Demokrat Zafer

NURİ HARUN ATEŞ’İN TANIDIK TINILARA SAHİP YENİ ŞARKISI ‘HAYATIM YIKILMIŞ SARAYIM’

Bartu Küçükçağlayan’ın 17 yaşında yazdığı şarkısı “Hayatım Yıkılmış Sarayım” Nuri Harun Ateş yorumuyla 15 Ekim Cuma günü tüm dijital platformlarda Garaj Müzik etiketiyle dinlenmeye açıldı. Sevdiği şarkıları yorumlamayı seven Nuri Harun Ateş, kısa aralıklarla yayınlar yapmaya devam ediyor
‘Hayatım Yıkılmış Sarayım’ın sözü ve müziği Bartu Küçükçağlayan‘a düzenlemesi  Ogün Dalka’ya ait.

Nuri Harun Ateş yeni şarkısı “Hayatım Yıkılmış Sarayım” için ‘Bartu Küçükçağlayan‘ın 17 yaşında yazdığı bir şarkı. Bazılarımız hayatla erken tanışır, bazılarımızı koruyan duvarlar erken yıkılır. Ya o çocuk duvarlar altında kalıp can verir ya da yıkıntılar arasından aldığı tüm yaralarla çıkıp yürümeye devam eder. Şarkıyı yorumlarken aklımda hep o çocuk vardı. Doğduğu şehirden uzak, kalbinden uzak, erkenden kırılmış, yanılmış ama yine de yürümeye devam eden bir çocuk. Umarım yolu hep güzel bahçelere çıkar ve bu şarkı bir dua gibi elinden tutar… Hepimizin elinden tutar… ‘ dedi.
Biyografi

1980 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Buca Anadolu Lisesi Fransızca bölümünde tamamladı. İlk olarak 9 Eylül Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Devlet Konservatuvarı ve burs alıp gittiği İsviçre’de Schola Cantorum Basiliensis’de Opera eğitimine devam etti. 2003 yılında Zürih İnternasyonal Tiyatro festivali performans ödülünü kazandı. 2007 yılında Siemens Opera yarışması Jüri özel ödülünü kazandı. Avrupa’nın önde gelen tiyatro ve müzik festivallerinde sahne aldı. 2015 yılında ilk albümü “Kafası Karışık Kontrtenor” yayınlandı. 2018 yılında Sezen Aksu ile düeti “Geçmişe Susmasını Söyle” yayınlandı. Müzik ve sahne hayatına İstanbul’da devam etmektedir.

Söz – Müzik: Bartu Küçükçağlayan
Düzenleme: Ogün Dalka

Doğduğum şehirden uzakta uyandım
Sabah soğuk aynalarım boş
Kapıcı ekmeği getirmemiş bugün
Vazodaki çiçek gel diyor kurtar beni
Hayatım yıkılmış sarayım benim
Hayatım yıkılmış sarayım benim
İki kedim olsa iki de diş fırçası banyoda
Anahtarı almadan çıksam dışarı
Yağmur yağsa, camı açsam, ıslansam lapa lapa

Hayatım yıkılmış sarayım benim
Hayatım yıkılmış sarayım benim
Ayağımın altında cam kırıkları
Neden gittin sen?
Yaraların kadar gözlerin olsaydı
Kanın kadar çabuk akardı yaşın
Hayatım yıkılmış sarayım benim
Hayatım nerdesin?
Hayatım yıkılmış sarayım benim
Hayatım nerdesin?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ