Demokrat Zafer

İYİ YILDIRIM MECLİS; Yıldırım’ı Artık Rahat Bırakın!

İYİ Partili isimden dikkat çeken çıkış! İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Gurup Sözcüsü Mehmet Yılmaz;

3 Mayıs Meclis toplantımızdan günümüze kadar geçen sürede bir dönemi geride bıraktık. 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi ve 28 Mayısta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapıldı. Her iki seçimin de ülke genelinde propaganda dönemindeki gerginlikten uzak sükûnet içerisinde geçmesi sevindirici olmuş, ancak Ordu Gülyalı’da Parti üyemiz Erhan Kurt’un ilçedeki ‘seçim kutlamaları’ sırasında İYİ Parti İlçe Binamız önünde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmiş olması bizi derinden üzmüştür. Saldırıyı burada bir kez daha lanetliyor, saldırganın hak ettiği cezaya çarptırılmasını temenni ediyorum.

Bu süreç içerisinde çok önemli gelişmelerin yanı sıra bazı önemli gün ve olayların yıldönümlerini de geride bıraktık.

Ne acı ki yine şehit haberleri aldık ve milletçe üzüldük. Vatanımızın güvenliği ve selameti için can veren güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.

13 Mayıs Türk Dil Bayramı

Binlerce yıllık tarihi ile millî kültürümüzün ortak ifade aracı olan Türk dilini, Karamanoğlu Mehmet Bey 13 Mayıs 1277 tarihindeki “Şimden gerü hiç kimesne kapuda ve dîvânda ve mecâlis ve seyrânda Türkî dilinden gayrı dil söylemeyeler.” Fermanı ile Türkçenin devlet dili olması sağlanmıştır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasını geride bıraktık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yılda günün ruhuna uygun olarak kutlanmadı. Bu 19 Mayıs’ta da Atatürk’ün ruhuna bir fatiha çok görüldü.

Unutulmamalıdır ki Milli Bayramlar milli birliğin doruğa çıktığı ve milletçe kaynaşmanın şuuruna varıldığı günlerdir. Milletimizin bu heyecanı yaşamasına da ne yazık önü kesildi Ak Parti iktidarları döneminde.

19 Mayıs’ın bizlerin öğrencilik yıllarında olduğu gibi okullarda kutlanacağı, öğrenci ve anne babaların heyecanının dorukta yaşandığı günlere yeniden kavuşmayı temenni ediyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türküye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve bağımsızlığa giden yolun kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

29 Mayıs İstanbul’un Fethi

Bir çağın kapandığı, yeni bir çağın açıldığı gündür. İstanbul (Konstantiniyye) muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. Onu fetheden ordu ne güzel ordudur.” Hadisine mazhar olunduğu gündür.

Fatih Sultan Mehmet Han ve fethin kahramanlarını rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasıydı.

Sağlıklı her bireyin bir engelli adayı olduğu akıldan çıkarılmamalı ve engellilere engel olunmamalı. Engellilerin sorunları değerlendirilirken hayatlarını kolaylaştırma konusunda azami dikkat gösterilmelidir.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası

Hemşire, kelime anlamı itibarıyla kız kardeş demektir.

Salgın süresince ne kadar ağır görevler üstlendiğini fark ettiğimiz, sağlık ordumuzun vazgeçilmezi hemşirelerin “Hemşireler günü ve haftasını bir kez daha kutluyor,

13 Mayıs 2014 Soma faciasının yıldönümü

13 Mayıs 2014 günü bir avuç kömür uğruna 301 madenci kömür oldu. Gerekli tedbirler alınmadan ölüme gönderilen bu madencilere rahmet diliyorum.

14 Mayıs Çiftçiler Günü

15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü

Uluslararası Aile Günü

15-21 Mayıs Aile Haftası

18-24 Mayıs Müzeler Haftası

17 Mayıs Aşık Mahzuni Şerif’in ölüm yıldönümü

22 Mayıs “Bebem anasız büyür de, vatansız büyüyemez!” deyip beşikteki bebeğini bırakıp cepheye koşan, Türk kadınının sembolü Nene Hatun Nene Hatun’un vefat yıldönümü

24 Mayıs,  sivil ve silahsız 33 asker

Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993’te usta birliklerine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısında 33 sivil ve silahsız asker şehit edildi.

25 Mayıs Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü

27 Mayıs 60 ihtilali ile Gümrük ve Tekel Bakanı, örnek devlet adamı Gün Sazak’ın Şehit edilişinin dönümüydü.

Demokrasi şehitleri ile görevi başında şehit edilen Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak beyi rahmet saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Ebedi âleme göçmüşlerimize rahmet diliyorum.

Sayın başkan, değerli katılımcılar,

Çok adil bir seçimi geride bıraktık ve çok şükür istediğimiz sonucu aldık. Demokrasinin bütün unsurlarına sadık kalındı. Son derece eşit şartlarda bir yarış oldu.

Temel değerlerimiz günlük siyasete malzeme yapılmadı. Kimseye hakaret edip iftira atılmadı. Vatandaş seçim zaferini şampanya ile kutlayacaklara değil, alnı secdeye değecekleri tercih etti. Millet İttifakı kazansa ülke bağımsızlığı tehlikeye girecekti. Şükürler olsun ki seçmen, % 99’u Müslüman diye öğündüğümüz ülkemizde, % 48 küffara geçit vermedi…

Bir devlet kurumu olan TRT, seçim döneminde Ak Partinin yayın organı gibi davranmadı. Mesela Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 48 saat, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na sadece 32 dakika ayırmadı. Her adaya eşit şans tanıdı.

Valiler, kaymakamlar, diğer bürokratlar Ak Parti görevlileri gibi davranmadı sadece görev tanımına uygun davranış sergilediler. İmamlar Camilerde siyasi parti propagandası yapmadı.

Bakanlar makam ve kurumları propaganda işlerine karıştırmadılar. Propaganda giderlerini kurum bütçesinde değil kendi ceplerinde harcadılar. Kimseyi suçlayıp tahkir etmediler.

Subliminal mesaj, montaj video, hakaret, iftira, suizan, kara propaganda, PKK ve diğer terör örgütlerle iş birliği yalanı haşa, asla insanları yanıltacak, yönlendirecek, toplum içerisinde oluşturulan fay hatlarını derinleştirecek, düşmanlaştıracak işlere asla tevessül edilmedi.

Ha Karayılan önündeki montaj videonun televizyon kanallarında ve miting meydanlarında gösterilmesi mi? Ne var onda canım? Evet, o montaj olmasına montajdı am unsurları gerçek ve gençlerin kıvrak zekasının ürünüydü.

Devletin çıkarma gemisi, İHA-SİHA uçak gemisi Ak Partinin seçim otobüsü gibi liman liman gezdirilmedi! Savunma sanayi yatırımları, otoyollar, köprüler devlet bütçesiyle yapıldığı için propaganda aygıtı olarak kullanılmadı. Devlet yatırımları Ak Parti üyelerinin aidatlarıyla yapılmış gibi seçim malzemesi olarak kullanılmadı.

Seçimlerde Ülkemizin acil çözüm bekleyen problemlerine odaklandık, onları konuştuk. Kimlik siyaseti, inanç siyaseti yerine hizmet siyasetini önceleyerek projelerimizi anlattık.

Deprem felaketini ve perişan haldeki insanların durumunu istismar etmedik.

Açlık sınırı altındaki maaşları nasıl yükselteceğimizi, yolsuzluğu ve bunun sonucu meydan gelen yoksulluğu nasıl bitireceğimizi konuştuk. Devlet yardımına muhtaç bırakılan ve çok zor geçinen milyonların sorunlarının nasıl giderileceğini anlattık.

Yıldırım’da yeşil alan miktarının kişi başına 3,69 metrekareye çıkardığınızı söylüyor ve bununla övünüyorsunuz. Bazı kaynaklarda Yıldırımda kişi başı yeşil alan 0,57 metrekare olarak yer alıyor. Oysa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre bir şehirde kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı en az 15 metrekare. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği “aktif yeşil alan” oranı ise kişi başına en az 9 metrekare. Bu ortalamaya ulaşmak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ