Demokrat Zafer

21 yıldır ülkemizi kutuplaştırarak yöneten AKP zihniyetinden kurtulma fırsatını yakalamışken tepiklemeyin!

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Bayramda İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma 3 gün ücretsiz, Bursa’da ise sadece 1 gün! Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş, Bursalılara bu bayram maalesef üvey evlat muamelesini reva gördü” dedi.

AKP İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programının ilk gün, İYİ Parti ve CHP’nin 2. Gün olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Bu durumda insan ister istemez; muhalefet partilerinin bayramlaşma programlarına katılımın yüksek olmaması için böyle bir absürt karar alınmış olabilir diye düşünmeden de edemiyor!” ifadesini kullandı.
Dr. Mehmet Hasanoğlu konu ile ilgili olarak şöyle konuştu:
“Bugüne kadar Bursa’da yerleşmiş bir gelenek vardı ve bayramlarda toplu ulaşımlar ücretsiz olurdu. Nitekim Ankara, İstanbul ve İzmir gibi iller başta olmak üzere pek çok büyükşehir belediyesinde, toplu taşıma hizmeti bayram süresince bila bedel yapılırdı.
Bu bayram çok ilginç bir gelişme oldu. Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri geleneksel ücretsiz toplu taşıma hizmetini yine bayram süresince vereceklerini duyurdular. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda ise toplu taşımanın sadece bayramın ilk günü ücretsiz olacağı belirtildi. Bu açıklamayla birlikte, neredeyse Türkiye genelinde en yüksek su ve elektrik faturalarını ödemeye mahkum edilen Bursalılar, bu kez de toplu taşıma konusunda üvey evlat muamelene tabi tutulmuş oldular.
Bizler de bu durumda, hemşehrilerimizin hakkını savunma adına Sn. Başkan Alinur Aktaş’a şu soruları sorma gereği duyuyoruz;
1-Hayırdır Sn. Aktaş siz şimdi de Bursalılara tuzu kuru insanlar muamelesi mi yapıyorsunuz. Hemşehrilerimizin; Ankara, İstanbul, İzmir ya da diğer pek çok şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza göre durumlarının çok daha iyi mi olduğunu düşünüyorsunuz?
2-Yoksa; insanlarımızın bayramın ikinci ya da üçüncü günü, bayramlaşma amaçlı ziyaretleri veya eş, dost, akraba buluşmaları olmaz; bütün hısım akraba görüşmeleri ilk gün nasılsa biter mi diye düşünüyorsunuz?
3-Geride kalan 21 yıllık AKP iktidarı süresince, her konuda o denli güvensizlik ortamı yarattınız ki, bu kararınızın, AKP’nin bayramlaşma programının bayramın 1. Günü, muhalefet partilerinin ise bayramın 2. Günü olmasıyla bir ilgisi var mı diye de sormak zorunda kalıyoruz. Bizlerin, bayramlaşma programlarımıza katılımla ilgili bir sorun ya da endişesi yok ama sizler; gerçekten de, muhalefet partilerinin bayramlaşma programına iştirak oranının düşük olması için böyle bir karar almış olabilir misiniz? Aslında başlı başına bu soru bile partiniz ve sizler için ne kadar üzücü, ne kadar düşündürücü bir soru, öyle değil mi?
4-Bizler, Bursa ve Bursalılar bu dönem, tarihte hiç olmadığı kadar sahipsiz bırakıldılar derken, bir kez daha haklı çıkmadık mı? Diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız bayramlarda onore edilirken, Bursalılara üvey evlat muamelesi yapmış olmanız, merak ediyoruz gerçekten vicdanınızı hiç mi yaralamıyor? Hakikaten bu denli mi empatiden yoksun bir çalışma anlayışına sahipsiniz?
Unutmayın, bu sorulara vereceğiniz cevaplar, aynı zamanda Bursa’ya ve Bursalılara verdiğinizi iddia ettiğiniz hizmet anlayışınızın da turnusol kağıdı olacak. Size tavsiyemiz; bu yanlış, haksız ve adaletsiz kararınızı derhal gözden geçirmeniz ve Bursa’da toplu taşımayı, bayram boyunca, yani 21-22 ve 23 Nisan’da da ücretsiz yapmanızdır. Birde unutulmaması gereken bir diğer konu da bayramın 3. Günü yani 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yani ayrıca resmi bir bayram günü olduğudur. Gerçi siz geçmişte, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na da sıradan bir gün muamelesi yapmıştınız. Şimdi de görüyoruz ki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na aynı muameleyi yapıyorsunuz.
Kıymetli Hemşehrilerimiz;
Sadece bu uygulama bile, 21 yıldır ülkemizi kutuplaştırarak yöneten AKP zihniyetinden kurtulma fırsatı ve 14 Mayıs seçimlerinde nasıl bir karar vermemiz gerektiğinin, sandıkta nasıl bir irade ortaya koymamız kazım geldiğinin somut göstergesi değil mi?
İnanıyoruz ki;
Sizler, bu ayrıştırmalarla toplumumuzun daha fazla bölünmesine bu defa asla müsaade etmeyecek, sandıkta gereğini mutlaka yapacaksınız.
Bursa İYİ olacak, Türkiye Tarih Yazacak!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ