Demokrat Zafer

Yapay zeka röprodüksiyon resim sergisine büyük ilgi

Hamzabey Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Özgen Özen ve öğrencilerinin yıl sonu yapay zeka röprodüksiyon sergisi yoğun ilgi gördü. Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde açılan resim sergisine Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokyazar’ın yanı sıra Hamzabey Ortaokulu Müdürü Mahmut Kılıç, Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Fedakar, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokyazar, Türkiye’de bir ilk olan Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde yine bir ilk olan yapay zeka röprodüksiyon resim sergisi için okul öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti.


Hamzabey Ortaokul Müdürü Mahmut Kılıç, hem hızla gelişen teknolojiye hem de çağın getirdiklerine ayak uydurmak adına bu eğitim ve öğretim yılında sanatı teknolojiyle birleştirdiklerini vurgulayarak, “Yaptığımı çalışmalarda öncelikle yapay zeka kullanarak tasarladığımız resimleri ortaya çıkardık. Bu resimleri kendi yetenek ve yaratıcılıklarımızı, duygularımızı da içine katarak sanata insan doğasıyla harmanlayıp uygulanabilir hale getirdik” dedi.


Görsel Sanatlar Öğretmeni Özgen Özen de, 2022 yazında aktif olarak kullanılmaya başlayan yapay zekayı ekim ayı itibarıyla Hamzabey Ortaokulu’na getirdiklerini bildirerek, “Hem teknik hem üslup hem de konsept olarak bir ilke imza atmak istedik. Bizi ve bu sergiyi farklı kılan şey, çalışmalarımızın tüm aşamalarını tamamen kendimize ait olması, herhangi bir sanatçıdan röprodüksiyon yapılmaması, eserlerin orijinal olması, yapay zekayı kullanırken yeteneklerimizi göz ardı etmeyişimiz ve en iyi şekilde kullanmamız olarak gösterebiliriz” diye konuştu.

Özen, çalışmalarda kullanılan tekniğin 160×170 cm ölçülerinde duralit malzeme üzerine akrilik boya olduğunu yapay zeka yollu resmin de niteliğine ve özelliğine göre uygulama çalışmaları olduğunu anlatarak, “Çalışmalarımızdaki temalar ise dört mevsim, 360 derece panoramik, denizaltında ve peyzaj resim türlerinde oluşturduk. Çalışmalarımızda okulumuzun 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle 5. ve 6. Sınıf görsel sanatlar kurs öğrencilerimiz katılmıştır. Yapay zeka programı olarak Dall-e programını kullandık. Çalışmalarımıza katılan 60 öğrencimizi kutluyorum” açıklamasını yaptı.


Panorama Fetih 1326 Müzesi’ndeki sergi 12 Mayıs Cuma akşamına kadar açık kalacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ