Demokrat Zafer

AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime gelmiş bir partidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşma yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime gelmiş bir partidir.

Hangi görevde olursak olalım ülkemizin 81 ilindikeli belediyeleri yakından takip ettik.

Tüm hesaplarınızı 2023 seçimine göre ayarlamanızı istiyorum. Son seçimde CHP’ye geçen belediyelerin şehirlerimize ne büyük maliyetler getirdiğini gördük.

Hep birlikte daha çok çalışacağız. Bir duvarın tuğlaları gibi birbirimizi destekleyerek birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Teşkilatlarımızla belediyelerimizin birlikte çalıştıkları hiçbir yerde kaybetme gibi bir durum söz konusu olamaz.

Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu eğli olmaya mecburuz. Aksi takdir sorun katlanarak yürür. Biz neyiz? Kul. Gideceğimiz yer neresi toprak. Ben 1.85 boyundayım. Dolayısıyla mezarımda ona göre olacak. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Sizlerden ricam teşkilatların ahenk içinde çalışmasına vereceğiniz katkılar için herbirinize şükranlarımı sunuyorum. Sizleri, yeşil kalkınma devrimimizi desteklemeye davet ediyorum.

Bu ara 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan, iftira. O yalan söyledikçe yargı da sağolsunlar kararlarını doğru şekilde veriyorlar. Her birinin başına birer ajans dikmişler. O ajanslara ödedikleri paranın haddi hesabı yok.

Muhalefet belediyeleri bizim yaptığımız işlerle 1 yıl gittiler, 2 yılda makyajları dökülmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren insan içine çıkacak yüzleri varsa artık kalmayacak. Gerçi balık baştan kokar. Genel başkanlarına bakın belediye başkanlarını görmek mümkündür. CHP Genel Başkanı için şu örnek bile yeterlidir. Geçen haftalarda Şanlıurfa’ya gitmiş, kendince esip gürlemiş. Sözü tarıma getirip belediyeyi bize verin çiftçiye “elektriği bedava yapalım” demiş. Peki, çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Hatay, Adana, Antalya gibi şehirler sizin yönetiminizde. Yapın oralarda bedava.

Muhalefet belediyeli bir yığın yalanla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ettiler. CHP Genel Başkanı belediyelerinde tek bir kişinin bile işinden çıkarılmayacağı konusunda namus sözü vermişti. Sadece İstanbul’da 15 bin kişi işten çıkarıldı. Namuslu isen bunun gereğini yap bakalım. Bunun yerine de ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı olan 45 bin kişiyi işe doldurdular.

Belediyelerimizi ilave kaynaklarla destekledik. Yönetimden ayrılan kaynak miktarını 86 kat artışla yılda 106 milyar liraya çıkardık.

Sizler duruşunuzla, işinizle bu kritik sürecin en önemli belirleyicisi durumundasınız. Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olduğumuzdan, olacağımızdan şüpheniz olmasın. Amacımız belediyelerin hizmetlerini daha etkin biçimde sürdürmelerini sağlamaktır. Tespit ettiğimiz yanlışları affetmediğimiz gibi hayata geçen güzel faaliyetleri de yakından takip ediyoruz.

İzmir’de o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde belediye neden kentsel dönüşüm yapmıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA SAHİPSİZ HAYVANLARLA İLGİLİ TALİMAT

Sokak hayvanları meselesi. Maalesef medyada sık sık başıboş köpeklerin yol açtığı haberlere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz. Şehirlerimizi daha başarılı hale getirmek için çalışıyoruz, çalışmalıyız. Birinci derecede siz belediye başkanlarımızdan bunu bekliyoruz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ