Demokrat Zafer

Cumhuriyet’i sonsuza dek koruyarak ,çağdaş uygarlık mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi üyeleri Ankara’ya çıkartma yaptı. Başkan Tijen Sözeri liderliğinde üyeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ankara’nın simge mekanlarını gezdi. Başkan Sözeri anıt defterine;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı, Ulu Önder

Mustafa Kemal Atatürk ,

Bugün manevi huzurunuzda, uygarlık ve demokrasi bilinci içinde, lâik Cumhuriyet kadınları olarak bulunmaktan şeref ve onur duyarız.
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı olan Cumhuriyet’imizin 100. yılında devrimlerinin yılmaz savunucusu olan biz Türk Kadınları;
gerçekleştirdiğin kadın reformlarınla elde edilen hak ve kazanımlarımızı koruyarak eşitlik ve özgürlük mücadelesinde çağdaş bir kimlikle toplum içinde yer aldık. Aklını, yüreğini ve tüm yeteneklerini özgürce sergileme cesaretini senden aldık.

İlim ve bilimin ışığında aydınlık yarınlar için, kadın ve kız çocuklarının eğitimini arttırarak barışın, özgürlüğün ve demokrasinin sağlandığı bir Türkiye için var gücümüzle umutla, inançla, emek vererek sana layik olmaya çalışacağız.

“Ey Kahraman Türk Kadını ! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın.” diyerek bizleri her şeyin üstünde tuttun. Mücadelemize güç kattın. Türk kadını olarak aziz hatırarının önünde saygıyla eğilerek bir kez daha minnet ve şükran duygularımızı sunarız.

Büyük Atatürk,
Türk Kadınlar Birliği’ nin    99.yılında , Bursa şubesi kadınları olarak ,fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için kadın haklarının teminatı olan ilke ve devrimlerinin ışığında kadın İnsan hak ve kazanımları konusunda taviz vermeden en büyük eserin Cumhuriyet’i sonsuza dek koruyarak ,çağdaş uygarlık mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Ruhun şad, mekanın cennet olsun!” ifadelerini yazdı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ