Demokrat Zafer

LARA KAMHİ, “PRİZMA EXPANDED: ALGININ POETİKASI” SERGİSİYLE 13. KÜRATÖRLÜĞÜNÜ ÜSTLENİYOR!

Türkiye’de medya sanatının önemli temsilcilerinden biri olan sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi’nin küratörlüğünü üstlendiği 13. sergi “Prizma Expanded: Algının Poetikası”, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, 11 Mayıs – 29 Temmuz 2023 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta ziyaret edilebilecek. “Prizma Expanded: Algının Poetikası” başlıklı sergi aynı zamanda, Kamhi’nin sinematik sanatları derinlemesine irdelemek adına 2014-2016 seneleri arasında faaliyet gösteren bağımsız sanat inisiyatifi Prizmaspace’in devamı niteliğinde kurgulanan ve “Genişletilmiş Sinema” kavramına odaklanan Prizma Expanded adıyla ortaya koyduğu ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Lara Kamhi, dünya çapında sanatseverlerle buluşan sanatsal üretimleriyle ve elde ettiği uluslararası başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kamhi, şimdi de Akbank Sanat’ta gerçekleşen “Prizma Expanded: Algının Poetikası / Prizma Expanded: Poetics of Perception” sergisiyle 13. kez küratörlük görevini üstleniyor. Sergi, Türkiye sinemasının üç farklı jenerasyonundan öne çıkan yönetmen ve film profesyonellerinden Reha Erdem-Florent Herry, Zeynep Dadak-Çiçek Kahraman ve Deniz Tortum-Alican Çamcı’nın ortak çalışmalarından oluşuyor.

Lara Kamhi’nin, “genişletilmiş sinema” (expanded cinema) kavramını bütünüyle irdelemek adına 2013 yılında kurduğu Prizma, sanatçılar ve sinemacılarla işbirliği yaparak genişletilmiş sinematik diyaloglar kurguluyor. Sosyal medya, kapsayıcı deneyimler sunan teknolojiler ve interaktif hikâye anlatıcılığı gibi iletişim ağlarının önerdiği yeni düşünme biçimleriyle, genişletilmiş sinematik sanat formlarını araştırıyor. 2014-2016 yılları arasında Beyoğlu Sıraselviler’de Prizmaspace adıyla fiziksel bir sergi mekânı olarak aktif olan Prizma, bugün ise Prizma Expanded adıyla çeşitli sanat kurumlarıyla ve oluşumlarla işbirliği yaparak “genişletilmiş sinema” alanına yeni yaklaşımlar sunmaya devam ediyor.

Bilgi için:        larakamhi.com

www.instagram.com/prizmaspace

www.instagram.com/prizmaexpanded/

LARA KAMHİ HAKKINDA

Lara Kamhi, Sorbonne Nouvelle Paris III Üniversitesi’nde Tiyatro, Paris Amerikan Üniversitesi’nde Film üzerine öğrenim gördükten sonra lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon üzerine tamamladı. Yükseköğrenimini 2013’te Slade School of Fine Art’ta (UCL) tamamlayan sanatçı mekâna özgü, sarmal ve sinematik yaklaşımlara odaklanan Prizmaspace adlı bağımsız sanat inisiyatifinin de kurucu-ortaklığını ve yöneticiliğini üstlendi. Kamhi, 2009 yılından bu yana ulusal ve uluslararası galerilerde, müzelerde, festivallerde ve kamusal alanlarda çalışmalarını sergiliyor. Ayrıca müzik video yönetmenliği ve sinematik sanatlara odaklanan sergi kürasyonları gerçekleştiren Kamhi üretimlerini, kurucu ve yöneticisi olduğu Prizma Expanded çatısı altında sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ