Demokrat Zafer

SF Trade Sürdürülebilirlik Yolculuğunda Yenilikleri Takip Ediyor

Ege Serbest Bölge’de deri ve teknik tekstil alanlarında 2 işletmesiyle faaliyet gösteren SF Trade’in Genel Müdürü Aylin Gözay, uzun vadede rekabetçi ve sürdürülebilir bir firma yaratmanın gerekli olduğunu söyledi.

Sektördeki son yenilikleri ve gelişmeleri takip etmek için ulusal ve uluslararası fuarları takip ettiklerini dile getiren Gözay, yenilikçi fikirlerle sürekli olarak geliştiklerini kaydetti.

SF Trade olarak doğal kaynak kıtlıklarının, küresel ısınmanın ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın öneminin bilincinde olduklarını belirten Aylin Gözay, “Bu amaçla ar-ge ve satın alma stratejimizi sürdürülebilir hammadde tedariği üzerine kurduk. Sürdürülebilir yeni ürünler, yenilikçi fikirler, kendini tekrar etmeyen, trendlerin önünde seyreden tasarımlar yapabilmek için dünyanın farklı noktalarındaki kumaş ve malzeme fuarlarını yakından takip ediyoruz. Mart ayında ekibimiz farklı sektörlere hitap eden fuarları ziyaret etti” diye konuştu.

SF TRADE’DEN FUAR MARATONU

Fuar ziyaretleri hakkında bilgi veren Aylin Gözay, “Sourcing ve satınalma ekibimiz Mart başında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Bursa Textile Show’u ziyaret edip moda sektöründeki yenilik ve trendleri müşterimiz adına takip etti. 08 – 10 Mart’ta ise İstanbul CNR Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Texhibiton İstanbul Fuarı’nı ziyaret ettik. Bu fuara sadece kumaş tedarikçileri değil, aksesuar, iplik tedarikçileri de katılıyor. Yaklaşık 430 firmnına katıldığı bu fuarda Sf Trade olarak sektöre yön veren üreticilerin yeniliklerini ve sürdürülebilir çözümlerini yakından takip etme imkanı bulduk” diye konuştu.

Sourcing ekibinin 15 -16 Mart 2023 tarihinde Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen aktif sporlar ve outdoor doğa sporlarında kullanılan kıyafetler için sürdürülebilir kumaşlar ve aksesuarların sergilendiği Performance Days fuarını da ziyaret ettiğini kaydeden Gözay, “Dünyanın her yerinden katılımcının bulunduğu fuarda, sürdürülebilir yeni ürünlerin yanında karbon ayak izinin azaltılmasıyla ilgili teknolojiler, yöntemler ve ölçüm tekniklerini yakından tanıma fırsatı bulduk. İnovatif ürünlerin sergilendiği bu fuarda yeni tedarikçilerle de irtibata geçmiş olduk” ifadesini kullandı.

YENİ BAĞLANTILARA İMZA ATTIK

Fuarlarda medikal alandaki son gelişmeleri de inceleme imkanı bulduklarını kaydeden Genel Müdür Aylin Gözay, sözlerine şöyle devam etti: “16-18 Mart 2023 tarihleri arasında Tüyap-İstanbul’da düzenlenen Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin tanıtıldığı Expomed Eurosia fuarını ürün geliştirme ve sourcing departmanlarımızla ziyaret ettik. Elektro – medikal ekipman, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarındaki yeniliklerin tanıtıldığı fuarda, medikal alandaki sürdürülebilir yenilikleri yakından takip ederken dünyanın pek çok noktasından yeni bağlantılar yapma imkânımız da oldu. Sektörümüz ve ülkemiz adına ihracat ve istihdamı artırmanın öneminin bilincindeyiz. Bunun için sürdürülebilirlik çalışmalarını ve global yenilikleri takip etmeye devam edeceğiz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ