Demokrat Zafer

Herhangi bir mevki hedefleyerek bir çalışmam da olmayacaktır

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nde, bağımsız cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuş ancak yeterli imzayı toplayamamıştı. Ünver konuyla ilgili yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında Ünver;

“CB imza sürecini maalesef muvaffakiyetle tamamlayamadık. Bu önemli bir iş ve proje idi. Eğer tamamına erdirebilseydik ülkemiz ve milletimiz için çok güzel işler yapabilmeyi hayal etmiştik, olmadı.

Birincil kazanımlar tam olarak yerini bulmadıysa da ikincil ve üçüncül kazanımlar yıllarca siyasetle uğraşanların dahi erişemediği noktalara ulaşmamız oldu.

Bizler bu ülkenin temiz vatansever evlatlarının mevcut siyasilerden çok daha üretken olduğunu ve ülkeyi içinde bulunduğu bataktan kurtaracak kudrette olduğunu gösterdik.

Bizler tüm siyasi yapıların karşısında bir kutup olduk ve sizleri temsilen ben bu önemli pozisyonumuzu korumayı, sürdürmeyi özenle sürdürüyorum.

Şahsıma bir çok teklif geldi. Milletvekillikleri, genel başkan yardımcılıkları, parti başkanlıkları vs. hiçbirisini kabul etmedim. Her şeyden önce biz bir ekibiz bu yolda sizlerden aldığım güçle yürüdüm. Eğer bir şey olacaksa tüm ekibimizle, sizlerle, hep birlikte bir şey olacak. Aksi halde şahsi olarak bir şey olmaya benim ihtiyacım yok.

Değerli dostlarım seçim atmosferinde ortalık çok karışık olmasına rağmen seçim sonucunun bekleneni vermeyeceği ve kısa zamanda yeni bir seçim yapılacağı beklentisi çok yüksek. Bu nedenle hareketlilik şimdiden başladı. Bizlerde aynı düşüncede olduğumuzdan yeni süreci yönetmek üzere çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Bunları daha sonra çeşitli toplantılarla sizlerle paylaşacağız ve sizlerin de düşünceleri ile birlikte ortak kararlar alacağız.

Benim adaylık sürecim imza toplama sürecinin olumlu tamamlanamamasıyla bitmiştir. Önümüzdeki süreçte CB adayı olma durumu şu hali ile yoktur. Herhangi bir mevki hedefleyerek bir çalışmam da olmayacaktır. Ancak bu grubun sözcülüğünü ve koordinatörlüğünü yürütmeyi müsaadenizle bir müddet daha sürdüreceğim. Temel çaktığımız çıngının ateşe dönmesi ve yurt çapında heyecanla yüzyıl önce yarım bıraktırılan Türk’ün büyük projesini yeniden yürür hale getirmek olacaktır.

Bundan sonraki safha ekibimizi ve ekip arkadaşlarımızı özel eğitimlerle güçlü kılmak ve ülkede çeşitli makamlarda söz sahibi yapmak olacaktır. Bu mefkure çerçevesinde her arkadaşımızın -tabi makul olmak kaydıyla- hayallerini gerçekleştirmek üzere güç birliği yapacağız. Bu zaman kadar gönüllülük seferberliği şeklinde yürüttüğümüz çalışmalarımız daha profesyonel olacak. Tabi bu da bir takım sorumluluklar getirecek ve bu sorumlulukları yerine getirmeyenlerin de aramızdan ayrılmasına sebep olacak.

Yeni yapının ister istemez bu tip değişimler içereceği kaçınılmazdır. Gördüğünüz üzere grup içindeki arkadaşlar sadece kendileri için imza verdiler.. Çevrelerini dahi etkileyemediler. Binlerle ifade edilen imzalar gelmedi. Ana faktör çalışmadı bu doğru ama tali faktörler de çalışmadı. Bu şekilde bir başarı elde etmemiz mümkün değildir. O yüzden başarı istiyorsak bunu hak etmeliyiz.

Bir kez daha tekrar etmek isterim bundan sonraki süreç birlik beraberliğin artırılması, ekip arkadaşlarımızın donanımının artırılması, belirli makamlara, mevkilere getirilmesi olacaktır. Hatta iş dünyası kurup elimizdeki imkanlarla daha yeni ve geniş kazanç kapıları oluşturmaya çalışacağız. Yani kültür, bilim, siyaset, ekonomi ile hayatın her alanında olacağız.

Siz değerli dostlarımın, ağabeylerimin, kardeşlerimin bu minvalde düşünmenizi, fikirler üretmenizi rica ederim. Önümüzdeki süreçte önce internet sonra da yüz yüze toplantılarla bu işin rotasını net şekilde ortaya koyup mutabakata sunacağız.

Bundan sonra grubumuzun adı Bilgeler Meclisi olsun. Siz bilgelerin istişare ettiği güç birliği yaptığı bir meclis. Fikir Ayşenur hanıma ait kendisini de gruba davet edeceğim.

Yine müsaadenizle Atamızın Yapay Zeka ile düzenlenmiş bir resmini grup resmi olarak belirledim. Hani yeni sistemimizi yapay zekaya yasladık ya o nedenle.

Bu arada tüm ekibimizin ana konusu yeni yönetim sistemi Bilgeler Yönetimi’dir. Siyasi sohbetlerimizin ana konusu bu olacaktır. Çünkü bu bizim ağız birliği ettiğimiz ana projemiz. Bunu yaygınlaştırmak ekibi önemli ve güçlü kılarken her dostumuz bu ana söylem üzerinden kendi açısından çevre ve zemini nasıl oluşturacak bunu eğitimlerde konuşacağız. Kendinize rakip veya düşman yaratmadan gücünüzü artıracaksınız.

HALİL MURAT ÜNVER KİMDİR?

Halil Murat Ünver, 1970 yılında Kırıkkale, Keskin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de, Yüksek öğrenimini Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 1991 yılında 21 yaşında iken Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda Bilgisayar Programcılığı Programında öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda, Hacılar Meslek Yüksekokulu’nda ve Mühendislik fakültesinde bilgisayar donanımı, elektronik ve güç elektroniği dersleri verdi. K.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, Yüksek Lisans derecesini 1997’de Doktora derecesini 2004 yılında aldı. Doktora tezi olarak ürettiği indüksiyon ocağı yaklaşık 10 yıldır Adana’da dişçilik sektöründe özel alaşımlı döküm yapmak için kullanılmaktadır. Dünyada ilk kez inverter devresinin PLC ile sürüldüğü bu tez, SANTEZ desteklerine kadar K.Ü. Fen Bilimleri’nde üretilen tezler arasında sanayide kullanılabilecek ürün çıkartan ilk ve tek tez oldu.

Halil Murat Ünver, 2006-2011 yılları arasında Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulunda idareci olarak görev aldı. Yüksekokul müdür yardımcılığı, Teknik Programlar bölüm başkanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Üyeliği, Yükseokul Kurulu Üyeliği ve Kırıkkale Üniversitesi Senato Üyeliği yaptı. 2011-2014 arasında K.Ü. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Halil Murat Ünver, Kırıkkale Üniversitesinde Hacılar Meslek Yüksekokulu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Programını açtı. K.Ü. Uzaktan Eğitim Merkezi’nde İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği eğitim programlarının açılmasını sağladı. Bu eğitimlerde İş Güvenliği Uzmanı ve İSG Eğiticisi olarak görev aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı eğitim merkezi olan ÇASGEM’de Almanya’da ki görevine gidene kadar- uzun süre eğitici olarak görev yaptı.

Ünver, Kurucu ortağı olduğu 25 yıllık geçmişle sahip olan KEMAS Ltd. Şti.’nde kalıp tav ocağı, konik ısıtma ocağı, indüksiyonlu su ısıtma sistemleri, PLC kontrollü güç ünitesi, jel yapıştırma sistemleri gibi üretim teknolojileri geliştirdi. Patent başvurularında bulundu. KEMAS Ltd. Şti. Sanayi Bakanlığı tarafından, Hat Frekanslı Alüminyum Tav Ocaklarının Türkiye’deki tek üreticisi olarak tescil edildi. KEMAS Ltd. Şti.’nin ürettiği ürünler hem Türkiye’de kullanılmakta, hem de yurtdışına ihraç edilmektedir.

Halil Murat Ünver, halen K.Ü. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. K.Ü. Mekatronik Topluluğu Danışmanlığını ve Türk Ocağı Kırıkkale Şube Başkanlığı’nı yürütmektedir.

HALİL MURAT ÜNVER ÖZEL HAYATI

Halil Murat Ünver, evli ve iki çocuk babasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ