Demokrat Zafer

YILDIRIM’LI PARS TEKNOFEST FİNALLERİNDE

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı “PARS” ile Teknofest finallerinde

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Alan Şefi Ramazan Belyurt danışmanlığında kurulan Feza takımı Teknofest Liselerarası İnsansız Hava Araçları yarışmasında finallerde yarışmaya hak kazandı.

Geliştirdikleri Vtol İHA, Dikey iniş kalkış özellikli, mekanizmasında bulunan kamikaze ile belirlenen hedefleri kısa sürede vurma özelliği bulunuyor.

FEZA takımı 1 aylık ekip çalışmasının ardından geliştirilen Pars İnsansız Hava Aracı ile Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleştirilecek Teknofest Liselerarası İnsansız Hava Araçları yarışmasında finallerinde Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni temsil edecek.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Geliştirdikleri insansız hava aracı ile Bursa Yunuseli Havalimanı’nda düzenlenecek olan Teknofest Liselerarası İnsansız Hava Araçları yarışmasında finale kalarak bizleri gururlandırdılar. Başta Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Ramazan Belyurt’a ve öğrencilerimiz Mahmut Efe Ağdağ ve Mustafa Eren Bilga’yı gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ederim” dedi.

Feza Takımı Danışmanı Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Ramazan Belyurt, “  Öğrencilerimiz ile birlikte geliştirdiğimiz Pars İnsansız Hava Aracımız ile finallere katılmaya hak kazandık. Bu süreçte bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ömer Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Feza Takım Üyeleri Mahmut Efe Ağdağ ve Mustafa Eren Bilga, “ Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için gerçekleştirilen yarışmalarda okulumuzu temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ