Demokrat Zafer

Growmach Fuarı, Tarım Makineleri Sektörünün Uluslararası Adresi Olacak

Informa tarafından bu yıl 10 – 14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Growmach, Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları & Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı sektör temsilcilerini buluşturacak.

Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar hakkında bilgi veren Fuar Direktörü Engin Er, uluslararası özellik taşıyan Growmach’ın yeni ticari fırsatlar yaratmak için önemli bir platform olacağını söyledi. Er, “Informa olarak Türkiye’de uluslararası bir fuara daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Hem Türk hem de uluslararası tarım makinaları ve ekipmanları firmalarının Growmach’e yoğun ilgisi var ve alan satışları çok hızlı şekilde devam ediyor. Türk firmalarımızın yanı sıra uluslararası önemli üreticiler ve sektörün diğer önemli firmaları da fuardaki yerlerini aldı. Almanya, İspanya, İtalya ve Çin milli katılım ile Growmach’de yer alacak. Yerli ve yabancı tüm firmalar yeni pazarlara ulaşacak ve yeni satış bağlantılarına imza atarak cirolarını büyütme fırsatı bulacak. Growmach ile katılımcılarımızı Orta Doğu, Afrika, Balkanlar, Avrupa, Rusya & BDT ülkelerinden sektör profesyonelleri ile buluşturacağız. Ziyaretçilerimizi son teknolojiler ve yeni ürünlerle buluşturacağız.” diye konuştu.

ULUSLARARASI KATILIMLA GERÇEKLEŞECEK

Katılımcı firmalar ve ziyaretçilerle birlikte uluslararası nitelikte bir fuara daha imza atacaklarını kaydeden Engin Er, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası tarım makineleri sektörünü ülkemizde bir araya getireceğimiz için mutluyuz. Mevcut ve potansiyel ulusal ve uluslararası müşterilerle bir araya gelmek ve yeni ticari fırsatlar yaratmak için fuarımızın çok önemli bir platform olacağını düşünüyorum. Sektörün sürdürülebilirlik ve karlılık açısından nasıl geliştiğini, hangi ürün ve hizmetlerin işlerini kolaylaştıracağını yakından deneyimlemeleri için uluslararası tarım makinaları sektörünü Antalya’da bir araya getireceğiz. Hem yerli, hem de yabancı firmalarımız fuar sürecinde hedefledikleri pazarlara ve iş bağlantılarına ulaşma imkanı bulacak. 10 Ekim Growmach Fuarı’nın ilk gününü sadece ulusal ve uluslararası basın mensuplarına özel “Basın Günü” olarak gerçekleştireceğiz. Tüm katılımcılarımız ulusal ve uluslararası basın mensupları ile bu özel günde ürünleri ve firmaları hakkında görüşme fırsatı bulacaklar”

TÜRKİYE DÜNYA SIRALAMASINDA YÜKSELİŞTE

Growmach Fuar Direktörü Engir Er, TARMAKBİR’in yayınladığı Tarım ve Makine Sanayi Etkileşim raporuna göre, ülkemizdeki tarım makineleri üretiminin özellikle son 20 yılda giderek arttığına dikkat çekti.

Engin Er, şu bilgileri verdi: “Türk tarım makineleri sektörü dış ticaret verileri üzerinden değerlendirildiğinde 2000’lerin başında 20- 30 milyon dolar seviyesinde ekipman, 30-40 milyon dolar seviyesinde traktör ihracatı yapıyor ve dış ticaret açığı veriyordu. Bugün ülkemiz, 1 milyar dolar seviyesini aşan ihracatı ile dış ticaret dengesini kurmaya hatta bir ölçüde fazlasını vermeye başlamıştır. Ülke değişim sıralamasında da görüldüğü üzere 2001 yılında 31. sırada olan ve toplam dünya ihracatından binde 3 pay alan Türkiye, 2020 yılını 15. sırada tamamlamış ve toplamda aldığı pay da yüzde 1,6’ya yükselmiştir. Bununla birlikte sektörün daha fazla gelişim göstermesi, öncelikle iç pazarın bu gelişime uygun makine talebinde bulunmasına bağlıdır. 2020 yılı Kasım ayında yapılan bir saha araştırması sonucuna göre, ülkemizde her yıl 100 tarım işletmesinden 17’sinin traktör/ ekipman, 10’unun sulama sistemleri yatırımı yaptığı, endüstriyel bitki tarımında bu oranların biraz daha fazla olduğu, büyük tarım işletmelerinde bu oranın 2 katına çıktığı anlaşılmaktadır”

GROWMACH, İnovasyon Ödüllerine Ev Sahipliği Yapacak

Growmach esnasında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında önem verdikleri etkinliklerin başında Growmach İnovasyon Ödülleri’nin geldiğini belirten Engin Er, şunları söyledi: “İnovasyon ödüllerini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamdi Bilgen’in Jüri Başkanlığında gerçekleştireceğiz. Kendisinin bu alandaki tecrübesi ve alanında uzman diğer jüri üyeleri ile tarım makineleri sektöründe faaliyet gösteren ve yenilikçi ürün yaratan tüm firmalar bu ödüllere başvuru yapabilirler.”

Tarım makineleri ihracat payının günümüzde ciddi bir seviyeye ulaştığını dile getiren Prof. Dr. Hamdi Bilgen de, “Türkiye artık olgunlaşmış olan bu potansiyelini sadece tarım makineleri içinde değil mekanizasyon öğeleri içinde yer alabilecek bir çok farklı teknolojileri ortaya koymak içinde kullanmaktadır. Bu amaçla Growmach İnovasyon Ödülleri ile Growmach tarım makineleri fuarı bu özel alanda bir ilk olmaya hazırlanmaktadır. Türkiye özellikle tropik-subtropik iklim özellikleri ve dört mevsim yapısı sayesinde dünyanın bir çok farklı bölgelerinde yapılan tarımsal mekanizasyon süreçlerine katkı yapmak adına büyük potansiyele sahip bir ülkedir. Bu sinerjinin ortaya ulusal ve uluslararası firmaların katılacağı akademik alanda ve sektörün lider kişilerinden kurulacak İnovasyon Jürisi en değerli inovasyonları tarım makinaları sektörüne kazandırılmasında çok değerli bir rol üstlenecektir. Başta ülkemiz olmak üzere dünya pazarına sayısız yeni buluşların ortaya konması için hazırız” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ