Demokrat Zafer

KENDİNİ YAŞAMA, VAR OLMA ve BAŞARMA CESARETİ ÜZERİNE FIRAT DEVECİOĞLU ile PSİKOFELSEFE ÇALIŞMASI, 31 MAYIS’TA THINK HOUSE’TA!

Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyelerini başlatan THINK House’un “Kendini Yaşama, Var Olma ve Başarma Cesareti” başlıklı atölye çalışması 31 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek. Fırat Devecioğlu tarafından düzenlenen atölye, problemlerden uzaklaşabilmenin ve kendini yaşama cesaretinin kökenlerini, pek çok filozof, edebiyatçı ve tarihi kişiliğin rehberliğinde inceliyor. Hem THINK House’ta fiziksel olarak hem de çevrimiçi ortamda katılımın mümkün olduğu atölyenin biletleri Biletix’te!

Yeni nesil kültür girişimi THINK House, şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlıyor. THINK House düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunları, gösteriler, eğitim ve seminerlerden oluşan geniş bir program meraklılarıyla buluşturuyor.

Yazar, eğitmen ve kültür girişimcisi Fırat Devecioğlu tarafından düzenlenen “Kendini Yaşama, Var Olma ve Başarma Cesareti” başlıklı psikofelsefe atölyesi, katılımcılarını hayatı anlamlı kılmaya yönelik cevapların peşinde yeni düşünceler keşfetmeye davet ediyor. Atölye çalışması, bir insanın “Yaşadım” diyebilmesinin önüne geçen düşünceleri, Marcus Aurelius, Peter Drucker, Lacan, Engin Geçtan, Dostoyevski, Mark Twain ve V.Frankl’ın rehberliğinde mercek altına alıyor.

Hayatın, birey için anlamının keşfedilmesine yönelik düşünsel bir yolculuk sunan “Kendini Yaşama, Var Olma ve Başarma Cesareti” atölyesi, “Başkalarının problemli düşüncelerinden nasıl kurtulabiliriz?, Kendini yaşama cesaretine nasıl sahip olabiliriz?, Verimli ve üretken olabilmenin detayları nelerdir?, Tutkularımız ne zaman harekete geçer?, Yaratıcı yönümüzü nasıl keşfedebiliriz?, Başarma gücü ve cesaret nerede saklanır?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Atölye çalışması, düşünce dünyasını zenginleştirmek isteyen ya da hayat yolculuğunda yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyen bireyler için olduğu kadar çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri, içerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar, psikologlar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller için de yeni düşünce alanlarının kapılarını aralıyor.

31 Mayıs 2023 Çarşamba akşamı 20.30-22.30 saatleri arasında THINK House’ta düzenlenecek Fırat Devecioğlu ile Psikofelsefe Atölyesi: Kendini Yaşama, Var Olma ve Başarma Cesareti’ne hem fiziki hem de çevrimiçi ortamda katılım için biletler Biletix’ten temin edilebilir.

Bilgi için:         thinkhouseistanbul.com

instagram.com/thinkhouseistanbul

THINK HOUSE HAKKINDA

THINK House şehrin merkezinde, sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) olmak üzere üç faaliyet alanında sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyeleri başlatarak kaydadeğer bir kültür hareketine imza atan THINK House, felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen programlarını, klasik atölye anlayışından çıkararak birer sosyo-gösteriye dönüştürüyor. Tümü Türkiye’de ilk kez yapılıyor. THINK House’un yaratıcı ofisi, etkinlik zamanı dışında bir co-working (ortak çalışma) alanı olarak kullanılıyor. Sessiz, sakin bir çalışma alanı arayanlar için en iyi alternatifi sunuyor.

FIRAT DEVECİOĞLU HAKKINDA

Yazar, eğitmen, kültür girişimcisi Fırat Devecioğlu profesyonel kariyerinde Ernst&Young, Yıldız Holding ve Koç Holding’de yöneticilik yaptı. Kurum içi koçluk, eğitmenlik, yönetim atölyesi liderliği gibi ek yönetsel görevler aldı. Koç Holding’in gıda yatırımlarını yöneten şirketinde üstlendiği başarılı projeler sonrası İnovasyon Ödülü kazandı. Devecioğlu; Borusan, Yapı Kredi, Henkel, Rem People, Toyota gibi ulusal ve çok uluslu firmaların yöneticilerine yönelik, insan doğasına odaklanan eğitim programlarıyla danışmanlık yapmaktadır.

2018’de Mona Kitap etiketiyle yayınlanan ilk düşünce kitabı Yüzleşme, kısa sürede yayınevinin çok satanlar listesine girdi. 2021 yılında ise, yakın tarihin en önemli filozoflarından olan Arthur Schopenhauer’un üzerine yazdığı ikinci kitabı Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü,  Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı ve Storytel’de sesli kitap olarak yayınlandı.

Kaleme aldığı “Mata Hari” tiyatro oyunu, Üstün Akmen Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yine yazdığı “Lazarus” tiyatro oyunu, pek çok kültür platformunda, sezonun en iyileri arasında gösterildi. Devecioğlu, ayrıca, sahnelenmeye devam eden “Einstein Kumpanyası”, “Bestenigâr Yokuşu”, “Sondan Sonra (After the End)” adlı oyunların yapımcısıdır.

İstanbul’un yeni nesil kültür girişimi THINK House’un kurucusudur. Bu çatı altında gerçekleştirdiği ve Türkiye’de bir ilk olan psikofelsefe atölyelerine üç binin üzerinde kişi katıldı. THINK House, düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunlarını, gösterileri, eğitim ve seminerleri meraklılarıyla buluşturuyor. (www.thinkhouseistanbul.com)

Koç Üniversitesi, LSI (Leading with Strategic Impact) programını tamamlamış, Londra’da (London Stafford House) yönetim bilimleri eğitimi almıştır. ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) Aimco® Koçluk Programını tamamlamıştır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ