirebiliyor

Dahilifrekans konvertörü ile değişken devirlerde çalışabilme imkânı sunan BIBOAlpha’nın

basınçsensörü ile otomatik olarak açılıp kapanabildiğini ifade eden OnurhanBayraktar;“Basınç sensörlü olması pompanın işe göre kendi devrini değiştirebilmesineolanak tanıyor. Yaygın olarak kullanılan 2, 3.5, 5.6, 8 ve 10 kw güçteki tümpompaların işini tek başına yapabilen bir ürün olarak öne çıkıyor. Su kaçağısensörleri ile aşınmalardan kaynaklı motor yanmalarına izin vermiyor. Akımdeğişikliklerinden veya fazların ters bağlanmasından etkilenmemesi de oldukçaönemli bir özellik. Yeni soğutma ceketi tasarımı sayesinde ise soğutma ceketiaşınmaları yaşatmıyor.” Şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ