Demokrat Zafer

Monopoli Sigorta İş Ortakları ile Yeni Hedeflere Yürüyor

Yenilikçi vizyonu ile kendi ekosisteminde dokunduğu herkese ve her yere değer katmayı misyon edinen Monopoli Sigorta, portföy satın alma ve iş ortaklığı modelleri ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

İş birliği yaptığı tüm paydaşları ile uzun yol arkadaşlığını hedeflediklerini söyleyen Monopoli Sigorta kurucu ortağı Erol Esentürk; “Aramıza katılan her acentenin tecrübe ve bilgi birikimi ile birlikte sektörümüz için daha da değerli işler yapacağımıza inancımız artıyor. Monopoli olarak iş ortaklığı modelimiz ikiye ayrılıyor. Bir tanesi, Inhouse iş modeli dediğimiz ve acente sahiplerinin kendi acenteliklerini kapattığı ve Monopoli çatısı altında üretime devam ettikleri iş modelimiz. Bu iş modelinde portföy hakları kendilerinde kalmakla birlikte bütün genel giderlerinden kurtulup komisyon paylaşımı ile sadece satışa odaklandıkları bir modelde çalışmaya başlıyorlar. Diğer iş modelimiz ise portföy satın alma modelimiz. 3 yıllık bir sürece yayılan bu modelde, portföy hakları 3 yılın sonunda Monopoli’ye geçiyor. Artık emeklilik düşünen, portföyünü emanet edecek kimsesi olmayan ya da artık sigortacılık yapmak istemeyen acente sahipleri için sektördeki en güvenilir ve ayakları yere basan çıkış planını sunuyoruz. Inhouse iş modelimizin başlangıcı 2010 yılına dayanırken, Portföy Satın Alma modelimizi ise 2019 yılından beri sürdürüyoruz. Bugüne kadar iş birliği yaptığımız toplam 18 adet paydaşımızla birlikte büyümeye devam ediyoruz” dedi.

  • Monopoli ile güçlerini birleştiren acenteler ortalamanın üzerinde büyüyor

Portföy satın alma modeli ile iş ortaklığı yapılan acentelerin, Monopoli ile güçlerini birleştirdikten sonra her zaman için ortalamalarının üzerinde büyüdüğünü ifade eden Esentürk: “Bu güç birliğinin, sektördeki tüm paydaşlara; Sigortalılar, Sigorta Şirketleri, Acenteler ve Monopoli olmak üzere dört bir tarafa da fayda sağladığına inanıyoruz. Bu çerçevede sigortalılar daha iyi hizmet almakta, Sigorta Şirketleri kurumsal, donanımlı ve yeterli bilgiye sahip bir aracı ile çalışmakta, acenteler hem genel giderlerden kurtulup hem de satış haricinde başka bir konuyla ilgilenmemeleri sayesinde her zamankinden daha fazla büyüme göstermekteler. Monopoli Sigorta olarak biz ise farklı deneyimlerden gelmiş iş ortaklarımızla, artan iş imkanlarını ortak bir modelde gerçekleştirmekteyiz. 2023 yılında da inovatif ve uzman vizyonumuzla talep ve ihtiyaçlara uygun, kişiye özel hizmet sunmaya devam ediyoruz” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ