Demokrat Zafer

THINK HOUSE 16 HAZİRAN’DA “LAZARUS, 17 HAZİRAN’DA ise “SONDAN SONRA” OYUNLARIYLA TİYATRO SEZONUNU KAPATIYOR!

Yeni nesil kültür girişimi THINK House, 16-17 Haziran’da sezonun son oyunlarını seyirciyle buluşturuyor! Sıradanlıkla kahramanlık arasındaki silik çizgide yürüyen genç bir adamın hikâyesini anlatan “Lazarus” 16 Haziran’da; bir nükleer saldırıdan kaçan iki kişinin iç çatışmalara ve şiddete sürüklenen hikâyesini sahneye taşıyan yeni THINK House prodüksiyonu “Sondan Sonra” 17 Haziran’da THINK House’ta sahnelenecek. Oyunların biletleri Biletix’te ve Biletinial’da!

Düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunlarını, gösterileri, eğitim ve seminerleri meraklılarıyla buluşturan THINK House, şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlıyor.

“LAZARUS” / 16 Haziran 2023 Cuma 20.30

Sarsıcı bir karakterin doğuşuna şahitlik etmeye var mısınız? Fırat Devecioğlu’nun yazdığı “Lazarus” oyunu, üstün insan, özgürlükten kaçış, temel bağlara dönüş, kolektif bilinçdışı, fırlatılmıştık gibi güçlü felsefi temalar üzerinden insan ruhunun labirentlerine odaklanıyor. Hasan Demirci’nin yönettiği ve rol aldığı tek kişilik oyun süresince Nietzche, Schopenhauer, Freud ve C.G. Jung’un düşsel gölgeleri sahneden geçiyor. Seyircilerin, sıradanlıkla kahramanlık arasındaki silik çizgide yürüyen genç bir adamın sevdikleriyle hesaplaşmasına, çöküşüne, yeniden varoluşuna, ikinci hayatına, dünyasıyla tekrar bütünleşmesine tanıklık ettiği oyun sonrasında, Fırat Devecioğlu ve Hasan Demirci ile “Lazarus” üzerine bir söyleşi de tiyatro severleri bekliyor.

“SONDAN SONRA” / 17 Haziran 2023 Cumartesi 20.30

Dennis Kelly’nin kaleme aldığı, Füsun Günersel’in dilimize çevirdiği THINK House’un yeni oyunu “Sondan Sonra”da sahneyi Ayşe Günyüz Demirci ve aynı zamanda oyunun yönetmenliğini üstlenen Hasan Demirci paylaşıyor. Her şey nükleer saldırıdan kaçan Mark’ın, Louise’i kurtarıp kendi evinin bahçesindeki sığınağa getirmesiyle başlar. Dışarıda her şey mahvolmuş, insanlar ölmüş ve radyoaktif toz her yeri kaplamıştır. Artık bu sığınakta birlikte yaşamak zorundadırlar. Topluma, hayata ve birbirlerine bakış açıları çok farklı olan bu iki insan, toplumdaki şiddetten kaçarken kendi iç çatışmalarından ve insan kadar eski bir dürtü olan şiddet olgusuna sürüklenmekten kaçamazlar. “İnsanlar seni ancak bir şekilde mahvedebilir; seni olduğundan farklı biri haline getirmelerine izin verirsen…”

THINK House’ta sahnelenecek tüm oyunların biletleri Biletix’ten ve Biletinial’dan temin edilebilir.

Bilgi için:         thinkhouseistanbul.com

instagram.com/thinkhouseistanbul

THINK HOUSE HAKKINDA

THINK House şehrin merkezinde, sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) olmak üzere üç faaliyet alanında sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyeleri başlatarak kaydadeğer bir kültür hareketine imza atan THINK House, felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen programlarını, klasik atölye anlayışından çıkararak birer sosyo-gösteriye dönüştürüyor. Tümü Türkiye’de ilk kez yapılıyor. THINK House’un yaratıcı ofisi, etkinlik zamanı dışında bir co-working (ortak çalışma) alanı olarak kullanılıyor. Sessiz, sakin bir çalışma alanı arayanlar için en iyi alternatifi sunuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ